Nota de premsa

La reusenca Sandra Yubero guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma” a la direcció territorial Catalunya

Guardó per reconèixer l'excel·lència professional de les treballadores per compte propi

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
La reusenca Sandra Yubero guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma” a la direcció territorial Catalunya

• La fundadora de SYL Jewels optarà al guardó nacional, dotat amb 6.000 euros i una campanya de difusió a través de l’Associació de Treballadors Autònoms.

• SYL Jewels va néixer del punt d’unió entre l’arquitectura i la joieria, i des de fa ja més de 5 anys creen joies amb materials innovadors d’alta qualitat, versàtils i oferint a l’usuari personalitzi el resultat final.

• A tota Espanya, en aquesta segona edició han participat 1.023 professionals autònomes, de les quals 30 són de la Direcció Territorial Catalunya.

 

Sandra Yubero, fundadora de SYL Jewels, empresa dedicada a la joieria i l’arquitectura, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional com la guanyadora de la Direcció Territorial Catalunya de la segona edició de Premio A Dona Professional Autònoma CaixaBank.

Amb aquests guardons, CaixaBank reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d'Espanya i dona suport a la labor i l'aportació a la societat d'aquest col·lectiu, que és una peça clau en l'economia.

SYL Jewels va néixer del punt d’unió entre l’arquitectura i la joieria, i des de fa ja més de 6 anys creen joies de disseny minimalista i atemporal a on el joc amb la llum i la geometria són els protagonistes. Investigació, tecnologia i tradició són la base del seu procés creatiu. Totes les peces s’imprimeixen en una impressora 3D i que després treballen artesanalment al seu taller de Reus. L’or, la plata i les gemmes naturals són una constant en les propostes de la firma, però també treballen amb altres materials com l’acer.

La font d’inspiració és l’arquitectura: geometria, proporció, i contrast de formes i textures.

Sandra Yubero ha estat seleccionada entre més de 30 candidatures que s’han presentat a la direcció territorial Catalunya, que engloba la província de Tarragona, Girona i Lleida, i les comarques del Bages, Berguedà i Osona. Per a la seva elecció, el jurat (integrat per directius de CaixaBank) ha valorat la fortalesa dels seus productes i serveis, així com el grau d’innovació del seu projecte professional, la incidència en la creació d'ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors.

En el conjunt del territori espanyol, han participat 1.023 professionals autònomes, el que suposa un increment del 48% respecte la primera edició.

Sandra Yubero optarà, juntament amb les altres 13 premiades en la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del premi nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d’una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l’Associació de Treballadors Autònoms.

Excel·lència professional de les dones autònomes

Amb aquests guardons, CaixaBank pretén reconèixer l'excel·lència empresarial de les professionals autònomes, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial present com a la trajectòria general de la seva carrera.

Tal com es desprèn del ‘Informe Dona Autònoma 2020’ elaborat per l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), a Espanya hi ha 1,17 milions de dones autònomes, el que representa el 35,8% del total del col·lectiu. Per sectors, el comerç és el triat majoritàriament per les dones autònomes (25,5%).

En l’última dècada, les dones autònomes han crescut un 11,5% enfront de l’increment del 2,4% dels homes.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d’oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l'economia i llança per segon any aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D’altra banda, CaixaBank és també l’entitat financera de referència en serveis financer al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 44,8%, amb més de 1,49 milions de clients. D'aquesta xifra, el 37% són dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES