Nota de premsa

Komvida Kombucha guanya els Premis EmprenedorXXI a Extremadura

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Premis EmprenedorXXI a Extremadura

• Komvida Kombucha es dedica a la fabricació de Kombucha, una beguda saludable amb propietats beneficioses per al sistema immunitari i per a l'aparell digestiu.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional en alguns dels principals hubs d’innovació del món.

• Per continuar impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora en aquesta situació excepcional que estem vivint per la COVID-19, l'acte d'entrega s'ha realitzat de forma telemàtica, en una sessió on han participat César Corcho, director comercial Xarxa Extremadura de CaixaBank, i José Bayón, conseller delegat d’ENISA, entre altres ponents.

L'empresa Komvida Kombucha ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Extremadura, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. A Extremadura, també hi participa com a entitat organitzadora la Junta d’Extremadura.

Komvida Kombucha es dedica a la fabricació de Kombucha, una beguda saludable amb propietats beneficioses per al sistema immunitari i per a l'aparell digestiu.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional en alguns dels principals hubs d’innovació del món.

Malgrat la situació excepcional que estem vivint per la COVID-19, CaixaBank i Enisa segueixen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important tasca que desenvolupen. En aquesta ocasió, l'acte d'entrega s'ha realitzat de forma telemàtica, en una sessió on han participat César Corcho, director comercial Xarxa Extremadura de CaixaBank; José Bayón, conseller delegat d'ENISA; Marian Tello, directora del Centre d'Empreses de Càceres de CaixaBank; i Fernando Sanchez, CEO d'Homeria. A més, tant el guanyador com els finalistes també han estat presents i han presentat els seus projectes.

En aquesta edició, a Extremadura han participat 15 empreses. Les finalistes han estat:

  • BIOTME: Entrenadors metges de material sintètic. Per formar a sanitaris en tècniques quirúrgiques i de diagnòstic. Fabricació de fèrules termos emmotllables per a lesions osteomusculars. Auto calefactables i amb cost reduït, es poden col·locar al moment per immobilitzar en un accident o conflicte bèl·lic. Temps de col·locació 5 minuts.
  • eCapture3d: Comercialitza a través de la seva plataforma web i App eyesCloud3D un servei de generació de contingut 3D per a usuaris amb i sense experiència prèvia a fer 3D; mitjançant l'ús de fotos o vídeos presos des de qualsevol dispositiu (telèfon mòbil, càmera réflex, càmera digital, GoPro, Dron…) que incorpori una càmera.
  • ENJOYERS: Mapes i làmines dissenyades amb tinta rascable que poden ser personalitzats pel client, a més d'oferir la possibilitat en venda creuada a través d'uns altres accessoris. S'aplica innovació digital en el desenvolupament del producte i processos.
  • PREXENZ: Desenvolupament de programa per a realitat virtual i augmentada aplicat a sectors com la formació, el turisme, l'enginyeria, etc. Gran part del seu treball se centra en la innovació i els projectes d'i+D, creant noves solucions tecnològiques.

Per escollir al guanyador d’Extremadura, el jurat, integrat per representants de CaixaBank, Enisa i ka Junta d’Extremadura, s'ha reunit virtualment per prendre aquesta decisió.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, a la qual han participat un total de 993 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes), que rebran 5.000 euros.

A més, es guardonarà les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d'impacte social i sostenibilitat), que rebran una dotació econòmica de 15.000 euros.

Els guardons reben el suport de les divisions de CaixaBank especialitzades en cadascun d'aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank).

A més del premi econòmic, els guanyadors d'ambdues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d'acompanyament internacional en alguns dels principals hubs d’innovació del món, com Silicon Valley o Cambridge.

Així mateix, la convocatòria té el suport i la col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l'Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que mitjançant BFK Awards atorgarà un accèssit a la innovació a una start-up portuguesa.

13 anys de trajectòria: més de 5 milions en premis i prop de 7.000 participants

Des de la seva creació l'any 2007, Enisa i CaixaBank han invertit 5,2 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 360 empreses.

Al llarg de la seva història, prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i, cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria hi han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder en banca detallista a Espanya i un dels més importants de Portugal, on controla el 100 % de BPI. El banc, presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té 15,5 milions de clients al mercat ibèric; disposa de la xarxa comercial més gran de la península, amb més de 4.500 oficines, i continua reforçant el lideratge en banca digital amb 6,5 milions de clients digitals.

El 2019, CaixaBank ha estat escollit Millor Banc a Espanya, Millor Banca Responsable a Europa Occidental i Millor transformació bancària a Europa Occidental per la revista britànica Euromoney. Uns reconeixements que s'afegeixen als de Millor Banc a Espanya i Millor Banc a Europa Occidental per la revista Global Finance, i al Banc de l'Any a Espanya 2018 per la revista The Banker.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d'Indústria i Pime (Secretaria General d'Indústria i Pime del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme) que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors.

L'univers d'empreses que s'adrecen a Enisa cercant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius d'Enisa no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports que van des dels 25.000 euros fins a un milió i mig.

La cartera històrica d'Enisa supera els 6.600 préstecs en més de 5.900 empreses per un import total de més de mil milions d'euros.