Nota de premsa

Goirigolzarri: "Necessitem més persones que assumeixin riscos amb objectius que milloraran la vida de tots"

En el 'XI Premi Talent Jove CV'

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri; el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, i la directora territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Olga García, amb les premiades als ‘XI Premis Talent Jove

• El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, assegura que "escrivim el futur des d'una realitat que és perfectible i millorable" i defensa que "val la pena lluitar per millorar-la".
• Goirigolzarri trasllada "el profund pesar" de tots els membres de l'entitat financera amb les víctimes i els seus familiars i destaca "el comportament de la societat valenciana".

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha defensat aquest dimecres la importància de valors com "l'esperit de superació, l'esforç, la solidaritat i el compromís", així com "l'assumpció del risc". "Necessitem més persones que assumeixin riscos amb objectius que milloraran la vida de tots" i ha reconegut, en aquest sentit, que cal "un suport que els doni visibilitat" i "millori aquest tipus de valors".

Goirigolzarri s'ha expressat en aquests termes en el lliurament del 'XI Premi Talent Jove CV', organitzada pel diari Levante i celebrada en CaixaForum València, en la qual ha traslladat als joves premiats que són "exemple de l'assumpció del risc", una cosa que "hem de predicar en la societat". En l'acte han participat, entre d’altres, el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, i la directora territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia, Olga García.

El president de CaixaBank ha analitzat "la velocitat" i "la profunditat dels canvis que s'estan produint" en el moment actual en relació amb la transició climàtica, la digitalització i la reconfiguració estratègica dels països després de la covid i els conflictes bèl·lics.

En aquest sentit, Gorigolzarri ha reconegut que, davant aquest context, és "normal" que les persones sentin "desassossec i ansietat", però ha posat en valor que "la qüestió és com gestionar aquest desassossec" a partir de dues actituds: "ser espectador i no actor de la teva vida" o assumir que "el canvi és una ruptura de l'statu quo" i que genera "oportunitats per les quals val la pena lluitar".

Referent a això, ha insistit que "el futur no depèn de forces inescrutables. Ho escrivim nosaltres amb la nostra actitud i comportament. Escrivim el futur des d'una realitat que és perfectible i millorable, i val la pena lluitar per millorar-la, no ho fem des d'una crítica que condueix a l'inconformisme, sinó des de l'acció que transforma la realitat i respon a l'ambició per millorar les coses", ha apuntat.

Solidaritat amb el poble valencià

D'altra banda, en relació amb l'incendi del Campanar, el president de CaixaBank ha mostrat el seu "profund pesar" i ha traslladat a les víctimes, els afectats i a les seves famílies i éssers estimats la solidaritat i suport per part de l'entitat financera.

A més, ha destacat "el comportament de la societat valenciana". "Hem vist com València s'ha bolcat a estar prop de les persones afectades. En els moments de dolor els comportaments marquen el perfil i defineixen les societats i aquesta reacció ha estat absolutament exemplar", ha posat en valor.