Nota de premsa

Gonzalo Gortázar: “Cal que el sector avanci en el canvi cap a una visió més a llarg termini per accelerar la transició sostenible”

Participació en les ‘GSG Impact Summit Series 2022’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Participació en les ‘GSG Impact Summit Series 2022’

• El conseller delegat de CaixaBank ha participat en el panell ‘Com la transparència en la inversió d'impacte està transformant les nostres economies?’, celebrat en el marc de les GSG Impact Summit Series 2022.

• Gortázar ha emfatitzat la necessitat d'avançar cap a una convergència d'estàndards i regulació entre els diferents actors i mercats per poder garantir la transparència i la comparabilitat en l'àmbit de la sostenibilitat.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha animat al sector financer a accelerar la transició cap a una economia més sostenible: “Cal que les institucions financeres avancin cap a una visió més a llarg termini per accelerar la transició sostenible”. Per al directiu, la sostenibilitat està ja en les agendes corporatives de les cúpules dels bancs i s'ha avançat molt en aquest àmbit, però cal tenir en compte que aquesta transició és un procés lent i exigeix importants recursos: “La transició requereix que es prenguin decisions no sempre alineades amb el curt termini, però la inversió en persones i dades, i el canvi cultural en aquest àmbit són fonamentals per garantir que anem pel bon camí”. I ha recordat: “És missió del sector financer finançar la transició sostenible”.

Gonzalo Gortázar ha participat en les ‘GSG (Global Steering Group for Impact Investment) Impact Summit Series 2022’, on ha conversat amb Cliff Prior, CEO del GSG, i Saori Dubourg, membre del Board of Executive Directors de BASF, en el marc del panell ‘Com la transparència en la inversió d'impacte està transformant les nostres economies?’. Durant la seva intervenció, el conseller delegat de CaixaBank ha debatut sobre la importància de la transparència al mercat per poder continuar avançant en aquesta transició: “Existeix un problema de comparabilitat entre els diferents actors i mercats pel fet que hi ha massa estàndards i regulacions. Hem de convergir cap a un règim uniforme o harmonitzat en els diferents mercats”.

Per a Gortázar, un dels reptes per a una més gran transparència és l’obtenció de dades comparables: “La qualitat d’informació disponible no sempre és l’adient, especialment en els àmbits retail i de petites empreses, i la seva obtenció de manera comparable requereix un esforç també per als clients. El sistema bancari pot ajudar-los no només en l’assessorament financer sinó també en aquest àmbit. Suposa un gran esforç per a tots, i requereix temps, però la indústria ja s’està començant a moure’s en aquesta direcció”.

Durant la conversa, el conseller delegat de CaixaBank ha destacat la importància dels clients en aquest procés: “És obvi que els clients estan molt conscienciats sobre la importància de la sostenibilitat avui, especialment els joves, i ho estaran encara més en el futur”. I ha recordat el compromís de CaixaBank per ajudar a donar resposta a aquesta demanda social: “El nostre compromís amb la sostenibilitat és ferma i estem avançant dia a dia oferint nous productes i serveis que contribueixen a accelerar aquesta transició sostenible”.   

La participació de Gonzalo Gortázar en aquesta sèrie de debats del GSG es produeix tot just una setmana després de la seva assistència al III Esdeveniment Anual d’SpainNAB, el Consell Assessor Nacional per a la Inversió d’Impacte, secundat per CaixaBank en el marc del seu compromís amb l’impuls de la inversió d’impacte a Espanya.

Sobre GSG

El Global Steering Group for Impact Investment (GSG) és una organització independent que promou la inversió d’impacte i l’emprenedoria per ajudar a les persones i el planeta. El GSG es va crear l’any 2015 com a successor i continuador de la tasca del Social Impact Investment Taskforce, creat sota la presidència del G8 del Regne Unit. Presidida per Sir Ronald Cohen, reuneix líders dels sectors de les finances, empreses i filantropia per buscar solucions als reptes ambientals i socials més inajornables del món. Per obtenir més informació: http://www.gsgii.org i Twitter i LinkedIn.

 

NOTÍCIES RELACIONADES