Nota de premsa

Sacyr integra la sostenibilitat en les seves operacions amb un nou marc de finançament sostenible, assessorat per CaixaBank CIB&IB

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Corredor Puerta de Hierro-Cruz del Viso, a Colombia.

• Aquest innovador document recull les principals línies de l'estratègia ESG de la companyia i està alineat amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

• CaixaBank CIB&IB ha assessorat a la companyia en l'elaboració del document i l'agència Standard & Poor’s ha exercit el paper d'observador independent amb una SPO (second party opinion) favorable.

 

Sacyr ha publicat avui el seu Marc de Finançament Sostenible per integrar l'estratègia de sostenibilitat en la política de finançament de la companyia.

El document incorpora totes les tipologies de finançament sostenible existents en el mercat i segueix els principis que estableixen la International Capital Market Association (ICMA) i la Loan Market Association (LMA) per a instruments financers verds i socials, així com els vinculats a la sostenibilitat, mitjançant un KPI.

Aquests principis són un conjunt d'estàndards internacionals als que s'adhereixen cada vegada més empreses de forma voluntària, cosa que promou la inclusió de criteris de finançament ambientals, socials i de govern corporatiu (ESG per les seves sigles en anglès) cada vegada més exhaustius.

Per a Carlos Mijangos, director general Financer de Sacyr, “amb aquest marc, aplicable tant per al holding com per a qualsevol de les seves filials, a Sacyr donem un gran pas endavant en el nostre compromís amb el finançament sostenible, àmbit en el que ja hem fet importants operacions, però en el que volem aprofundir com a part del nostre compromís social i ambiental”.

Una eina innovadora

Sacyr ha creat el Marc de Finançament Sostenible com una eina per facilitar la transparència, la divulgació i la integritat de les seves iniciatives de finançament sostenible, a més de mantenir els més alts estàndards internacionals de sostenibilitat i garanteix el rigor i la qualitat del reporting.

Per fer-ho, la companyia ha comptat amb l'assessorament de CaixaBank CIB&IB, i una opinió (SPO) favorable per part de l'agència Standard & Poor’s, que ha exercit el paper d'observador independent.

El marc té un àmbit d'aplicació altament innovador, atès que comprèn instruments financers com bons o préstecs i productes bancaris transaccionals (lísing, línies de garantia, etc.) verds i socials, així com un KPI de reducció d'emissions de CO2. Aquests finançaments estaran vinculats a projectes, activitats i negocis ubicats principalment en els home markets de Sacyr a Europa, Amèrica del Sud i en països de parla anglesa. 

Els recursos financers procedents dels diferents productes de finançament sostenible, emissions o contractació de préstecs s'utilitzaran exclusivament per finançar nous projectes o refinançar projectes existents, parcialment o totalment.

Addicionalment, el marc recull les principals línies de l'estratègia ESG de la companyia i les materialitza com a contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

Líders en finançament sostenible

La sostenibilitat ha desenvolupat un paper central en el Pla Estratègic 2021-2025 de Sacyr i la companyia ha protagonitzat diverses operacions amb etiqueta sostenible que han rebut l'aplaudiment dels actors financers, com l'emissió del primer bo social a Colòmbia per al corredor vial 5G Puerta de Hierro-Cruz del Viso (guanyadora del premi LatinFinance en la categoria de millor finançament en moneda local 2021), el finançament de l'autopista 4G Rumichaca-Pasto (guardonada amb dos premis Latin Finance, COP Bond Deal of the Year per Bonds & Loans, el Proximo Latin America Deals of the Year Awards 2022 i un IJGlobal Award), o més recentment el refinançament social de l'autopista Pamplona-Cúcuta.

Sacyr té un ferm compromís amb fer avançar a la societat cap a un futur sostenible com a valor intrínsec a la seva activitat i continuarà donant passos ambiciosos en aquesta direcció en el proper cicle estratègic.

Servei d'assessorament ESG de CaixaBank

El servei d'assessorament ESG de CaixaBank pretén ajudar als seus clients corporatius i institucionals en matèria de sostenibilitat. Amb aquest servei, CaixaBank pretén impulsar la transició dels seus clients cap al Net Zero, donar-los suport a nivell de definició estratègica, dissenyar Marcs de Finançament Sostenible i ajudar-los a posicionar-se en el mercat, mitjançant l'ESG Rating Advisory.

Des de l'Acord de París el 2015, s'han succeït un seguit de fites regulatòries i un impuls de la sostenibilitat, que es focalitza en la necessària descarbonització global per garantir la sostenibilitat de manera transversal. CaixaBank, com a entitat financera, assumeix el seu paper de canalitzador de finançament i promou la inversió amb l'objectiu d'impulsar la transició dels seus clients cap a la neutralitat en carboni. A través de la seva àrea Structured Finance, l'equip d'ESG Advisory de CIB&IB facilita un procés d'assessorament per donar suport als seus clients en qualsevol matèria relacionada amb la sostenibilitat i promoure les estructures de finançament sostenible.