Nota de premsa

MicroBank contribueix a l’erradicació de la pobresa amb la concessió de més de 48.000 microcrèdits en l’any

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Atenció al client en una oficina de CaixaBank

El banc social de CaixaBank dona suport al ´Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa´ a través dels microcrèdits, un dels mecanismes bàsics per promoure la inclusió financera.

Des de la seva creació el 2007, l’aposta decidida de MicroBank per atendre les necessitats de les famílies amb dificultats l’ha portat a atorgar més de 800.000 microcrèdits, per un valor de 3.817 milions d’euros

MicroBank, el banc social de CaixaBank, se suma al compromís de l'entitat de contribuir de forma positiva al benestar de la societat a través de les microfinances. Per aquest motiu, durant el ‘Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa’, MicroBank fa balanç de la seva activitat en defensa dels col·lectius més vulnerables, que sovint no tenen accés al sistema bancari tradicional.

Un instrument bàsic per aconseguir aquest objectiu són els microcrèdits. MicroBank, que està considerada com una de les entitats de microfinances més grans d'Europa, defensa el seu ferm compromís social a través de la seva aposta per oferir serveis i productes a col·lectius en risc d'exclusió financera o social.

Durant els nou primers mesos del 2020, més de 48.000 famílies han pogut accedir a un microcrèdit de MicroBank, amb un import mitjà de 5.460 euros. Des de la seva creació el 2007, l'aposta decidida de MicroBank per atendre les necessitats d'aquestes famílies, fins i tot en contextos tan complicats com la recessió econòmica del 2008 o l'actual crisi sanitària, li ha portat a atorgar més de 800.000 microcrèdits a famílies, per un valor de 3.817 milions d'euros.

A més, aquesta activitat té un efecte directe en el benestar dels seus membres. Així ho demostra un estudi realitzat sobre l'impacte dels microcrèdits concedits a MicroBank, en què el 98% de les famílies reconeix haver satisfet totalment o parcialment la necessitat per la qual va sol·licitar el microcrèdit. El 62% de les famílies afirma arribar justa o no arribar a final de mes, i el 43% no té capacitat per fer-se càrrec d'una despesa imprevista. En el 41% dels casos, haurien de recórrer a familiars o amics per fer front a aquestes despeses. Per al 87% d'aquestes famílies, el suport de MicroBank ha tingut un impacte positiu sobre el seu benestar personal i familiar.

 MicroBank i CaixaBank: compromís amb la banca socialment responsable

MicroBank s'alinea amb CaixaBank en el seu compromís amb la banca socialment responsable i per generar amb la seva activitat un impacte positiu en la societat. En la concessió dels préstecs de l'entitat, a més de la xarxa de més de 4.000 oficines de CaixaBank, col·laboren més de 600 entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries, assessoren i fan el seguiment dels projectes.  

Així mateix, MicroBank compta amb el suport d'algunes de les principals institucions europees dedicades al foment de l'emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d'Inversions (FEI), el Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa (CEB) i el Banc Europeu d'Inversions (BEI).

 Emissió de dos bons socials

CaixaBank, l'entitat que presideix Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, va llançar el setembre del 2019 la primera emissió d'un bo social, que incloïa préstecs de MicroBank a persones i famílies amb recursos limitats, amb l'objectiu de finançar necessitats puntuals com a despeses en salut, educació, reparacions en la llar o adquisició de vehicles. La seva contribució a la creació de llocs de treball és un element clau dels préstecs concedits.

Els resultats de la primera emissió van ser molt satisfactoris per a la consecució dels seus objectius. Es van col·locar 1.000 milions d'euros en un bo, en base al quals es van concedir més de 160.000 préstecs.

En el context de crisi sanitària derivada de la pandèmia de la Covid-19, CaixaBank va llançar el juliol passat la seva segona emissió d'un bo social amb la finalitat de pal·liar els efectes de la pandèmia en pimes i microempreses radicades en les regions espanyoles més desafavorides. L'emissió, sota el marc dels Principis dels bons verds, socials i sostenibles d'ICMA, va col·locar 1.000 milions d'euros que es destinaran al finançament de petites empreses de zones on el PIB per càpita no superi els 19.665 euros anuals i la taxa de desocupació estigui per damunt del 16,69%.

 

NOTÍCIES RELACIONADES