Nota de premsa

AgroBank celebra el vint-i-cinquè aniversari de les jornades agràries a Sevilla davant més de 500 empresaris del sector agrícola andalús

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Carme Sabrí, directora de AgroBank; Fernando Miranda, secretari general d´Agricultura del Ministeri d´Agricultura i Pesca; María Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental; Víctor Allende, director executiu de Banca Privada de CaixaBank.

• L'acte ha comptat amb la participació de Fernando Miranda, secretari general d'Agricultura del Ministeri d'Agricultura i Pesca.

• La Jornada ha estat el marc per al lliurament del Premi de la Càtedra AgroBank Qualitat i Innovació de la Universitat de Lleida (UdL) que en la seva tercera edició ha reconegut una iniciativa cordovesa sobre l'ús eficient de l'aigua en l'agricultura mitjançant les noves tecnologies.

• A Andalusia, AgroBank suma més de 300 oficines, 1.200 empleats i 615.000 clients.

 

AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank per al sector agrari, ha celebrat aquest matí el vint-i-cinquè aniversari de les jornades entorn de la PAC, una trobada que s'ha consolidat com la cita anual de referència del sector agrari en l’àmbit andalús. L'Hipòdrom del Real Club Pineda de Sevilla ha acollit un any més l'esdeveniment que ha reunit mig miler d'empresaris del món agrari en aquesta edició especial.

L'objectiu de la trobada ha estat analitzar de la mà de Fernando Miranda, secretari general d'Agricultura del Ministeri d'Agricultura i Pesca, el futur de l'agricultura i l'alimentació a Espanya davant la PAC. Per part de l'entitat, han participat María Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental; Víctor Allende, director executiu de Banca Privada de CaixaBank; i Carme Sabrí, directora d’AgroBank.

Davant més de 500 empresaris, María Jesús Catalá ha destacat el compromís de l'entitat amb el sector agroalimentari a Andalusia: “a través de les més de 300 oficines AgroBank en la comunitat andalusa donem suport des de la proximitat a 615.000 clients i els donem el servei d'assessorament professional que necessiten”. La directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental ha afegit que “celebrem el vint-i-cinquè aniversari d'una jornada que cada any aborda els temes de major interès en l'àmbit agroalimentari, un sector clau en el conjunt de l'economia, en el qual creiem i al qual volem continuar acompanyant”. María Jesús Catalá va recordar que “des de la seva creació fa cinc anys, AgroBank s'ha consolidat com a entitat de referència per a aquest sector a Andalusia”.

Per la seva part el secretari general d'Agricultura del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Fernando Miranda, ha destacat l'oportunitat que representa la nova PAC, que entrarà en vigor a partir de 2022. Tot i que les negociacions a escala comunitària encara no han conclòs, Espanya ja ha començat a redactar el seu Pla Estratègic Nacional amb la participació de les organitzacions agràries, les organitzacions mediambientals i les comunitats autònomes. Les negociacions sobre el pressupost suposaran un desafiament enorme, sobretot a conseqüència de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. En aquest context, ha assenyalat el Secretari General, Espanya, juntament amb una vintena d'Estats membres, ve reclamant el manteniment del pressupost de la PAC per al període 2021 – 2027. La nova PAC serà una oportunitat per a transformar l'agricultura i el sistema de producció d'aliments, cap a mètodes i maneres de produir més beneficioses per al clima i el medi ambient, mantenint la rendibilitat de les explotacions, fent per a això ús de la innovació i fomentant la incorporació de joves i dones a l'activitat agrària i a l'emprenedoria en el medi rural.

En el marc dels vint-i-cinc anys d'aquestes jornades celebrades a Sevilla, s'ha fet també lliurament del Premi de la Càtedra AgroBank Qualitat i Innovació de la Universitat de Lleida (UdL) que en la seva tercera edició ha reconegut una iniciativa cordovesa sobre l'ús eficient de l'aigua en l'agricultura mitjançant les noves tecnologies. Antonio Ramos, director de la Càtedra AgroBank-UdL, ha presentat el premi, que Fernando Miranda ha lliurat a l'investigador Rafael González Perea, doctor per la Universitat de Còrdova (UCO), i creador de la tesi titulada Optimització de la gestió de xarxes de reg a pressió a diferents escales mitjançant Intel·ligència Artificial. Aquest premi, dotat amb 3.000 euros, té com a finalitat fomentar la recerca d'excel·lència en el sector agroalimentari.

El programa de l'aniversari ha conclòs amb un recorregut gastronòmic inspirat en els productes típics locals. L'experiència ha consistit en una ruta de cinc córners personalitzats en els quals s'han pogut degustar els ingredients, olors, sabors i textures més característics de la zona: l'hortalissa, l'ibèric, el llegum, el cereal i l'olivera.

 

NOTÍCIES RELACIONADES