Nota de premsa

El Govern del Principat d’Astúries i CaixaBank firmen un acord de finançament al sector turístic per preparar el Xacobeo 2021

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Juan Pedro Badiola, director territorial Nord de CaixaBank; Berta Piñán, Consellera de Turisme, Cultura i Política Lingüística del Gobern del Principat d´Asturies; i David Rico, director de CaixaBank Hotels&Tourism.

• La Consellera de Turisme, Cultura i Política Lingüistica del Govern del Principat d'Astúries, Berta Piñán, i el Director Territorial Nord de CaixaBank, Juan Pedro Badiola, subscriuen l'acord que compromet l'aportació de l'entitat.

• A través d'aquesta línia de crèdit de 1.000 milions d'euros, CaixaBank té com a objectiu ajudar a impulsar la renovació i modernització dels establiments turístics i hotelers vinculats al Camí de Santiago.

• Del total de la línia de finançament, MicroBank oferirà 50 milions d'euros per a projectes d'emprenedoria turística vinculats al Camí.

La Consellera de Turisme, Cultura i Política Lingüistica del Govern del Principat d'Astúries, Berta Piñán, i el Director Territorial Nord de CaixaBank, Juan Pedro Badiola, han subscrit un acord de col·laboració que recull la posada en marxa d'una línia de finançament dirigit als allotjaments turístics vinculats al Camí de Santiago que renovin els seus establiments i a la implantació de nous negocis de cara a la celebració del Xacobeo 2021. CaixaBank, a través d’Hotels & Tourism, la seva línia de negoci especialitzada en el sector turístic, posa 1.000 milions d'euros a la disposició dels allotjaments que formen part de totes les rutes del Camí per contribuir així a la millora de la seva activitat comercial.

Actualment, segons dades de l’any passat, el Principat d'Astúries compta amb un total de 3.434 allotjaments, dels quals més del 80% podrien acollir-se a les condicions del present acord per estar situats en els diferents Camins de Santiago que recorren Astúries o en l'àmbit geogràfic delimitat en aquest. Un acord el segellament que va dirigit a tota mena d'establiments, independentment de la seva grandària, aspecte que beneficia molt als establiments asturians perquè un important percentatge són petits establiments que poden tenir una major dificultat per accedir a determinats productes i serveis financers. I especialment, a un assessorament especialitzat.

L'aportació de CaixaBank, presidida per Jordi Gual i dirigida pel conseller delegat Gonzalo Gortázar, es distribuirà en dues línies. La primera, dotada amb 950 milions d'euros, permetrà impulsar i dinamitzar el sector turístic i hoteler localitzat en els diferents camins de Santiago, amb l'objectiu d'agilitar la seva posada a punt per a la celebració del Xacobeo 2021. Amb aquesta línia de crèdit s'assegura entre altres el finançament de les necessitats de modernització dels allotjaments rurals i albergs, en un sector marcat per la permanent exigència de renovació i aposta per la qualitat.

Aquesta línia es complementa amb una segona de microcrèdits que, a través de MicroBank destinarà 50 milions d'euros a afavorir l'emprenedoria en aquelles poblacions per les quals discorre el Camí, mitjançant la creació de noves empreses que atenguin la demanda de la ruta de peregrinació. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar nous negocis que ampliïn i millorin la cartera de serveis disponible en les diferents vies per les quals discorre el Camí, al mateix temps que generin ocupació.

Totes dues línies de finançament, que es posen a la disposició de totes les localitats asturianes per les quals discorren les diferents vies del Camins de Santiago, són ampliables si les peticions de crèdit realitzades superen la quantitat inicial.

En el transcurs de l'acte, celebrat dins de l'espai que el Principat d'Astúries té en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR), la Consellera de Turisme, Cultura i Política Lingüistica del Govern del Principat d'Astúries, Berta Piñán, que ha estat acompanyada per la viceconsellera de Turisme del Govern, Graciela Blanco, han destacat la gran atracció que el Camino de Santiago exerceix en particular entre el turisme internacional, i la importància que els allotjaments i empreses que atenen els pelegrins tenen en el desenvolupament econòmic i social de les localitats pròximes a les vies per les quals discorre.

DECLARACIONS INSTITUCIONALS GOVERN ASTÚRIES

Per part seva, Juan Pedro Badiola, Director Territorial Nord de CaixaBank, ha destacat que l'entitat vol acompanyar al sector turístic asturià davant el repte que suposa per a tot el país el Xacobeo 2021 “perquè puguin continuar prestant un servei d'excel·lència i diferenciador”. Badiola ha assenyalat que, “a través de CaixaBank Hotels & Tourism, al marge del finançament necessari, posarem a la disposició del sector un equip de professionals experts que ofereixen un servei de qualitat i de proximitat”. I va assegurar als turistes i visitants que “se sentiran com a casa, perquè Astúries és una terra acollidora que alberga al pelegrí i que fa el possible per fer-li sentir còmode, alguna cosa que es veu reflectit en la qualitat dels serveis turístics de la de tot el Principat”.

 

NOTÍCIES RELACIONADES