Nota de premsa

Prop de 3.000 clients de CaixaBank contribueixen al programa de vacunació infantil Gavi, the Vaccine Alliance, juntament amb la Fundació Bancària “la Caixa”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Programa de vacunació infantil Gavi, the Vaccine Alliance

Clients i empleats de l'entitat bancària s'impliquen cada any amb l'organització internacional Gavi, the Vaccine Alliance, la missió de la qual és salvar la vida dels nens i protegir la salut de la població a través de l'accés a la vacunació als països més pobres.

Més de 4 milions de nens han rebut la vacuna pentavalent i la vacuna pneumocòccica a l’Àfrica i Llatinoamèrica a través de les donacions realitzades al programa de Vacunació Infantil.

Prop de 3.000 clients de CaixaBank han participat en el programa de Vacunació Infantil Gavi, the Vaccine Alliance, una iniciativa amb la qual s'ha aconseguit vacunar a més de 4 milions de nens en zones de difícil accés a la sanitat d'Àfrica i Llatinoamèrica des de l'any 2008. D'ells, 1.455 són empreses i 1.493, clients de banca privada, als quals se sumen 756 empleats de l'entitat. El programa està impulsat per la Fundació Bancària ”la Caixa” i la Fundació Bill i Melinda Gates, en el marc de Gavi, the Vaccine Alliance, i amb la col·laboració d’ISGlobal.

L'aportació total de CaixaBank en el programa de Vacunació Infantil, entre empreses, banca privada, empleats i donacions rebudes a través de les seves oficines, ascendeix a 4,3 milions d'euros. Aquesta recaptació ha estat destinada a 10 països de l'Àfrica i Amèrica Llatina, entre els quals hi ha Bolívia, Camerun, Etiòpia, Hondures, Mauritània, Nicaragua, República Centreafricana, Sudan del Nord i Tanzània. A més, en els últims anys s'ha prestat especial atenció a Moçambic, amb la vacuna pneumocòccica contra la pneumònia, que actualment és la primera causa de mortalitat infantil.

La Fundació Bancària “la Caixa” es va sumar a l'Aliança Empresarial per a la Vacunació Infantil amb l'organització internacional Gavi, the Vaccine Alliance, l'any 2008. Des de llavors, CaixaBank involucra als seus clients, tant empreses com particulars, en aquest projecte de responsabilitat social corporatiu pioner a Europa.

CaixaBank, entitat amb una tradició centenària de compromís social, posa a la disposició de l'Aliança per a la vacunació infantil tota la seva xarxa d'oficines –la més extensa del sector financer espanyol–, així com els centres de Banca d'empreses i Banca Privada, a través dels quals es presta informació per a totes aquelles companyies espanyoles interessades a sumar-se a la causa.

Una aliança pionera per a la vacunació

A les aportacions canalitzades a través de CaixaBank, se sumen els 20 milions d'euros aportats per la Fundació Bancària “la Caixa” des del 2008, per la qual cosa, la recaptació total supera els 24,3 milions d'euros. L'Aliança es regeix per la fórmula del Matching Fund, per la qual multiplica per quatre les donacions rebudes per empreses o particulars. Amb la fórmula 1=4, per cada euro donat, la Fundació Bancària ”la Caixa” afegeix un altre euro i la Fundació Bill i Melinda Gates afegeix dos euros més.

Als donants se'ls facilita un distintiu i un diploma que acredita el seu compromís amb aquesta iniciativa sanitària que promou Gavi, the Vaccine Alliance. Existeixen tres categories de patrocini: Plata, Or i Platí (amb col·laboracions a partir de 1.000 euros). Així, les empreses poden canalitzar les seves donacions sota un segell de confiança i contribuir a acabar amb la mortalitat infantil.

A més, l'Obra Social “la Caixa” manté oberta la campanya de microdonatius per al programa de Vacunació Infantil. Fins avui s'han recaptat 341.610 euros dels microdonatius realitzats per més de 154.000 ciutadans solidaris, a través del Canal Solidari de “la Caixa”:
http://microdonativos.lacaixa.es/proyectovacunacioninfantil_es.html

Una aliança que salva vides

En reconeixement a la tasca que es realitza gràcies a l'Aliança Empresarial per a la Vacunació Infantil, la Fundació Bancària "la Caixa" va rebre el Premi Unicef Emprèn 2015. Aquest guardó es concedeix a projectes, iniciatives o actuacions empresarials posades en marxa o desenvolupades per una persona, institució, emprenedors socials o grup de persones dirigides a col·lectius menys afavorits i/o vulnerables.

Gavi, the Vaccine Alliance, és una aliança pública-privada compromesa amb la lluita contra la mortalitat infantil i en favor de la salut global. El seu objectiu és aconseguir un accés igualitari a les vacunes als països amb menys recursos.

The Vaccine Alliance uneix a països en vies de desenvolupament amb els donants, que inclouen governs, l'Organització Mundial de la Salut, UNICEF, el Banc Mundial, la indústria de la vacunació, agències tècniques, la societat civil, la Fundació Bill i Melinda Gates, i altres socis del sector privat, entre els quals hi ha la Fundació Bancària "la Caixa". Des que l'Aliança es va establir l'any 2000, Gavi, the Vaccine Alliance ha vacunat a 580 milions de nens en 73 països, es calcula que això ha evitat més de 8 milions de morts prematures.

 

NOTÍCIES RELACIONADES