Nota de premsa

Abora Solar guanya els Premis EmprenedorXXI a Aragó

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Guanyador i finalistes dels PEXXI a Aragó

• Abora Solar, especialistes en disseny, desenvolupament i fabricació de panells solars híbrids, ha guanyat la 13a edició de Premis EmprendedorXXI a Aragó.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional a Silicon Valley o a Cambridge.

L'empresa Abora Solar ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Aragó, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. A Aragó, també participa com a entitat organitzadora la Fundació Emprendre a Aragó.

Abora Solar és especialista en disseny, desenvolupament i fabricació de panells solars híbrids amb la major eficiència del mercat.

Isabel Moreno, directora territorial de CaixaBank en el Territorial Ebre, que engloba Aragó, Navarra i La Rioja, juntament amb Pilar Molinero, directora-gerent de l'Institut Aragonès de Fomento IAF, han lliurat el reconeixement al guanyador i finalistes d'aquesta 13a edició a Aragó.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

En aquesta edició, a Aragó han participat 22 empreses. Els altres tres finalistes han estat

  • INNDEO, que es dedica a la fabricació d'equips per a l'automatització del control de qualitat dels aliments mitjançant innovadores tècniques de visió artificial.
  • ONiAd, que desenvolupen una eina pròpia basada en intel·ligència artificial i big data per eliminar les barreres de coneixement, temps i inversió publicitària i que qualsevol empresa pot gestionar campanyes de publicitat digital com les grans corporacions.
  • SINGERFY, “regalar una experiència emocional mitjançant una cançó personalitzada”. Un regal emocional, sostenible i personalrecolçat per una tecnologia que permet personalitzar i baixar la teva pròpia cançó en pocs minuts.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, a la qual han participat un total de 993 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes), que rebran 5.000 euros.

A més, es guardonarà les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d'impacte social i sostenibilitat), que rebran una dotació econòmica de 15.000 euros.

Els guardons reben el suport de les divisions de CaixaBank especialitzades en cadascun d'aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank).

A més del premi econòmic, els guanyadors d'ambdues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d'acompanyament internacional que els portarà, en funció del seu perfil, a Silicon Valley, per participar en un programa organitzat per Esade, en col·laboració amb la Singularity University, o a la Universitat de Cambridge (Regne Unit), on s'imparteix un prestigiós curs internacional de creixement empresarial per a start-ups, Ignite Fast Track.

Així mateix, la convocatòria té el suport i la col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l'Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que mitjançant BFK Awards atorgarà un accèssit a la innovació a una start-up portuguesa.

13 anys de trajectòria: més de 5 milions en premis i prop de 7.000 participants

Des de la seva creació l'any 2007, Enisa i CaixaBank han invertit 5,2 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 360 empreses.

Al llarg de la seva història, prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i, cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria hi han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder en banca detallista a Espanya i un dels més importants de Portugal, on controla el 100 % de BPI. El banc, presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té 15,6 milions de clients al mercat ibèric; disposa de la xarxa comercial més gran de la península, amb prop de 5.000 oficines, i continua reforçant el lideratge en banca digital amb 6,3 milions de clients digitals.

El 2019, CaixaBank ha estat escollit Millor Banc a Espanya, Millor Banca Responsable a Europa Occidental i Millor transformació bancària a Europa Occidental per la revista britànica Euromoney. Uns reconeixements que s'afegeixen als de Millor Banc a Espanya i Millor Banc a Europa Occidental per la revista Global Finance, i al Banc de l'Any a Espanya 2018 per la revista The Banker.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d'Indústria i Pime (Secretaria General d'Indústria i Pime del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme) que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors.

L'univers d'empreses que s'adrecen a Enisa cercant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius d'Enisa no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports que van des dels 25.000 euros fins a un milió i mig.

La cartera històrica d'Enisa supera els 6.600 préstecs en més de 5.900 empreses per un import total de més de mil milions d'euros.

Sobre la Fundació Emprendre a Aragó

La Fundació Emprendre a Aragó és una entitat d'iniciativa pública que persegueix promoure la cultura i l'activitat emprenedora, afavorint la creació d'un teixit empresarial dinàmic i innovador en la Comunitat Autònoma d'Aragó, donant suport als nous emprenedors en la creació i el desenvolupament de les seves empreses. És l'encarregada de coordinar a tots els organismes que presten serveis a l'emprenedor a Aragó, d'acord amb el projecte comú Aragó Emprenedor i a l'Estratègia Aragonesa d'Emprenedoria. A més desenvolupa diferents activitats de promoció i foment fent accions en tota la cadena de valor de l'emprenedoria.

La Fundació Emprendre a Aragó està integrada per 19 patrons: Instituto Aragonés de Fomento, Instituto Aragonés de Empleo, Instituto Aragonés de la Mujer, Instituto Aragonés de Juventud, Instituto Tecnológico de Aragón, Parque Tecnológico de Aula Dei, Ayuntamiento de Zaragoza, Universidad de Zaragoza, Universidad San Jorge, Consejo Aragonés de Cámaras de Comercio, Fundación Ibercaja, Fundación Caja Inmaculada, Fundación Caja Rural de Aragón, Confederación de Empresarios de Aragón, Confederación de Empresarios de Zaragoza, Asociación de Jóvenes Empresarios de Aragón, UPTA-Aragón, Red Aragonesa de Desarrollo Rural i la Asociación Aragonesa de Mujeres Empresarias. També manté llaços de col·laboració amb tot l'ecosistema aragonès d'emprenedoria.