Nota de premsa

La valenciana Maite Marín, guanyadora a la fase territorial dels ‘Premis Dona Empresària CaixaBank 2023’ a la Comunitat Valenciana

Compromís amb la diversitat i l'excel·lència empresarial

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
(D’esquerra a dreta) Olga García, directora territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia, i Maite Marín, directora general del col·legi Mas Camarena.

• Com a guanyadora territorial, la directora general del col·legi Mas Camarena opta al premi nacional dels guardons de CaixaBank, que comporta a més ser una de les representants espanyoles en els premis internacionals IWEC Awards 2023, que enguany es lliuraran a Torí el mes de novembre.

• Maite Marín està convidada a formar part de la Comunitat Dona Empresària CaixaBank a LinkedIn, que reuneix les empresàries premiades en les set edicions dels ‘Premis Dona Empresària CaixaBank’ i les posa en contacte amb altres xarxes de dones empresàries a l’àmbit nacional i internacional.

 

Maite Marín, directora general del col·legi Mas Camarena, dedicada al sector de l'educació, ha estat seleccionada per la seva trajectòria, visió estratègica, capacitat d'innovació i lideratge transformador com la guanyadora de la Direcció Territorial de la Comunitat Valenciana dels ‘Premis Dona Empresària CaixaBank 2023’, que cada any reconeixen el talent i l'excel·lència professional de dones empresàries referents a Espanya; i que fomenten les xarxes de contactes entre directives líders al món.

Maite Marín lidera des de fa 26 anys la gestió del col·legi Mas Camarena, que ha aconseguit posicionar-se com el millor col·legi de la Comunitat Valenciana de manera ininterrompuda des de 2011, i se situa actualment en el quart lloc d'Espanya. Marín lidera el projecte d'internacionalització amb els programes del Batxillerat Internacional, i l'especialització en programes esportiu-acadèmics, treballa invertint en R+D, impulsant la sostenibilitat i comprometent-se socialment amb projectes d'ajuda i lliurament de beques.

Maite Marín ha traslladat que “és un gran orgull i una gran satisfacció personal rebre aquest premi com a Dona Empresària CaixaBank 2023 a la Comunitat Valenciana. Suposa un reconeixement a tota la feina realitzada en una professió tan vocacional com l'ensenyament”.

"La creació i el creixement dels Col·legis Internacionals Mas Camarena és fruit del treball d'un gran equip de persones. Com a empresària, considero fonamental tenir una visió i un projecte que transmetre amb passió contagiosa", ha destacat. "Les meves metes són clares, vull que els meus alumnes, futur de la societat, siguin emprenedors, creatius, indagadors, amb pensament crític, audaços, solidaris, internacionals... i que siguin capaços de deixar empremta", ha subratllat la guanyadora de la Direcció Territorial de la Comunitat Valenciana dels 'Premis Dona Empresària CaixaBank 2023'.

Per a Olga García, directora territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, "Un any més, des de CaixaBank estem molt orgullosos de reconèixer la trajectòria d'aquestes dones líders, que són un exemple pel seu lideratge i excel·lència empresarial". "Gràcies a elles, els nostres 'Premis Dona Empresària CaixaBank', amb set anys d'història, s'han consolidat en els últims exercicis pel seu compromís amb la diversitat i per la seva contribució al foment de la igualtat d'oportunitats", ha apuntat.

Maite Marín, com a guanyadora territorial de la Comunitat Valenciana, opta al premi nacional dels guardons de CaixaBank i amb aquest, als IWEC Awards 2023 de la International Women Entrepreneurial Challenge (IWEC), la xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món que cooperen en l'àmbit global. Aquests premis, creats el 2007, es lliuren durant la reunió anual d’IWEC, que enguany se celebrarà entre els dies 5 i 7 de novembre de 2023 a Torí (Itàlia).

S'uniria així a Inés Juste, presidenta del Grup Juste; Rocío Hervella, fundadora i consellera delegada de Prosol; Arancha Manzanares, vicepresidenta de Ayesa; Lina Mascaró, presidenta de Grup Mascaró, Pilar Martínez-Cosentino, vicepresidenta de Grup Cosentino; i Maite Casademunt, presidenta i directora creativa de Lola Casademunt, totes elles guanyadores nacionals de les passades edicions dels ‘Premis Dona Empresària CaixaBank’ i guardonades IWEC.

La Comunitat Dona Empresària CaixaBank i el fòrum Women's Leadership

La directora general del col·legi Mas Camarena, com a guanyadora territorial dels 'Premis Dona Empresària CaixaBank', està convidada també a participar en la Comunitat Dona Empresària CaixaBank, una comunitat virtual operativa a través d'un espai privat a LinkedIn, que es configura com una plataforma per a compartir coneixement, idees i experiències, i un punt de trobada per a establir vincles professionals entre el grup de directives premiades.

La Comunitat ofereix també accés a experiències exclusives, com a fòrums, debats, conferències i esdeveniments nacionals i internacionals, amb els quals es vol contribuir al desenvolupament i el lideratge de la dona en l'àmbit dels negocis.

L'any passat, amb motiu de l'esdeveniment de lliurament dels premis de la sisena edició dels 'Premis Dona Empresària CaixaBank', es va celebrar a Madrid el fòrum 'Women's Leadership', la primera trobada presencial de la Comunitat. El fòrum va reunir més 40 empresàries i va comptar amb la presència del conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, i d'una àmplia representació de directives i directius de l'entitat.

Els Premis IWEC

La International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC), amb seu a Nova York, és una xarxa mundial d'empresàries líders que sustenten la propietat de les seves companyies, i que col·laboren a nivell global a través de les cambres de comerç i organitzacions empresarials amb l'objectiu de connectar i desenvolupar el lideratge femení.

Cada any, en el marc de la seva Conferència Anual es lliuren els premis IWEC amb la finalitat de reconèixer i fer costat a les dones empresàries de tot el món. Entre d’altres aspectes, els premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat de la dona empresària, perquè pugui representar una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI.

En els quinze anys d'història dels premis, IWEC ha guardonat a 501 empresàries amb presència a 47 països. Les companyies liderades per aquestes empresàries compten, de manera conjunta, amb més de 338.000 treballadors i una facturació anual de 44.300 milions de dòlars.

El compromís de CaixaBank amb la diversitat i l'excel·lència empresarial

Els 'Premis Dona Empresària CaixaBank' s'inscriuen en el marc del programa de diversitat Wengage, un projecte transversal de CaixaBank desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per a fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, LGBTI, cultural...

Wengage inclou mesures internes per a fomentar la flexibilitat i la conciliació i per a visibilitzar la diversitat i per a reforçar el rol de la dona en l'entitat; i iniciatives en l'àmbit extern per als clients i la societat, focalitzades a impulsar la diversitat i la igualtat d'oportunitats en cuatro4 àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, innovació i educació, esport i entorn rural.

CaixaBank compta amb un 42,4% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector. Gràcies a aquest compromís, CaixaBank es troba entre les tres primeres empreses del món en l'Índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2023.

El projecte està impulsat també per la divisió de CaixaBank Empreses. L'entitat s'ha consolidat com a banc de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització, amb productes i serveis adaptats a les necessitats concretes d'aquest segment de clients. CaixaBank Empreses dona servei a través de 220 centres i oficines especialitzades repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles en les quals treballen 2.400 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial. L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del financer per a secundar i impulsar al sector empresarial.

En l'àmbit internacional, CaixaBank fa costat als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger.

 

NOTÍCIES RELACIONADES