Nota de premsa

imagin aconsegueix recollir 100 tones de plàstics dels oceans el 2023 i consolida la seva posició com a referent digital en l'àmbit de la sostenibilitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
A través d’imaginPlanet, imagin desenvolupa productes, serveis, continguts, acords i iniciatives d’impacte positiu en el planeta i en la societat.

• Es converteix en la primera empresa del moviment #plasticfreeoceans impulsat per Gravity Wave a assolir aquest repte, que ha aconseguit a través d'una acció d'incentius als usuaris que han domiciliat la seva nòmina o han realitzat pagaments amb el mòbil.

• La fita se suma a les més de 1.000 tones de CO2 compensades, els 440.000 arbres plantats i els 11.000 voluntaris digitals mobilitzats per imagin en els últims quatre anys gràcies a la seva estratègia basada a generar un impacte positiu en el planeta i en la societat des de l'entorn digital a través d'imaginPlanet.

• Com a part de l'objectiu d'impulsar la transformació social comuna, imagin també aposta per l'educació financera a través d'imaginAcademy, el seu programa de continguts digitals per promoure els coneixements sobre finances i gestió econòmica que ja ha superat els 57 milions de visualitzacions a TikTok.

 

imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank, ha aconseguit superar el repte de retirar 100 tones de plàstics dels oceans durant el 2023. La fita converteix a imagin en la primera empresa del moviment #plasticfreeoceans impulsat per Gravity Wave, organització de referència en la protecció del mar, a superar les 100 tones de plàstics recollits.

Entre les iniciatives d'imagin que han permès assolir aquesta fita, destaca l'acció de captació de nòmines de la primera meitat del passat any: per cada nou usuari que va domiciliar la seva nòmina, imagin va recollir 10kg de plàstics del mar. A més, imagin també va incentivar amb aquesta causa mediambiental els pagaments mòbils dels seus usuaris, amb 1kg de plàstic recollit per cada tres operacions de pagament a través del mòbil.

Aquestes 100 tones de plàstics recollits del mar se sumen a les més de 1.000 tones de CO2 compensades, els més de 440.000 arbres plantats i els 11.000 voluntaris digitals mobilitzats per imagin en els últims quatre anys. Aquestes xifres són una mostra de com imagin, gràcies a la seva estratègia basada a generar un impacte positiu des de l'entorn digital i al suport de la comunitat d'imaginers, ha aconseguit consolidar la seva posició com a referent digital en l'àmbit de la sostenibilitat.

imaginPlanet, aposta estratègica per la sostenibilitat

Amb el rellançament de la seva estratègia el 2020, imagin es va marcar com a objectiu connectar i activar les inquietuds en sostenibilitat de la seva comunitat d'usuaris, oferint eines per reduir l'impacte negatiu de les seves accions i tornant-se a canalitzar suports per a iniciatives socials i empresarials de tercers que beneficiïn el medi ambient i la societat.

Quatre anys després, la plataforma ha aconseguit connectar, de forma innovadora i en un entorn digital a través de la seva app, amb les inquietuds sostenibles d'una comunitat d'imaginers que avui ascendeix a més de quatre milions de persones. Per a això, imagin productes, serveis, continguts, acords i iniciatives que ajuden a millorar el planeta i als qui l'habitem, iniciatives que articula a través d'imaginPlanet.

Aquest compromís ha posicionat a imagin com a referent en l'àmbit de la sostenibilitat i l'impacte social. El juliol del 2020, imagin es va convertir en la primera plataforma de serveis financers mobile only a obtenir la certificació B Corp, un reconeixement que situa el neobanc entre les millors empreses del món que utilitzen el seu potencial per impactar en positiu.

Grans reptes per multiplicar l'impacte positiu

Per concentrar els esforços i aconseguir el millor resultat possible, imagin s'enfoca en reptes mediambientals, com la regeneració dels ecosistemes marins o la protecció de boscos, i reptes de transformació social comuna, com l'educació financera, causes en què la plataforma s'ha centrat a través de multitud d'accions, continguts i col·laboracions transversals que han permès multiplicar i expandir l'impacte generat.

Els mars i oceans cobreixen el 70% de la superfície terrestre. Són la llar de milions d'espècies i els embornals més grans de carboni que existeixen: només ells poden absorbir al voltant de la meitat de les emissions de CO2. Tanmateix, també són un dels entorns més afectats per la contaminació per plàstic i els efectes de l'escalfament global, especialment en els esculls de corall. L'objectiu d'imagin és restaurar els ecosistemes marins per protegir la biodiversitat, però també per tenir cura de la salut dels oceans i de les persones.

