Nota de premsa

AgroBank i Cooperativas Agro-alimentaria de España renoven el seu acord per donar suport a l'activitat del sector

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D’esquerra a dreta, el director d’AgroBank, Jaime Campos, i el president de Cooperativas Agro-alimentarias de España, Ángel Villafranca.

• El director d’AgroBank, Jaime Campos, i el president de Cooperativas Agro-alimentarias de España, Ángel Villafranca, han segellat un acord que continua donant impuls a un sector clau per a l’economia espanyola.

 

Cooperativas Agro-alimentarias de España i AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank especialitzada en el segment agroalimentari, han renovat el seu acord de col·laboració per donar suport al finançament del sector agroalimentari i promoure i desenvolupar l'activitat empresarial de les cooperatives. L' acord, signat pel president de Cooperativas Agro-alimentarias de España, Ángel Villafranca, i el director d’AgroBank, Jaime Campos, beneficiarà les 3.669 cooperatives i més d'1 milió de famílies sòcies.

Ángel Villafranca ha destacat que "gràcies a aquest conveni les cooperatives i els seus socis i sòcies poden disposar del suport financer d'AgroBank per a fer front als reptes de futur amb recursos financers adaptats a les seues necessitats". Per la seva banda, Jaime Campos, director d'AgroBank, ha posat en valor "l'aposta ferma de CaixaBank pel sector agroalimentari, del desenvolupament futur del qual depèn no només gran part de l'economia, sinó també la configuració poblacional d'aquest país".

El conveni subscrit entre ambdues entitats ha permès realitzar durant el 2023 seminaris, esdeveniments i jornades de formació com la jornada de Dones Cooperativistes en la qual es van analitzar noves estratègies per incrementar la participació de les dones en tots els àmbits d'actuació i representació de les cooperatives, o les activitats que duu a terme la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries,  entre elles l'anàlisi de les novetats fiscals que afecten les cooperatives. 

Sobre Cooperativas Agro-alimentarias

Cooperativas Agro-alimentarias de España és l'organització representativa del cooperativisme agroalimentari davant organismes, institucions i associacions nacionals i europees relacionades amb el sector agroalimentari i l'economia social.

 

La seva missió és promocionar, representar i vertebrar el cooperativisme agroalimentari espanyol, impulsant un model cooperatiu empresarial, professionalitzat, amb dimensió rellevant, generador de valor i competitiu, que contribueixi a millorar la rendibilitat d' agricultors i ramaders socis i al desenvolupament sostenible del sector agroalimentari i del medi rural.      

Cooperativas Agro-alimentarias presta serveis de formació, informació i assessorament a través de les seves oficines a Madrid i Brussel·les, contribuint així a la millora de l'eficàcia del cooperativisme agrari en la consecució dels seus fins econòmics, socials i humans.

AgroBank, compromís financer i social amb el sector agro a Espanya 

AgroBank, primera entitat financera del sector agroalimentari a Espanya per presència d'oficines i quota de mercat està treballant des de fa molts anys en una proposta de valor que reflecteix el compromís amb el sector agroalimentari i el món rural des del punt de vista financer, social i de digitalització.

L'aposta d'AgroBank pel sector agroalimentari s'ha vist reforçada després d'un 2022 en el qual es van finançar 29.479 milions d'euros, un 95,6% més que en l'exercici anterior. Això posa de manifest el suport permanent de CaixaBank a un sector essencial com és l'agroalimentari.

Tot això és possible gràcies al fet que compta amb la xarxa d'oficines més extensa d'Espanya, la qual cosa la situa com l'entitat financera amb major presència en petits municipis, reforçant el seu compromís social per a l'impuls d'aquestes localitats, estant present en el 95% dels municipis amb menys de 5.000 habitants, i en 483 d'ells com a única entitat.