Nota de premsa

CaixaBank rep el premi “Drac Empresarial” de la Cambra Oficial de Comerç d'Espanya a la Xina

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Centre corporatiu de CaixaBank a Barcelona.

• La Cambra reconeix la tasca de CaixaBank per a la millora de les relacions comercials d’inversió i de cooperació entre els dos països.

• Es tracta de la màxima distinció anual atorgada per la Cambra Oficial de Comerç d’Espanya a la Xina.

• CaixaBank està present a la Xina des de fa onze anys i opera a través de tres oficines de representació a Pequín, Xangai i Hong Kong. El lliurament del guardó coincideix amb el desè aniversari de l’oficina de Xangai.

CaixaBank ha rebut el premi “Drac Empresarial” de la Cambra Oficial de Comerç d’Espanya a la Xina, la màxima distinció anual que atorga la institució. El guardó, que celebra aquest any la seva setena edició, reconeix la trajectòria i els èxits d’empreses i institucions en l’àmbit de les relacions comercials, d’inversió i de cooperació empresarial entre Espanya i la Xina. És la primera vegada que un banc rep aquest premi.

L’ambaixador d'Espanya a la Xina i Mongòlia, Rafael Dezcallar de Mazarredo, va ser l’encarregat de lliurar el guardó a Xavier Serrado, Asia Regional Mànager de CaixaBank,en una trobada de la Cambra a Pequín. Per a Serrado, “el Drac Empresarial és un reconeixement als més d’onze anys de presència de CaixaBank al país i a la nostra decidida aposta pel continent asiàtic en el nostre procés d’internacionalització, amb l’objectiu d’oferir el millor servei i un assessorament de valor afegit per als nostres clients”.

La Xina va ser la via d’entrada de CaixaBank al continent asiàtic amb l’obertura de l’oficina de representació a Pequín el 2008. Un any més tard, l’entitat va inaugurar l’oficina de Xangai, que aquest any compleix el seu desè aniversari, i el 2017 va obrir la de Hong Kong. A més, CaixaBank disposa d’altres oficines a Àsia, com la de Singapur, que es va inaugurar el 2010.

CaixaBank a la Xina

CaixaBank està present a la Xina des de 2008 i hi té tres oficines de representació.L’entitat s’ha consolidat com un dels bancs de referència per a les empreses espanyoles que es volen internacionalitzar al continent asiàtic.

Des de les seves oficines de representació a la Xina, CaixaBank ofereix assessorament i acompanyament a empreses espanyoles amb interessos a la Xina i a empreses del país asiàtic que exporten, compren o inverteixen a Espanya.

Entre les seves funcions principals, les oficines de representació de CaixaBank a la Xina treballen per potenciar al màxim la comunicació amb les institucions financeres locals, per així donar suport a les activitats dels clients de CaixaBank al país, ja siguin de comerç exterior, d’inversions o de projectes d’implantació directa.

A la Xina, CaixaBank manté una aliança estratègica amb Bank of East Asia (BEA), que posa les seves sucursals operatives al mercat xinès a disposició dels clients de CaixaBank.Juntament amb BEA i el fabricant de cotxes local Brilliance, CaixaBank té una companyia per al finançament d’automòbils al país.

L’any passat, CaixaBank va portar a la Xina el seu programa internacional de debats "Diversity Talks", creat per fomentar la reflexió sobre diversitat i gestió empresarial. L’entitat va reunir dones directives a Xangai per debatre sobre les relacions comercials entre la Xina i Espanya.

La Xina, un mercat amb un munt d’oportunitats

La Xina és un país ple d’oportunitats pel seu alt creixement econòmic. El 2018 va créixer un 6,6% i, segons les estimacions de CaixaBank Research, ho continuarà fent a un ritme notable, superior al 6%, els dos anys que venen.

Amb 69 punts en l’Índex CaixaBank per a la Internacionalització Empresarial (ICIE), la Xina és el catorzè país més atractiu per a la internacionalització de les empreses espanyoles entre els països analitzats i el que té la puntuació més alta a la seva regió. Entre els seus avantatges, destaquen l’atractiu comercial, un entorn financer adequat i una gran capacitat d’innovació.

Segons dades de l’ICEX, el 2018 les exportacions de béns espanyols a la Xina van augmentar un 5,9% respecte a l’any anterior, fins als 6.276 milions d’euros, cosa que converteix la Xina en el país número deu en el rànquing dels destins de les exportacions espanyoles i en el tercer, si ens fixem en els països de fora de la UE, darrere dels Estats Units i el Marroc. Les empreses espanyoles venen a la Xina, principalment, coure i els seus aliatges, equips, components i accessoris d’automoció, carn i medicaments.

D’altra banda, la Xina és el tercer país en el rànquing de països proveïdors d’Espanya. El 2018, les importacions espanyoles procedents de la Xina van créixer un 4,2% interanual, fins a assolir un volum de 26.908 milions d’euros, i van ocupar el tercer lloc en el rànquing mundial. Els principals productes importats van ser equips de telecomunicacions, màquines de tractament i processament de dades i informació, i jocs i joguines.

Presència internacional de CaixaBank

CaixaBank articula la seva presència internacional a través de sucursals operatives, oficines de representació i acords de cooperació amb bancs internacionals. Actualment, CaixaBank té sucursals al Regne Unit (Londres), Alemanya (Frankfurt), França (París), Polònia (Varsòvia) i el Marroc (Casablanca, Agadir i Tànger).

A més, l’entitat disposa de divuit oficines de representació repartides en els cinc continents: Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Johannesburg (Sud-àfrica), São Paulo (Brasil), Alger (Algèria), Lima (Perú), Sydney (Austràlia) i Toronto (Canadà).

CaixaBank també manté acords amb bancs internacionals per facilitar l’operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars a qualsevol país del món. A més, controla el 100% del portuguès BPI i té una participació del 9,92% de l’entitat austríaca Erste Bank.

CaixaBank va ser també la primera entitat d’Europa que va obtenir la certificació d’AENOR per al seu servei i atenció financera en banca internacional.

 

NOTÍCIES RELACIONADES