Aula

Webinars Aula. Seminaris on-line de formació financera per a accionistes

Webinars Aula

CaixaBank amplia el seu programa Aula de formació financera per a accionistes, amb el llançament de nous seminaris online relacionats amb el món de les finances i l'economia.

A través d’aquests webinars de quaranta cinc minuts de durada, impartits per professors de prestigioses  escoles de negoci, els accionistes tindran la possibilitat d’accedir des de qualsevol lloc a formació en directe via internet (previ registre).

Veure en el següent vídeo resum dels seminaris online:


Webinars 2020

Consulti per mesos els webinars programats i/o gravació de les sessions realitzades i inscrigui’s per reservar la plaça per a pròximes convocatòries. Places limitades.

Descarregar Especificacions tècniques i instruccions d’accés (PDF, 474 KB)

Select Meses

Seleccionar: (este texto no se muestra)

  • 15 de desembre de 2020 – 17:00 h

   Claus econòmiques per al 2021

   Oriol Carreras, economista del Servei d’Estudis de CaixaBank.

   La pandèmia ha marcat per sempre més l'any que estem tancant. En aquest webinar, recapitularem les principals fites del 2020 i ens centrarem en els factors clau que preveiem que modelaran el 2021. Un 2021 encara impactat fortament per l'evolució de la pandèmia, però amb molts altres temes d'interès que adquiriran molt més relleu.

   Inscriure’s

  • 24 de novembre de 2020 – 17:00 h

   Operativa en borsa (nivell avançat)

   Enrique Castellanos, director de l’Instituto de Bolsas y Mercados Españoles.

   En aquest curs aprendrem què són i com funcionen les principals operacions borsàries com ara les OPA, les OPV, les ampliacions de capital, etc. A més a més, s'hi explicaran els conceptes bàsics de gestió de carteres que qualsevol inversor ha de tenir en compte per construir la seva cartera d'inversions i fer que aquesta sigui equilibrada i d'acord amb les seves necessitats i el seu perfil. Així mateix, també s'explicaran com funcionen els mètodes d'aportacions periòdiques com a mecanisme de construcció de carteres a llarg termini.

   Inscriure’s

  • 20 d’octubre de 2020 – 17:00 h

   L’era postCOVID-19. Un catalitzador de les finances sostenibles

   Jaime Silos, Director de Desenvolupament Corporatiu de Forética

   Després d’una llarga etapa de moderació i prosperitat, l’economia global es desperta experimentant dos crisis sistèmiques en poc més d’una dècada (la crisis financera global del 2008 i la pandèmia de la COVID-19). Aquestes crisis han posat de relleu una sèrie de vulnerabilitats en el nostra sistema socio-econòmic. Aquest context suposa un catalitzador pel desenvolupament de les finances sostenibles. En la sessió analitzarem la resposta dels mercats i les claus per el futur de la sostenibilitat i les finances.

  Vídeo seminari online


  • 29 de setembre de 2020 – 17:00 h

   Aplicació de les noves tecnologies al mercat laboral i efectes en l’immobiliari

   El Departament d’Estudis de CaixaBank ha analitzat amb detall l’impacte de les noves tecnologies en el mercat laboral. Concretament, aquestes noves tecnologies més l’esclat de la pandèmia covid-19 ha donat un for impuls al #teletreball, una pràctica poc estesa fins el moment, però que segurament perdurarà més enllà de la pandèmia.

   #CaixaBankResearch analitza al seu Informe Mensual i ens presenta en aquest webinar, els efectes d’aquesta nova tendència en la productivitat (a Espanya es podria incrementar substancialment), així com explorar els seus derivats socials i les seves implicacions en la mobilitat urbana i en el mercat immobiliari residencial.

   Descarregar presentació (PDF, 2,85 MB, en castellà) 

  Vídeo seminari onlin


  • 8 de juliol de 2020 – 17:00 h

   Panel de macroeconomia i mercats:

   Oriol Aspachs. Director del departament d'Estudis de CaixaBank.

   Fernando Murillo. Director d’informació de mercats en Institutional Debt Capital Markets & FICC Sales de CaixaBank.

