Nota de premsa

APAMP rep una aportació del Grup Pérez Rumbao i de la Fundació “la Caixa” per reforçar els serveis del seu centre residencial

“Fórmula Solidària”, una iniciativa de CaixaBank i de CaixaBank Payments & Consumer que canalitza i suma el suport econòmic de la Fundació “la Caixa” i d'empreses solidàries cap a persones en situació de vulnerabilitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
APAMP

• L'associació de familias de persoas con parálise cerebral destinarà l'ajuda de 4.200 euros a ampliar el servei de bugaderia de les seves instal·lacions.


El Grup Pérez Rumbao i la Fundació “la Caixa”, amb la col·laboració de CaixaBank i CaixaBank Payments & Consumer, han lliurat 4.200 euros a APAMP - Associació familias de persoas con parálise cerebra que es destinaran a l'adquisició de la maquinària i a fer els treballs necessaris per ampliar el servei de bugaderia del centre residencial de l'entitat.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el programa “Fórmula Solidària”, un programa de CaixaBank, que canalitza fons de la Fundació “la Caixa” i aportacions d'empreses -en aquest cas el Grup Pérez Rumbao- o de particulars amb l'objectiu d'ajudar al fet que les entitats socials assistencials disposin de recursos per desenvolupar la seva labor en benefici de les persones i col·lectius més necessitats.

A l'acte de lliurament, que ha tingut lloc a la seu del concessionari PERCAR, a l'avinguda de Madrid, han assistit, Emilio Pérez Bellido, Iñigo Bellido i Javier Vela, per part del Grup Pérez Rumbao; Emilio Barreiro per part de CaixaBank; Jesús Mª Freire i José Manuel Martínez, per part de CaixaBank Payments & Consumer, a més del president i de la directora de APAMP.

Emilio Pérez Bellido, del Grup Pérez Rumbao, destaca que “en aquest moment, les empreses hem de fer un pas endavant i, a la mesura de les nostres possibilitats, ajudar allà on la societat més ho precisa, reforçant la nostra política de Responsabilitat Social Corporativa mitjançant donacions per als més necessitats”.

Per part seva, Emilio Barreiro, director d'empreses de CaixaBank a Galícia, va valorar el ferm compromís solidari del grup Pérez Rumbao. “No sols per aquesta aliança solidària amb la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, que compleix ja tres anys i ha crescut exercici rere exercici”, va apuntar, “sinó també per altres ajudes recents que l'empresa ha concedit per  pal·liar l'impacte social provocat pel coronavirus”.

Sobre Pérez Rumbao

Pérez Rumbao és un grup empresarial present a la Comunitat Autònoma des de fa gairebé un segle: ha anat evolucionant i creixent fins a convertir-se en un dels més importants grups del sector de l'automoció, tant a nivell de turismes, representant a 16 marques, com de vehicles industrials (IVECO, MAN i VOLVO), la fabricació de carrosseries per al transport de passatgers (UNVI) i la distribució de productes petrolífers.

Per la companyia passen anualment més de 100.000 clients per la compra de vehicles, i rebre serveis de manteniment i reparació d'avaries en els seus 42 centres de treball. Pérez Rumbao compta amb 1.300 empleats.

L'Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank 

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. 

La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes. D'aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, prop de 45 milions d'euros de la Fundació “la Caixa” a favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, els majors i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la COVID19, Fundació “la Caixa” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les necessitats de la persones vulnerables més afectades per la pandèmia. 

Sobre CaixaBank Payments & Consumer 

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l'entitat líder en finançament al consum i mitjans de pagament a Espanya. 

La companyia, amb més de 15 milions de clients entre Espanya i Portugal, un crèdit viu de prop de 8.100 milions d'euros i un parc de 18,4 milions de targetes, treballa per accelerar la transformació digital i les capacitats tecnològiques del grup. Així mateix, impulsa l'acció social en tots els seus àmbits d'actuació, en col·laboració són les seves empreses clients. 

Entitas socials 

APAMP és una entitat no lucrativa de Vigo constituïda l'any 1977, per familiars de persones amb paràlisi cerebral o discapacitats similars, que contribueix al desenvolupament del projecte de vida de cada persona amb paràlisi cerebral propiciant-li les oportunitats i recursos necessaris per a aconseguir-lo. Compta amb dos centres de dia, un centre de tractaments, un centre d'atenció infantil i un centre residencial. Actualment atén un total de 125 persones amb paràlisi cerebral.

 

NOTÍCIES RELACIONADES