Nota de premsa

imagin llança una col·lecció de NFT vinculada al repte de recollida de plàstics del mar per a clients que domiciliïn la seva nòmina

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Els usuaris podran visualitzar l’NFT dins d'una nova funcionalitat de l'app d’imagin dissenyada per emmagatzemar aquest tipus d'actius digitals.

• Per cada usuari que porti la seva nòmina, imagin recollirà 1kg de plàstics del mar i emetrà un NFT únic amb il·lustracions digitals inspirades en la fauna marina i informació concreta sobre l'aportació al repte sostenible de recollir 100 tones de plàstics del mar.

• L'acció comercial també inclou una remuneració en compte de 150 euros per a nòmines superiors a 1.000 euros i de 50 euros per a les inferiors a aquest import.

• La iniciativa d’imagin, que vincula sostenibilitat, innovació i negoci, és el primer projecte a Europa que permet mostrar a través de tecnologia ‘blockchain’ l'impacte de la participació d'usuaris finals en accions ESG.

 

imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank, s'endinsa en l'univers dels NFT a través de la primera col·lecció d'il·lustracions digitals tokenitzades que reflectiran el suport a projectes d'impacte positiu. La iniciativa té l'objectiu de premiar aquells usuaris que contribueixin al repte sostenible plantejat per imagin: netejar 100 tones de plàstics del mar.

Aquesta primera col·lecció de NFT d’imagin es titula Clean the oceans i està formada per il·lustracions inspirades en la fauna marina que recullen l'aportació concreta de cada usuari a aquest repte sostenible i la traçabilitat de la seva contribució. Es tracta del primer projecte a Europa que permet mostrar a través de tecnologia blockchain l'impacte de la participació d'usuaris finals en accions ESG.

L’NFT conté la informació concreta sobre els plàstics retirats per la contribució de cada usuari, amb les dades de la data de recollida dels residus, el port en el qual s'han desembarcat, la planta de reciclatge i la segona vida atorgada al material reciclat, que habitualment s'utilitza per a la fabricació de mobiliari. L'actiu digital inclou també l'identificador únic amb el qual es podrà certificar que existeix en la xarxa blockchain i serà assignat a cada client.

Cada NFT conté també una il·lustració única. La col·lecció ha estat dissenyada per un equip creatiu que ha utilitzat recursos d'art digital avançats, incloent-hi intel·ligència artificial. El resultat és una reinterpretació de l'imaginari dels fons oceànics profunds i la fauna que allà habita en combinació amb elements fantàstics i onírics.

A través d'aquest projecte, imagin consolida el seu posicionament com a referent digital en sostenibilitat i reafirma la seva aposta per posar la innovació al servei del seu model de projectes sostenibles i experiència d'usuari de primer nivell. El projecte posa de manifest el paper fonamental que la tecnologia blockchain pot jugar en l'àmbit de la sostenibilitat, com a eina capaç de verificar l'impacte real d'aquesta mena d'accions.

Aquesta iniciativa d’imagin ha comptat amb la col·laboració de Fireblocks, partner que custodia les claus privades dels actius digitals; KPMG, com a assessors del projecte; i ioBuilders, com a generadors de NFT.

Per a tots els que participin en el repte sostenible domiciliant la seva nòmina a imagin

Les aportacions al repte sostenible es realitzen mitjançant la domiciliació de nòmines: imagin recollirà 1kg de plàstics del mar per cada usuari que porti una nova nòmina en el marc la seva nova acció comercial de captació. L'objectiu del repte és aconseguir les 100 tones de plàstics recollides al llarg del 2023 a través de diferents accions i iniciatives. La contribució al repte de cada usuari a través de la domiciliació de la seva nòmina es farà tangible mitjançant l’NFT.

Una vegada generat el token que reflecteix la participació en aquesta iniciativa, els usuaris podran visualitzar l’NFT automàticament dins d'una nova funcionalitat de l'app d’imagin dissenyada per emmagatzemar aquest tipus d'actius digitals. L’NFT d’imagin no pot emmagatzemar-se en wallets externs a imagin ni tampoc vendre's o comercialitzar-se de cap manera: l'única forma d'aconseguir la seva visualització és participar en el repte sostenible d’imagin. L'usuari sí que podrà compartir la imatge de l’NFT per xarxes socials o amb els seus contactes.

La iniciativa comercial inclou també una remuneració de 150€ en compte a tots els usuaris que domiciliïn la seva nòmina per primera vegada, si aquesta és d'import superior als 1.000€, i de 50€ si és inferior a aquest import.

Una vegada finalitzi aquesta primera col·lecció, imagin es planteja també crear noves sèries de NFT que premiïn la implicació de la seva comunitat en els tres reptes sostenibles en els quals la plataforma està focalitzada: la protecció dels boscos, la conservació de mars i oceans, i la transformació social.

Impacte positiu en el planeta i en la societat

La iniciativa forma part del conjunt de productes, serveis, continguts, acords i iniciatives basades en la sostenibilitat que imagin, a través d’imaginPlanet, desenvolupa per generar un impacte positiu en el planeta i en el conjunt de la societat. A través d’imaginPlanet, s'activen accions de suport a causes socials i mediambientals pròpies o impulsades per persones o organitzacions a les qui imagin presta el seu suport.

El pla de sostenibilitat d’imagin implica que tot el model de negoci i la seva organització al complet estiguin compromesos amb criteris de coherència, compromís social i mediambiental, transparència i innovació. En aquest sentit, els incentius per a nous clients substitueixen el tradicional obsequi per accions sostenibles com, per exemple, reforestacions, neteja d'oceans o donacions a causes solidàries. Així mateix, a banda d'impulsar la consciència per la sostenibilitat entre els seus usuaris, imagin promou internament l'adopció d'hàbits sostenibles en els seus espais físics i la implicació dels seus empleats en causes socials i mediambientals a través de programes en col·laboració amb organitzacions de referència.

El model de sostenibilitat d’imagin ha aconseguit la certificació B Corp, que garanteix el compliment dels més alts estàndards d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial de la companyia per equilibrar el benefici econòmic amb el propòsit social. imagin ha estat la primera plataforma de serveis financers mobile only a aconseguir aquesta certificació.

Més de 4 milions d’imaginers

imagin és una plataforma d'estil de vida impulsada per CaixaBank que ofereix serveis digitals, financers i no financers, que ajuden als seus usuaris, majoritàriament joves de menys de 30 anys, en la seva vida diària i en els seus projectes de futur. Actualment compta amb una comunitat de 4,2 milions d'usuaris, una xifra en continu creixement gràcies a l'àmplia oferta de continguts i serveis –en bona part, d'accés gratuït-, la facilitat de registre i la creació de diversos nivells de vinculació, que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l'alta com a client financer.

A més, l'aplicació imagin desenvolupa una oferta de productes financers per cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels joves que han entrat en l'edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d'estil de vida. En aquest sentit, imagin manté les característiques que l’han convertit en líder bancari per al públic jove: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l'app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per a l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per a una comunicació directa amb els joves.