Nota de premsa

El Comitè Consultiu d’accionistes de CaixaBank es desplaça per primera vegada a Lisboa per a conèixer ‘in situ’ el negoci de BPI

Òrgan representatiu dels accionistes minoristes de l'entitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
João Pedro Oliveira e Costa, amb els membres del Comitè Consultiu d’accionistes de CaixaBank.

• Els membres d'aquest òrgan consultiu han mantingut una trobada amb el conseller delegat de BPI, João Pedro Oliveira e Costa, en l'edifici de serveis centrals de l'entitat a Lisboa.

• El Comitè Consultiu s'ha reunit durant dos dies amb diferents directius de BPI per a rebre informació detallada de l'activitat del banc.

• CaixaBank va ser la primera entitat financera de l'IBEX 35 a comptar amb un Comitè Consultiu d'accionistes que té com a objectiu proposar, fomentar i valorar accions i canals de comunicació per a millorar el diàleg entre l'entitat i els seus accionistes.

 

Els membres del Comitè Consultiu d'accionistes de CaixaBank han mantingut una trobada amb el conseller delegat de BPI, João Pedro Oliveira e Costa, en l'edifici de serveis centrals de l'entitat a Lisboa, on han viatjat per a mantenir dues jornades de treball amb l'objectiu de conèixer de primera mà l'activitat i el negoci del banc portuguès. Es tracta de la primera visita de l'òrgan consultiu a Portugal i els ha acompanyat també Marta Noguer, directora de Relació amb Inversors i Accionistes.

Oliveira e Costa els ha traslladat la fortalesa de BPI en termes de liquiditat i capital, i ha subratllat que, amb el suport de CaixaBank, el banc està preparat per a continuar creixent i fent costat als seus clients particulars i empreses, així com a l'economia i a la societat portuguesa.

A banda, els membres del Comitè visiten l'oficina All in One de BPI, situada en l'emblemàtic edifici Monumental de la Praça Duc de Saldanha, que combina un servei pròxim i personalitzat amb l'agilitat i comoditat que brinden les tecnologies més innovadores.

Durant aquestes dues jornades i en reunions amb diferents directius de BPI, els membres del Comitè Consultiu, a banda, han rebut informació detallada sobre els projectes d'innovació que està duent a terme l'entitat portuguesa, filial 100% de CaixaBank, i els de dimensió social, que desenvolupa en col·laboració amb la Fundació ”la Caixa”. BPI és la quarta major entitat financera que opera a Portugal en termes d'actius, i compta amb quotes de mercat de l'entorn del 11,5% en crèdits i del 11,4% en recursos de clients al país.

Amb 1,9 milions de clients, prop de 4.400 empleats, més de 270 oficines retail i de 1.300 caixers, l'aportació de BPI per la seva activitat a Portugal als resultats de CaixaBank el 2022 va ascendir a 272 milions d'euros. A banda, la participació del 48% a BFA va aportar dividends per 87 milions d'euros i la del 35,7% en BCI, 43 milions als resultats del grup en els comptes de 2022.

BPI està centrat en l'activitat de banca comercial a Portugal amb una gamma completa de productes i serveis financers, ajustada a les necessitats específiques de cada client, a través d'una xarxa de distribució especialitzada, omnicanal i totalment integrada. La seva oferta de productes es complementa amb solucions d'inversió i estalvi de l'àrea de Gestió d'Actius i Assegurances de CaixaBank i amb la distribució d’assegurances vida-risc i no vida d’ Allianz Portugal, en la qual BPI disposa d'una participació del 35%.

Iniciativa pionera en l'IBEX 35

CaixaBank va ser la primera entitat financera de l'IBEX 35 a comptar amb un Comitè Consultiu d'accionistes que té com a objectiu proposar, fomentar i valorar accions i canals de comunicació per a millorar el diàleg entre l'entitat i els seus accionistes.

Està format per membres representatius de la base accionarial i, segons estableix la normativa del Comitè, la permanència màxima és de tres anys, per la qual cosa anualment es renova una part. Els nous integrants són seleccionats a partir de les candidatures rebudes en l’’Espai de l'accionista’ de la web corporativa (www.caixabank.com) i tracten de reflectir la composició de la base accionarial. Cada integrant del Comitè ha de posseir un mínim de 1.000 accions durant tota la seva participació. El període de recepció de candidatures per a la renovació d'enguany finalitza el proper 30 de juny.

 

NOTÍCIES RELACIONADES