Per contribuir a tenir mars més nets, imagin va posar en marxa el 2022 una xarxa de nou contenidors marins flotants en diferents ports espanyols, anomenats 'imagin Seabins', que filtren l'aigua i capturen els residus per evitar que arribin a l'oceà. A més, durant el 2023 ha promogut accions comercials vinculades a aquest repte, com per exemple la recollida de plàstic del mar per cada nova nòmina domiciliada. A través d'aquestes iniciatives, imagin ha aconseguit retirar les 100 tones de plàstics del mar.

Vinculat també al repte de la regeneració dels ecosistemes marins, el 2023 va iniciar un projecte innovador per protegir el corall taronja, una espècie endèmica del mar Mediterrani greument amenaçada. Per contribuir a la seva conservació, per cada usuari que durant el segon semestre de 2023 va domiciliar la seva nòmina, imagin va donar suport al seguiment i cura d'un corall d'aquesta espècie als jardins marins ubicats davant la costa d'Almuñecar. Després de sis mesos des que el projecte es va posar en marxa, s'han aconseguit plantar 60.000 unitats de corall taronja en quatre jardins marins, s'han sembrat més de 2.000 larves i s'han atret més de 90 espècies.

Pel que fa a la protecció de boscos i manglars, gràcies a les accions que imagin ha posat en marxa amb la seva comunitat, s'han plantat més de 440.000 arbres en zones devastades per incendis, com la Vall d'Uixó (Àvila), i en llocs on la massa forestal ha estat destruïda, com a Mahajanga (Madagascar).

Millorar la vida de les persones i donar suport a la transformació social comuna és també un dels objectius més ferms que imagin persegueix a través, per exemple, de l'impuls d'accions de voluntariat digital en les quals la comunitat d'imaginers pot involucrar-se des dels seus mòbils. Aquestes activitats permeten que els usuaris puguin interactuar i donar suport a persones en risc d'exclusió o col·laborar amb les ONG des de l'entorn digital, iniciatives en les quals ja s'han involucrat més d'11.000 voluntaris.

L'educació financera és un altre dels projectes de transformació social que impulsa per empoderar tots els membres de la seva comunitat com a eina que els permeti prendre decisions encertades respecte a les seves finances i ajudar-los a assolir l'estil de vida que desitgen. imagin aposta també per l'educació financera a través d'imaginAcademy, el seu programa de continguts digitals per promoure els coneixements sobre finances i gestió econòmica. A través dels canals digitals, imagin difon píndoles formatives sobre termes i conceptes financers, mètodes i eines de gestió de l'economia, i informació pràctica per al dia a dia i els projectes de futur dels joves. El perfil de TikTok d'imagin s'ha convertit en el canal principal mitjançant el qual es difonen aquest tipus de continguts d'educació financera per a joves. En només un any des del llançament d'imaginAcademy, els continguts difosos a TikTok han superat els 57 milions de visualitzacions i han promogut més de mig milió d'interaccions.

Tot aquest impacte positiu generat per imagin a través de la seva estratègia de sostenibilitat s'ha vist reforçat per col·laboracions i accions d'abast, com, per exemple, la convocatòria de creació de projectes emprenedors en l'àmbit de la sostenibilitat, imaginPlanet Challenge, en el qual han participat més de 5.000 joves; o les col·laboracions amb Too Good To Go, a través de les quals s'han salvat més de 44 tones de menjar.

En tots els casos, imagin s'ha convertit en un altaveu que difon, involucra i consciència sobre els grans reptes que tenim com a societat perquè el futur sigui sostenible. Com a resultats de tota l'activitat en aquest àmbit, imagin ha publicat recentment el seu informe d'impacte amb tot el que ha aconseguit des del llançament d'imaginPlanet el 2020: https://www.imagin.com/imaginplanet

Més de 4 milions d'imaginers

imagin és una plataforma d'estil de vida impulsada per CaixaBank que ofereix serveis digitals, financers i no financers, que ajuden els seus usuaris, majoritàriament joves menors de 30 anys, en la seva vida diària i en els seus projectes de futur. Actualment compta amb una comunitat de 4'2 milions d'usuaris, una xifra en continu creixement gràcies a l'àmplia oferta de continguts i serveis –bona part, d'accés gratuït-, la facilitat de registre i la creació de diversos nivells de vinculació, que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l'alta com a client financer.

A més, l'aplicació imagin desenvolupa una oferta de productes financers per cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels joves que han entrat en l'edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d'estil de vida. En aquest sentit, imagin manté les característiques que l'han convertit en líder bancari per al públic jove: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l'app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per a l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per a una comunicació directa amb els joves.