Aula

Webinars Aula. Seminaris on-line de formació financera per a accionistes

Webinars Aula

CaixaBank amplia el seu programa Aula de formació financera per a accionistes, amb el llançament de nous seminaris online relacionats amb el món de les finances i l'economia.

A través d’aquests webinars de quaranta cinc minuts de durada, impartits per professors de prestigioses  escoles de negoci, els accionistes tindran la possibilitat d’accedir des de qualsevol lloc a formació en directe via internet (previ registre).

Webinars 2020

Consulti per mesos els webinars programats i inscrigui’s per reservar la seva plaça. Places limitades.

Descarregar Especificacions tècniques i instruccions d’accés (PDF, 474 KB)

Select Meses

Seleccionar: (este texto no se muestra)

  • 17 de juny de 2020 – 17.00 h

   Els errors més comuns dels inversors

   Xavier Puig, Doctor en Administració i Direcció d’Empreses i professor de la UPF.

   Quan els economistes es pregunten quin és el valor de un bé, es basen en dues hipòtesis: en primer lloc que els preus recullen tota la informació del mercat i en segon lloc que les persones realitzen decisions racionals perquè son essers racionals. Però quan observem el que passa als mercats financers, ens adonem que potser aquestes hipòtesis son massa atrevides. Xavier Puig ens parlarà de finances conductuals i de les teories dels seus grans valedors: Daniel Kahneman i Richard Thaler.

   Inscriure's

  • 7 de maig de 2020 – 17.00 h

   Planificació de l'estalvi en temps d'incertesa

   Enrique Castellanos. Director de l’Institut de Borses i Mercats Espanyols.

  • En la sessió explicarem com realitzar una correcta planificació i gestió de l’estalvi en les finances personals, posant èmfasi en els moments d’incertesa com els que estem vivint. D’aquesta manera, els assistents obtindran eines per poder planificar el futur malgrat les dificultats del present. 

   Descarregar presentació (PDF, 3.114 KB, en castellà) 

  • 19 de maig de 2020 – 17.00 h

   Fiscalitat dels principals productes financers

   Carmen Jover, Màster en especialització Tributaria i professora per la UPF – BSM

   L'objectiu del curs és introduir els assistents a l'estructura de l'impost sobre la renda, l'impost sobre el patrimoni i l'impost sobre successions, incidint en la manera de declarar els diferents productes financers en aquests impostos. També s'informarà sobre la fiscalitat específica dels principals productes financers: dipòsits, renda fixa, accions, fons d'inversió, plans de pensions (aportacions i rescats) i productes d'assegurances (capitals diferits, rendes vitalícies, plans de jubilació, PIAS), amb exemples per fer més entenedors aquests conceptes.

   Descarregar presentació (PDF, 522 KB, en castellà) 

  • 21 d'abril de 2020 – 17:00 h

   La Borsa davant situacions de pànic.

   Enrique Castellanos, Director de l’Institut de Borses i Mercats Espanyols

   En la sessió explicarem els mecanismes que tenen les borses europees per tallar la negociació davant de situacions d’extrema volatilitat, anomenats “subhastes de volatilitat”. Entrarem en detall de la raó de la seva existència i de com funcionen. A més comentarem altres mecanismes no borsaris  imposats per els supervisors com son les restriccions a les posicions curtes.

   Descarregar presentació  (PDF, 741 KB, en castellà) 

  • Posposat. Pendent confirmar nova data.

   Mercats financers: anàlisi de l’entorn actual

   Xavier Puig, Doctor en Administració i Direcció d’Empreses i professor de la UPF-BSM

   Per tenir una perspectiva més adequada de l’entorn econòmic actual, és bo realitzar un “zoom-out” de la nostra realitat més quotidiana, massa pròxima en el temps i massa local en l’espai i entendre el problema global de les tres “D” (deute, demografia i deflació) que afecten a l’economia mundial en el seu conjunt, però molt especialment als països desenvolupats.

  • 18 de febrer de 2020 – 17:00 h

   CaixaBank Research - ¿Com elaboren les seves previsions econòmiques? 

   Oriol Carreras, CaixaBank Research

   L’objectiu del webinar és detectar els principals indicadors macroeconòmics i veure com CaixaBank Research els utilitza per generar previsions econòmiques. La presentació cobrirà primer els aspectes generals de la problemàtica per després avançar i cobrir cassos pràctics. Aquests casos pràctics donaran la oportunitat a l’audiència de veure com CaixaBank Research realitza previsions a la pràctica.

   Descarregar presentació  (PDF, 1,56 MB, en castellà) 

   Veure retransmissió en diferit 

        Password: CaixaBank2020


CaixaBank no es fa responsable de l’opinió dels seus col·laboradors ni s’identifica necessàriament amb la seva opinió. La informació proporcionada en aquesta secció no constitueix una recomanació ni de compra ni de venda de l’acció de CaixaBank.