   Oriol Aspachs ens presentarà les previsions macroeconòmiques actualitzades de CaixaBank i analitzarà la situació actual i les perspectives de l’economia espanyola. Per la seva banda, Fernando Murillo ens donarà la seva visió del comportament dels mercats en aquests moments d’incertesa.

   Descarregar presentació O.Aspachs
   Descarregar presentació F.Murillo

  • 17 de juny de 2020 – 17.00 h

   Els errors més comuns dels inversors

   Xavier Puig, Doctor en Administració i Direcció d’Empreses i professor de la UPF.

   Quan els economistes es pregunten quin és el valor de un bé, es basen en dues hipòtesis: en primer lloc que els preus recullen tota la informació del mercat i en segon lloc que les persones realitzen decisions racionals perquè son essers racionals. Però quan observem el que passa als mercats financers, ens adonem que potser aquestes hipòtesis son massa atrevides. Xavier Puig ens parlarà de finances conductuals i de les teories dels seus grans valedors: Daniel Kahneman i Richard Thaler.

   Descarregar presentació (PDF, 1,28 MB, en castellà) 

  Vídeo seminari online

  • 7 de maig de 2020 – 17.00 h

   Planificació de l'estalvi en temps d'incertesa

   Enrique Castellanos. Director de l’Institut de Borses i Mercats Espanyols.

  • En la sessió explicarem com realitzar una correcta planificació i gestió de l’estalvi en les finances personals, posant èmfasi en els moments d’incertesa com els que estem vivint. D’aquesta manera, els assistents obtindran eines per poder planificar el futur malgrat les dificultats del present. 

   Descarregar presentació (PDF, 3.114 KB, en castellà) 

  Vídeo seminari online

  • 19 de maig de 2020 – 17.00 h

   Fiscalitat dels principals productes financers

   Carmen Jover, Màster en especialització Tributaria i professora per la UPF – BSM

   L'objectiu del curs és introduir els assistents a l'estructura de l'impost sobre la renda, l'impost sobre el patrimoni i l'impost sobre successions, incidint en la manera de declarar els diferents productes financers en aquests impostos. També s'informarà sobre la fiscalitat específica dels principals productes financers: dipòsits, renda fixa, accions, fons d'inversió, plans de pensions (aportacions i rescats) i productes d'assegurances (capitals diferits, rendes vitalícies, plans de jubilació, PIAS), amb exemples per fer més entenedors aquests conceptes.

   Descarregar presentació (PDF, 522 KB, en castellà) 

  Vídeo seminari online

  • 21 d'abril de 2020 – 17:00 h

   La Borsa davant situacions de pànic.

   Enrique Castellanos, Director de l’Institut de Borses i Mercats Espanyols

   En la sessió explicarem els mecanismes que tenen les borses europees per tallar la negociació davant de situacions d’extrema volatilitat, anomenats “subhastes de volatilitat”. Entrarem en detall de la raó de la seva existència i de com funcionen. A més comentarem altres mecanismes no borsaris  imposats per els supervisors com son les restriccions a les posicions curtes.

   Descarregar presentació  (PDF, 741 KB, en castellà) 

  Vídeo seminari online

  • 18 de febrer de 2020 – 17:00 h

   CaixaBank Research - ¿Com elaboren les seves previsions econòmiques? 

   Oriol Carreras, CaixaBank Research

   L’objectiu del webinar és detectar els principals indicadors macroeconòmics i veure com CaixaBank Research els utilitza per generar previsions econòmiques. La presentació cobrirà primer els aspectes generals de la problemàtica per després avançar i cobrir cassos pràctics. Aquests casos pràctics donaran la oportunitat a l’audiència de veure com CaixaBank Research realitza previsions a la pràctica.

   Descarregar presentació  (PDF, 1,56 MB, en castellà) 

  Vídeo seminari onlineCaixaBank no es fa responsable de l’opinió dels seus col·laboradors ni s’identifica necessàriament amb la seva opinió. La informació proporcionada en aquesta secció no constitueix una recomanació ni de compra ni de venda de l’acció de CaixaBank.