Nota de premsa

Així és la UEFA Nations League en la qual debuta Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Luis Enrique, amb el preparador físic de la selecció, Rafael Pol

La UEFA Nations League és una nova competició en la qual cada partit compta. Es disputarà cada dos anys i substituirà els partits amistosos de preparació per partits oficials. Les 55 seleccions, representants de moltes altres federacions de la UEFA, han estat dividides en quatre lligues d’acord amb els seus coeficients, i això fa que els partits siguin més igualats per fomentar l’espectacle. També hi haurà novetats en la classificació per a la pròxima Eurocopa, com explica la UEFA al seu web: deu grups amb els millors equips de cada grup classificant-se automàticament; unes altres quatre places s’adjudicaran per als guanyadors dels play-offs dels Classificatoris Europeus, on participaran els 16 guanyadors dels grups de la UEFA Nations League. Fase final amb els quatre millors equips, ascens i descens de categoria, prometen posar emoció a la competició i abandonar el sistema de partits amistosos.

Què és la UEFA Nations League?

Nacho, durant un entrenament de la selecció

Reglament de la UEFA Nations League 2018-2019 (en anglès)

La Roja de Luis Enrique es mesura a Anglaterra

Dues seleccions que llueixen a la samarreta l’estrella de campiones del món es mesuren aquest dissabte a l’estadi de Wembley, amb l’etiqueta de la seva participació en el Mundial de Rússia com a referència més recent. Els anglesos, tot i el bon paper que van fer, no van arribar a aixecar la copa i van aconseguir un més que meritori quart lloc. Espanya, per la seva banda, va aterrar a Rússia essent la favorita, però no va poder passar de vuitens de final, derrotada, en un partit que va acabar als penals, per l’equip amfitrió.

La nova selecció espanyola és comandada per Luis Enrique, que té en aquest partit un primer repte després de fer pública la que també ha estat la seva primera convocatòria com a seleccionador. Anglaterra és una selecció aguerrida, tal com va demostrar al Mundial, i amb més rodatge, malgrat que no va poder comptar amb una de les seves estrelles, Sterling, a causa d’una lesió. El bon paper que van fer en terres russes, l’entitat del rival, i el fet de jugar a casa faran dels anglesos un os dur de rosegar per al debut de la nova Roja.

Els jugadors triats per defensar l’elàstica de La Roja són: els porters De Gea, Kepa i Pau; els defenses Carvajal, Ramos, Nacho, Azpilicueta, Albiol, Diego Llorente, Iñigo Martínez, Marcos Alonso i Gayá; els centrecampistes Busquets, Sergi Roberto, Saúl, Rodrigo, Thiago, Isco i Ceballos, i els davanters Asensio, Diego Costa, Morata, Suso i Rodrigo. A aquesta llista s’incorpora Iago Aspas per substituir Diego Costa, que no podrà assistir a la cita després de demanar permís per absentar-se per la seva recent paternitat.

L’anècdota

La Federació Anglesa de Futbol va decidir proporcionar en un partit tan important com aquest dues figures rellevants, una per equip. Per la seva banda, era evident que el davanter del Tottenham Hotspurs, Harry Kane, seria el protagonista. La sorpresa va arribar amb l’elecció de la figura del combinat espanyol: el defensa central del FC Barcelona Gerard Piqué. Sens dubte, res estrany pels mèrits de Piqué, si no fos perquè fa temps que és coneguda la seva decisió de retirar-se de la selecció.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES