Nota de premsa

CaixaBank, triat Millor Banc a Espanya 2021 i Millor Banc a Europa Occidental 2021 per la revista Global Finance

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Edifici corporatiu de CaixaBank a Barcelona

• El banc revalida la primera posició en el rànquing espanyol per setè any consecutiu i és destacat, per tercera vegada, com el millor a Europa Occidental.

• El jurat ha valorat, entre altres factors, la seva solidesa financera, el seu suport a l'economia en un entorn marcat per la Covid-19 i el seu lideratge en el procés de consolidació bancària en el continent amb l'acord de fusió amb Bankia.

• Aquest reconeixement se suma a altres atorgats en els últims mesos per la revista al banc pel seu suport a l'economia i a les empreses com els premis “Excel·lència en Lideratge a Europa Occidental 2020” i “Estratègia d'èxit com a proveïdor de liquiditat durant la pandèmia a Europa Occidental 2021”.


CaixaBank, presidit per José Ignacio Goirigolzarri i dirigit per Gonzalo Gortázar, ha estat reconegut com a Millor Banc a Espanya per setè any consecutiu i Millor Banc a Europa Occidental per tercera vegada, en els Best Bank Awards que atorga cada any la revista estatunidenca Global Finance

Els editors de la revista han destacat a CaixaBank entre bancs de 150 països després de dur a terme consultes entre analistes, consultors i executius del sector bancari a tot el món. El jurat ha destacat a l'entitat per la seva solidesa financera, el seu suport a l'economia en un entorn marcat per la Covid-19, i el seu lideratge en el procés de consolidació bancària en el continent amb l'acord de fusió amb Bankia, entre altres factors. 

Els Best Bank Awards, amb 28 anys d'història, premien a les millors entitats bancàries del món que destaquen pel seu creixement, el seu lideratge i la innovació dels productes i serveis, entre altres. Enguany, a més, la revista ha atorgat una importància destacada a aquells bancs que, malgrat la difícil situació derivada de la pandèmia de la Covid-19, han continuat mantenint-se al costat dels seus clients per respondre a les seves necessitats en tot moment, alhora que reforçaven el seu balanç per assegurar un creixement sostenible en el temps. 

El 2020, malgrat la complexitat de l'entorn, CaixaBank va mantenir un elevat ritme comercial i d'activitat recurrent, amb una millora generalitzada de les quotes de mercat i un creixement de la vinculació de clients. La seva fortalesa en banca digital, on l'entitat va aconseguir un 67,6% de clients digitals, i la seva àmplia capil·laritat en el territori han permès a l'entitat acompanyar als seus clients en les seves necessitats de finançament, al mateix temps que reforçava el seu balanç i millorava la seva eficiència. 

En resposta a la crisi de la pandèmia, CaixaBank va reforçar el seu compromís amb els clients i la societat amb l'activació d'un ampli paquet de mesures amb l'objectiu d'atenuar els efectes econòmics i socials de la Covid-19 i donar resposta als col·lectius més afectats. L'entitat va aprovar prop de 400.000 sol·licituds de moratòria dels seus clients a Espanya, va anticipar prestacions de desocupació i de suspensió temporal d'ocupació a 3,6 milions de persones, va condonar el lloguer d'habitatges de la seva propietat a 4.800 famílies i va aprovar finançament al sector empresarial per 83.700 milions d'euros, als quals se sumen els més de 184.000 préstecs de les línies ICO, per 12.640 milions d'euros. 

A més, CaixaBank s'ha posicionat com una entitat líder en el procés de consolidació bancària en el continent europeu, amb l'acord de fusió amb Bankia, completat el mes de març del 2021. La fusió, que suposa la creació del líder destacat del sector financer a Espanya, ha donat a l'entitat la grandària crítica i la robustesa financera necessàries per adaptar-se a un nou entorn marcat per la disrupció tecnològica i els reptes econòmics i socials derivats de la pandèmia de la Covid-19. 

Com a resultat de la fusió, CaixaBank s'ha convertit en el banc de referència a Espanya amb 20 milions de clients i 623.800 milions d'euros en actius totals, un volum que el converteix en el banc de més grandària del mercat domèstic, amb una posició rellevant a nivell europeu, i una capitalització borsària superior als 20.000 milions d'euros. 

A més, CaixaBank ha reforçat el seu lideratge amb la primera posició per quota de mercat en tots els productes clau: dipòsits (24%), crèdits (26%) i estalvi a llarg termini (29%), que inclou les assegurances d'estalvi, els fons d'inversió i els plans de pensions. 

L'entitat ha aconseguit també una presència geogràfica equilibrada i diversificada, amb la xarxa d'oficines més extensa i especialitzada del sector. L'entitat combinada té presència en al voltant de 2.200 municipis, i en 350 és l'única entitat amb representació.

La capil·laritat de la seva xarxa juntament amb les capacitats digitals –amb 10 milions de clients digitals a Espanya– li permeten mantenir una millora contínua de l'experiència de client. 

Reconeixements internacionals a CaixaBank per la seva resposta a la pandèmia

Aquests premis se sumen a altres reconeixements internacionals obtinguts en els últims mesos per CaixaBank en el seu esforç per convertir-se en una solució a la crisi generada per la pandèmia. A més dels premis “Millor Banc a Espanya” i “Millor Banc a Europa Occidental”, la revista Global Finance ha triat a CaixaBank com l'única entitat europea a ser “Entitat líder global en la seva resposta a la crisi de la Covid-19”, així com el millor banc a Europa Occidental per la seva “Estratègia d'èxit com a proveïdor de liquiditat durant la pandèmia 2021”. També la revista Euromoney va premiar CaixaBank per la seva “Excel·lència en lideratge a Europa Occidental 2020”, en els seus reconeixements a les entitats líders enfront de la crisi.

Sobre Global Finance

La revista Global Finance, fundada el 1987 i amb seu a Nova York, té una circulació de 50.000 exemplars i lectors en prop de 190 països. La revista ofereix anàlisi i articles per a directius corporatius i financers que prenen decisions estratègiques i d'inversió en empreses multinacionals i en institucions financeres. Els seus Best Bank Awards trien cada any als millors bancs i proveïdors de serveis financers, convertint-se en un estàndard d'excel·lència reconegut per la comunitat financera global.

 

NOTÍCIES RELACIONADES