Nota de premsa

La barcelonina Sandra Casellas guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma” a la Direcció Territorial de Barcelona

Guardó per reconèixer l'excel·lència professional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
La barcelonina Sandra Casellas guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma” a la Direcció Territorial de Barcelona

• Sandra Casellas optarà al guardó nacional, que inclou una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal, i formarà part d'una comunitat virtual per compartir coneixements, idees i experiències amb altres membres d'aquest col·lectiu.

• La Sandra és autònoma comercialitzadora d'olis vegetals refinats tals com d'alvocat i de llavors de raïm als Estats Units, Àsia i Europa.

• En el conjunt del territori espanyol, en aquesta primera edició han participat 691 professionals autònomes, de les quals 111 són de la Direcció Territorial de Barcelona.

Sandra Casellas, autònoma dedicada a la comercialització d’olis vegetals refinats alimentaris (oli d'alvocat i llavor de raïm) als Estats Units, Àsia i Europa, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional com la guanyadora de la Direcció Territorial de Barcelona del Premi A Dona Professional Autònoma CaixaBank.

Amb aquests guardons, CaixaBank reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d'Espanya i dona suport a la tasca i l'aportació a la societat d'aquest col·lectiu, que és una peça clau en l'economia. 

Des de Barcelona, la Sandra Casellas comercialitza per tot el món olis refinats alimentaris (oli d'alvocat i llavor de raïm). Ha obert el mercat que històricament estava en mans d'empreses italianes, les quals exportaven l’oli fet a Espanya. Els seus olis s'utilitzen tant per a adobs, com pel sector gourmet i/o ingredient de maioneses, snacks ...

Els olis que ven provenen sobretot d’Espanya, Kenya, Mèxic, Perú.... Tots els olis són refinats a Espanya i ho proveeix a grans empreses sobretot dels Estats Units i a d’altres països com: Xina, Rússia, Austràlia, Itàlia, França, Regne Unit, Polònia i Corea. 

La Sandra és Llicenciada en Comerç Internacional per la Universitat ESCI (Pompeu Fabra). Ha estat adjunta a direcció comercial, especialista de banca internacional, responsable logística internacional, tècnica comercial d'exportació d'olis i ara autònoma comercialitzadora d'olis vegetals alimentaris, i ja s’ha fet un lloc en el sector dels olis i és valorada per la seva professionalitat. 

Sandra Casellas ha estat seleccionada entre més de 111 candidatures que s'han presentat a Barcelona. Per a la seva elecció, el jurat (integrat per directius de CaixaBank) ha valorat la fortalesa dels seus productes, així com el grau d'innovació del seu projecte professional, la incidència en la creació d'ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors. 

En el conjunt del territori espanyol, en aquesta primera edició dels guardons han participat 691 professionals autònomes.

La Sandra Casellas optarà, juntament amb les altres 13 premiades en la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del Premi Nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per  destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms.

També formarà part d'una comunitat virtual que es crearà on podrà accedir juntament amb la resta de les guanyadores de la fase territorial i la guanyadora nacional. A través d'aquesta xarxa de networking podran compartir coneixements, idees i experiències i serà un punt de trobada per  establir vincles professionals amb altres membres d'aquest col·lectiu.

Més d’1,1 milions de dones autònomes a Espanya

Tal com es desprèn de l'Informe Dona Autònoma 2019 elaborat per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), a Espanya hi ha més d’1,1 milions de dones autònomes, la qual cosa representa el 35,9% del col·lectiu. El percentatge és superior a la mitjana europea, on les dones representen el 32,8% dels autònoms.

Es tracta, a més, de professionals amb una importància creixent en l'economia: des de 2009, el nombre de dones autònomes s'ha incrementat un 11%.

Per trams d'edat, cal destacar que la franja d'entre 45 i 54 anys és la que concentra un major nombre de dones que treballen per compte propi, encara que el major percentatge respecte als seus companys homes es troba en el grup entre 25 i 34 anys, on les dones suposen un 39,1% del total d'autònoms. 

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l'economia i ha creat aquest premi com una mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D'altra banda, CaixaBank és també l'entitat financera de referència en serveis financer al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 33,23%, amb més d'un milió de clients. D'aquesta xifra, el 37,3% són dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES