Nota de premsa

Gortázar, satisfet amb la “tasca èpica” que ha suposat la integració tecnològica

‘XII Trobada Sector Financer’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank.

• El conseller delegat de CaixaBank ha posat en valor l'enorme esforç realitzat des que es va tancar la fusió legal amb Bankia el mes de març passat, ja que “un procés d'integració molt gran, com ha estat aquest, és complicat per naturalesa ”.

• “Estem funcionant com si no hi hagués hagut més que un únic banc des de fa molt de temps”, ha assenyalat Gortázar.

• Ha destacat el volum d'activitat que té l'entitat avui dia, per explicar que divendres passat, amb el ‘Black Friday’, es van fer més d'11,5 milions d'operacions amb targetes.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, s'ha mostrat aquest dilluns “satisfet” pel resultat del procés d'integració tecnològica de Bankia, emprès fa dues setmanes, per assegurar que s'ha tractat d'una “tasca èpica” i que l'èxit ha estat fruit del “treball dur” dels equips en un context complex marcat per la pandèmia.

Durant la seva participació en la ‘XII Trobada Sector Financer’, organitzada per Expansión, el conseller delegat de CaixaBank ha posat en valor l'enorme esforç realitzat des que es va tancar la fusió legal el mes de març passat, ja que  “un procés d'integració molt gran, com ha estat aquest, és complicat per naturalesa ”.

Gortázar ha assegurat que “hem estat capaços de superar aquestes complexitats de manera més ràpida de l'esperat”, una cosa que ha subratllat es deu, entre altres raons, a la “bona sintonia dels equips des del principi”. “No era una integració normal, per a la mida que tenia, la complexitat i la diversitat, ha estat un desafiament”, ha assegurat.

En aquest sentit, el conseller delegat de CaixaBank ha destacat el volum d'activitat que té l'entitat avui dia, per explicar que divendres passat, amb el ‘Black Friday’, es van fer més d'11,5 milions d'operacions amb targetes, amb més d'un milió d'operacions a l'hora en diverses franges.

“Estem funcionant com si no hi hagués hagut més que un únic banc des de fa molt de temps”, ha assenyalat Gortázar, qui ha recordat que ara es treballa en el procés d'integració de la xarxa de sucursals. En aquest procés, que té com a objectiu racionalitzar l'estructura, el 90% de les oficines que s'integrin està a menys de 500 metres d'una altra i el 70% està a menys de 250 metres d'una altra.

A més, ha deixat clar que en les poblacions més petites s'ha assumit el compromís que no es tancarà cap sucursal allà on CaixaBank sigui l'última entitat financera, de manera que es tenen molt presents els interessos de l'Espanya buidada.

D'altra banda, Gortázar ha explicat que no s'ha detectat "cap moviment anòmal de clients" fruit del procés de fusió i que l'entitat aspira a què  “un més un sigui dos o, de fet, dos i una miqueta ”, gràcies a les sinergies i ingressos. En aquest sentit, ha afirmat que “els clients tendeixen a concentrar-se i les entitats redueixen el nombre de clients, però els que es queden tenen més negoci ".

El conseller delegat de CaixaBank també s'ha referit a l'evolució de la morositat, per assegurar que en aquest moment no s'observa una alça de la mateixa, encara que podria repuntar durant els propers trimestres, i que el banc està còmode amb el nivell de provisions que té.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES