Nota de premsa

La Iniciativa de Pagaments Europea (EPI, European Payments Initiative) dóna entrada a Worldline i Nets en el seu accionariat i passa a la següent fase amb la incorporació d'adquirents no bancaris

EPI: la Iniciativa de Pagaments Europea

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• EPI nomena Dr. Joachim Schmalzl com a President del Consell d'Administració i la Martina Weimert com CEO de la companyia transitòria


Al juliol de 2020, un grup de 16 grans bancs europeus de cinc països (Alemanya, Bèlgica, Espanya, França, i els Països Baixos) va aplanar el camí per al futur llançament de la Iniciativa de Pagaments Europea, en anunciar la creació d'una companyia transitòria a Brussel·les, responsable d'iniciar la implementació de la iniciativa de pagaments conjunta. 

L'ambició d'EPI és crear una solució de pagaments paneuropea unificada i innovadora que aprofiti els pagaments instantanis ("SEPA Instant Credit Transfer, SCT Inst") i que ofereixi una targeta per als consumidors i comerços de tot Europa, un moneder electrònic i funcions de pagament entre particulars ("P2P"). La solució té com a objectiu esdevenir un nou estàndard en pagaments per als consumidors i comerciants europeus en tota mena de transaccions, incloses tant les realitzades de forma presencial o en línia, com les retirades de diners en efectiu i els pagaments electrònics entre particulars, com a alternativa a les solucions i esquemes de pagament internacionals existents. 

Avui, EPI es complau a anunciar que Worldline i Nets s'incorporen com a accionistes de la societat de recent creació, de manera que es converteixen en els primers adquirents no bancaris a sumar-se a la iniciativa. La participació d'adquirents no bancaris contribuirà en gran mesura a l'expansió de la xarxa d'acceptació d'EPI en comerços a Europa i permetrà EPI construir el seu propi ecosistema de pagaments en el continent. També evolucionen favorablement converses amb altres entitats per unir-se al projecte. 

Gilles Grapinet, president i director executiu de Worldline, va comentar: "Worldline va donar la benvinguda el llançament de la Iniciativa de Pagaments Europea per part de 16 grans bancs a principis d'aquest any i accepta de bon grat la seva invitació per unir-se a la companyia transitòria d'EPI com el primer adquirent no bancari. Gairebé 20 anys després de la introducció de l'euro, ha arribat el moment d'unir forces en un esforç col·lectiu per proporcionar als consumidors i comerciants una solució de pagament digital veritablement europea, i acuradament dissenyada per a les necessitats comercials de segle XXI. Com a proveïdor de serveis de pagament líder a Europa en terminals de punt de venda i comerç electrònic i mòbil, Worldline té la intenció de contribuir activament a la definició dels factors d'èxit necessaris per al futur desplegament d'EPI.” 

Bo Nilsson, director executiu del grup Nets, va destacar: "La Iniciativa de Pagaments Europea beneficiarà tot l'ecosistema de pagaments a Europa. Totes les parts interessades, inclosos els emissors, adquirents, comerciants i, per descomptat, els consumidors finals, es beneficiaran d'una solució de pagament digital sòlida i realment europea. Com un líder paneuropeu de PayTech, i amb el nostre origen en una de les regions més digitalitzades del món, esperem poder ser un contribuent significatiu per dissenyar i establir una plataforma EPI reeixida. Basant-nos en tecnologies i capacitats de pagament modernes, sempre treballarem per facilitar els pagaments als comerciants, bancs i consumidors de tot Europa.” 

EPI també es complau d'anunciar el nomenament del Dr. Joachim Schmalzl com a President del Consell d'Administració i de Martina Weimert com CEO de la companyia transitòria. 

El Dr. Joachim Schmalzl és membre de Comitè de Direcció de l'organització coordinadora de les caixes d'estalvis alemanyes (Deutscher Sparkassen- und Giroverband). En aquest lloc, és responsable de desenvolupar i impulsar l'estratègia de model de negoci, digitalització i pagaments del grup. 

Com a sòcia d'Oliver Wyman, Martina ha estat donant suport als bancs europeus des de l'inici de la iniciativa. Té una profunda experiència en el sector de pagaments, havent treballat durant 16 anys en nombroses solucions d'emissió i adquisició, tant en els mercats europeus com internacionals i per a tota mena de participants de l'ecosistema de pagaments. 

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder en banca minorista a Espanya i un dels més importants de Portugal, on controla el 100% de BPI, així com l'entitat líder en targetes i mitjans de pagament a través de CaixaBank Payments & Consumer. El grup, presidit per Jordi Gual i dirigit per Gonzalo Gortázar, té 15,4 milions de clients en el mercat ibèric; la xarxa comercial més gran de la península, amb més de 4.300 oficines; i segueix reforçant el seu lideratge en banca digital amb 7 milions de clients digitals. 

CaixaBank ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com la primera implantació comercial a Europa dels sistemes de pagament contactless i de pagament pel mòbil, la creació dels primers caixers contactless del món, la introducció dels caixers amb tecnologia de reconeixement facial, o el desenvolupament de les primeres aplicacions d'intel·ligència artificial per a atenció al client. CaixaBank està compromès amb un model de banca universal socialment responsable, basat en la qualitat, la proximitat i l'especialització en productes i serveis adaptats per a cada segment. La seva missió és contribuir al benestar financer dels seus clients i donar suport al progrés de les comunitats on desenvolupa la seva activitat.  

Sobre EPI 

La Iniciativa de Pagaments Europea (EPI) pretén crear una solució de pagaments paneuropea unificada. Els seus membres fundadors fins a la data són:

 

NOTÍCIES RELACIONADES