Nota de premsa

La Fundació ”la Caixa” i CaixaBank recullen 1,6 milions d'euros per als Bancs d'Aliments

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Cap llar sense aliments, Fundació la Caixa i CaixaBank.

• Més de 34.700 persones en situació de vulnerabilitat de tota Espanya tenen garantida una alimentació bàsica durant aquest estiu gràcies a les 1.718 tones d'aliments bàsics aconseguides en la tercera edició de la iniciativa solidària «Cap llar sense aliments», i que ja estan distribuint els 54 Bancs d'Aliments associats a la FESBAL i 7.500 entitats socials.

• Conscient de l’urgència per donar resposta a les milers de persones que més ho necessiten, la Fundació ”la Caixa” ha aportat un milió d'euros addicional a la iniciativa, sumant un total d’1,6 milions d'euros recollits. Fins al 31 d'agost, els canals electrònics romandran oberts per poder col·laborar.

• Durant els tres últims anys d'emergència social, aquesta iniciativa solidària ha recollit un total de 7,3 milions d'euros. Gràcies a aquests donatius s'han pogut adquirir i distribuir 7.770 tones d'aliments bàsics, a través dels Bancs d'Aliments.

 

La iniciativa solidària «Cap llar sense aliments», impulsada per la Fundació ”la Caixa” i CaixaBank, tanca la seva tercera edició amb un total d’1,6 milions d'euros recaptats a favor dels bancs d'aliments. Aquest import es tradueix en 1.718 tones d'aliments bàsics, que distribuiran els 54 Bancs d'Aliments associats a la Federación Española de Bancos de Alimentos (FESBAL) a través de gairebé 7.500 entitats socials col·laboradores de tota Espanya. Amb aquests resultats, un total de 34.700 persones tenen garantida una alimentació bàsica durant aquest estiu.

L'objectiu de la iniciativa és ajudar als col·lectius més vulnerables davant el nou escenari d'emergència social marcat per una triple crisi: la pandèmia, la inflació i la guerra a Ucraïna. Conscient de la urgència per donar resposta a les persones que més ho necessiten, la Fundació ”la Caixa” ha aportat un milió d'euros addicional a la iniciativa, sumant un total d’1,6 milions d'euros recollits. 

Més de 7 milions d'euros per a tres anys d'emergència social

Als més de dos anys de pandèmia (2020 i 2021), s'han de sumar els esdeveniments esdevinguts en els darrers mesos, on l'augment generalitzat dels preus i la gran pèrdua de poder adquisitiu està agreujant la situació de moltes famílies. De fet, prop d’1,5 milions de persones a Espanya continuen en situació de pobresa alimentària a causa de l'escalada de l'IPC i l'encariment de la cistella de la compra.

Un escenari que també es veu reflectit en la recent Enquesta de Condicions de Vida realitzada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que situa la taxa de risc de pobresa o exclusió social (AROPE) en el 27,8% l’any 2021, enfront del 27,0% registrat l’any 2020 a Espanya, gairebé un punt per damunt.

La nova crisi també està tenint un impacte directe en els propis Bancs d'Aliments de tot el país i en les entitats encarregades de repartir menjar als barris. La pujada de preus soferta en aquest any 2022 ha provocat una reducció dels donatius i excedents per proveir els magatzems de provisions, veient-se obligats a reduir en més d'un 10% la quantitat d'aliments que distribueixen. 

Conscient de la situació, durant aquests tres últims anys d'emergència social, la Fundació “la Caixa” i CaixaBank han dut a terme la iniciativa solidària «Cap llar sense aliments», recollint un total de 7,3 milions d'euros. Gràcies a aquests donatius s'han aconseguit 7.770 tones d'aliments bàsics.

“Tots hem de contribuir a la construcció d'un món amb major igualtat d'oportunitats, especialment per a les persones més vulnerables. En aquest objectiu s'emmarca el nostre suport a la valuosa labor que desenvolupen els Bancs d'Aliments. Volem continuar conjuminant esforços per garantir que totes les famílies puguin accedir a una alimentació bàsica”, ha destacat el director general de la Fundació ”la Caixa”, Antonio Vila Bertrán.

“En l'actual context econòmic, és més important que mai la labor que porta realitzant durant anys la Federación Española de Bancos de Alimentos. Per això, des de CaixaBank, ens sumem a la iniciativa i posem a la disposició de totes les persones que vulguin contribuir la major xarxa bancària d'Espanya”, ha afirmat Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank.

Donacions actives fins al 31 d'agost

Els canals electrònics de CaixaBank continuaran canalitzant aportacions per a la iniciativa fins al 31 d'agost. Les persones que vulguin col·laborar poden enviar el seu donatiu a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank, la més extensa de tota Espanya; a través de CaixaBankNow, tant app com web; i mitjançant el portal www.caixabank.es, per als quals no són clients de l'entitat. Una altra opció de col·laboració és a través de Bizum, enviant un donatiu a la causa 38014.

A més, el portal www.ningunhogarsinalimentos.org continuarà vigent per poder participar.

Per a més informació

Departament de Comunicació de la Fundació ”la Caixa”

Paula Baldrich: 620 17 18 96 / [email protected]

Marina Teixidó: 608 09 90 23 / [email protected]

Sala de Premsa: https://prensa.fundacionlacaixa.org/ca/

 

NOTÍCIES RELACIONADES