Nota de premsa

Una escola de Girona i una de Lleida guanyen la 9 Mostra Concurs Gastronòmic de la Generalitat i CaixaBank Dualiza

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• L'Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Lleida i l’Institut Bosc de la Coma de Girona s'imposen en les categories de Sala i Servei, i Cuina i Pastisseria, respectivament.

• Aquest concurs dona l'oportunitat de posar en pràctica els seus coneixements i habilitats en un entorn real, i els proporciona una experiència significativa i molt motivadora.

L'Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Lleida i l’Institut Bosc de la Coma de Girona han guanyat la 9ª Mostra Concurs Gastronòmic organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i CaixaBank Dualiza, en les categories de Sala i Servei, i Cuina i Pastisseria, respectivament.

La final ha tingut lloc a l'Escola d'Hostaleria de Girona, on han participat sis grups per cada categoria que varen resultar els millors puntuats durant les fases de preselecció que es van iniciar en format virtual el 13 de març.

El concurs valora les habilitats tècniques dels participants però fa especial èmfasi en totes aquelles competències transversals com el treball en equip, la creativitat i la gestió del temps, que són essencials per al desenvolupament de les tasques professionals. Aquest concurs dona l'oportunitat de posar en pràctica els seus coneixements i habilitats en un entorn real, i els proporciona una experiència significativa i molt motivadora.

Per primera vegada, el concurs ha comptat de dues categories, en introduir la modalitat de Sala i Servei. En aquesta, els equips participants han hagut d'elaborar un sandvitx fred amb salsa i guarnició, pelar fruita i mostrar les seves capacitats com a baristes realitzant dos expressos, dos capuccinos i dues receptes clàssiques a escollir entre cafè bombó, frappé, vienès i moka.

En la categoria de cuina i pastisseria, han hagut d'elaborar tres racions i realitzar una breu explicació de com han elaborat els plats per respondre a les preguntes del jurat.

Els guanyadors en la categoria de Cuina i Pastisseria rebran una experiència grupal, així com un joc de ganivets, mentre que en Sala i Restauració tindran una altra experiència grupal i un estoig de cocteleria.

La Mostra Concurs és organitzada pel professorat i responsables de la xarxa de suport als Programes de Formació i Inserció del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya juntament amb CaixaBank Dualiza i l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona.

CaixaBank Dualiza                                                  

CaixaBank Dualiza és el compromís de la Fundació per la Formació Dual CaixaBank amb la promoció i la difusió de la Formació Professional, així com del paper fonamental que aquesta modalitat formativa ha de jugar en el futur de la societat.

Només a través de més formació es pot aconseguir una societat més cohesionada en la qual es redueixin les desigualtats.

Per a això, CaixaBank Dualiza dona suport a les demandes dels docents i dels centres educatius i treballa amb empreses per a la capacitació dels futurs professionals i la millora de la seva ocupabilitat.                               

Des del seu inici, tota la seva activitat ha beneficiat gairebé 26.000 estudiants, 2.800 empreses i 1.700 centres educatius.

 

NOTÍCIES RELACIONADES