Nota de premsa

Ferran Adrià, Antonio Banderas i Alejandro Sanz, entre d’altres, se sumen a la campanya ‘Cap llar sense aliments’, impulsada per la Fundació ”la Caixa” amb el suport de CaixaBank

S’apropa als 2,5 milions d’euros recaptats

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Antonio Banderas i Alejandro Sanz són dos dels artistas que han col-laborat amb la campanya “Cap Llar sense Aliments”

• Els cantants Alejandro Sanz, India Martínez, Chenoa, Mónica Naranjo, Rozalén i Antonio Orozco; els actors Antonio Banderas, Hugo Silva, Pablo Chiapella, Jordi Sánchez i Bibiana Fernández; les models Judit Mascó, Eva González i Nieves Álvarez; els xefs Ferran Adrià i Karlos Arguiñano; els humoristes Ernesto Sevilla, Los Morancos i Martita de Graná, i els futbolistes Jordi Alba i Joaquín Sánchez són només algunes de les celebritats que s’han sumat a #CapLlarSenseAliments.

• A l'inici de la crisi sanitària, la Fundació ”la Caixa”, amb el suport de CaixaBank, va llançar 'Cap llar sense aliments', una acció solidària de recollida de donatius en favor dels Bancs d'Aliments, afectats pel desabastiment. Gairebé només un mes i mig després, la iniciativa s'acosta als 1,5 milions d'euros recaptats per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus.

• Com a resposta a la bona acollida de la campanya i de la urgent emergència social, la Fundació ”la Caixa” va decidir aportar un milió d'euros addicional a la iniciativa. Fins al moment, la xifra s'acosta als 2,5 milions d'euros recaptats, que es distribuiran entre els Bancs d'Aliments.

• Fins ara, més de 23.000 donants s’han unit a la campanya de recaptació, que segueix oberta, fent-hi una donació a través dels canals operatius de CaixaBank; per Bizum al número 38014; enviant un SMS amb la paraula «ALIMENTS» al 38014; o al web www.capllarsensealiments.org

Milers de persones s'han sumat ja a l'acció solidària 'Cap llar sense aliments', impulsada per la Fundació ”la Caixa” amb el suport de CaixaBank. Amb l'objectiu d'ajudar a les famílies que travessen una situació de necessitat a causa de la crisi del coronavirus, personalitats destacades en els àmbits de la cultura, l'esport o la gastronomia s'han unit a aquesta iniciativa ciutadana per col·laborar en favor dels Bancs d'Aliments. 

Entre les celebritats, es troben els cantants Alejandro Sanz, India Martínez, Chenoa, Antonio Orozco, Mónica Naranjo,  Rozalén, Nuria Fergó, Niña Pastori, Rosana, Paloma San Basilio, Vanesa Martín i Miguel Poveda; els actors Antonio Banderas, Hugo Silva, Bibiana Fernández, Pablo Chiapella, Jordi Sánchez, Eva Isanta i Fernando Tejero; los humoristes Ernesto Sevilla, Los Morancos, Martita de Graná, Santi Rodríguez i Chincheto; els poetes Marwan i Elvira Sastre; les models Eva González, Nieves Álvarez i Judit Mascó; la dibuixant Pilarín Bayés o els xefs Christian Escribà, Ferran Adrià i Karlos Arguiñano, entre d’altres. 

Diferents clubs esportius i personalitats vinculades a el món de l'esport, com els futbolistes Jordi Alba, Joaquín Sánchez i Gabriel Fernández; la nedadora Ona Carbonell; l'exjugador de bàsquet José Manuel Calderón o el director general esportiu del Sevilla Fútbol Club (SFC), Ramón Rodríguez (Monchi), han volgut aportar també el seu granet de sorra en la campanya per pal·liar l'emergència sanitària. Més d'una desena d'equips de futbol de primera divisió s'han fet ressò de l'acció solidària. Entre ells, es troben el FC Barcelona, RCD Espanyol, Real Madrid, Atlético de Madrid, Real Betis Balompié, Sevilla FC, Villarreal FC i Real Valladolid.

2,5 milions d’euros pels Bancs d’Aliments 

En el primer mes i mig des de la seva posada en marxa, 'Cap llar sense aliments' ha recaptat ja gairebé un milió i mig d'euros gràcies a l'aportació de més de 23.000 donants. Es calcula que el número de trucades i peticions individuals d’ajuda alimentària a les entitats benèfiques i als Bancs d’Aliments s’ha multiplicat per quatre. Com a resposta a la demanda creixent, i a la bona acollida de l’acció solidària, la Fundació ”la Caixa” va decidir aportar un milió d'euros addicional. Fins al moment, la xifra total s'acosta als 2,5 milions d'euros recaptats, que es distribuiran entre els 54 Bancs d'Aliments associats a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL). 

L’objectiu de la campanya en favor dels Bancs d’Aliments és respondre, de manera excepcional, a l’emergència social derivada de la crisi sanitària, a més de cobrir la demanda habitualment atesa per mitjà de les seves campanyes presencials, que s’han vist afectades per la situació actual. 

S’estima que l’any passat els Bancs d’Aliments van atendre 1,1 milió de persones, repartint 144,5 milions de quilos de menjar, en col·laboració amb més de 7.300 institucions benèfiques. A Catalunya, els Bancs d’Aliments van atendre a 194.090 persones, de la mà de 616 entitats, repartint 23.934 tones d’aliments.

Una petita aportació, una gran ajuda 

Amb una aportació de tan sols 2 euros, els Bancs d’Aliments poden proporcionar els aliments bàsics per a una persona durant un dia sencer i, amb una contribució de 20 euros, una família petita es manté tota una setmana. A Espanya, més de 10 milions de persones, el 21,5 % de la població, es troben en risc de pobresa, segons la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social (AROPE, per la sigla en anglès). 

Com es pot col·laborar? 

Durant tot el mes de maig, es poden fer donacions a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank, que en disposa de més de 9.000 repartits per tot el territori, de CaixaBank NOW (tant app com web) i del portal corporatiu de CaixaBank per als que no són clients de l’entitat. Així mateix, es pot fer un donatiu per mitjà de Bizum al número 38014. 

Una altra opció de col·laboració és a través de l’enviament d’un missatge de text amb la paraula «ALIMENTS» al 38014. També es poden fer aportacions al web www.capllarsensealiments.org

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES