Nota de premsa

CaixaBank renova el seu patrocini amb la San Silvestre de Estella-Lizarra, una cursa marcada especialment pel seu caràcter solidari

La prova està organitzada pel Centre de Rehabilitació Psicosocial Ordoiz i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Club Atlético Iranzu

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• Koldo Leoz, alcalde d'Estella-Lizarra; Ignacio Sanz de Galdeano, regidor d'Esports; Gerardo Echavarren, director de l'Àrea de Negoci de CaixaBank a Tierra Estella; i Pablo San Martín, representant del Club Atlético Iranzu, s'han donat cita a la presentació de la VI San Silvestre de Estella-Lizarra, que ha estat presentada per Miguel Ángel Maeztu i Olga Macua, usuaris del Centre de Rehabilitació Psicosocial Ordoiz.

• La prova absoluta s’iniciarà a les 11.45 hores al Paseo de la Inmaculada i mantindrà el seu recorregut habitual amb una distancia aproximada de 3.000 metres pels adults, mentre que des de les 11.00 hores es desenvoluparan les quatre curses de categories inferiors.

• Les inscripcions són gratuïtes, però l’organització instal·larà guardioles solidàries per a recaptar fons a favor de l’Aiora i el Yeray, dos nens d’Estella-Lizarra que requereixen de tractament mèdic per les seves malalties.

CaixaBank ha renovat el seu patrocini amb la San Silvestre de Estella-Lizarra, una cursa matinal que celebra aquest any la seva sisena edició mantenint el seu marcat caràcter solidari.

Així, a banda de ser organitzada pel Centreo de Rehabilitación Piscosocial Ordoiz, la prova, que l’any passat va col·laborar amb el Banc d’Aliments, en aquesta edició promourà la recaptació de fons a favor de l’Aiora i el Yeray, dos nens de la localitat que requereixen tractaments mèdics molt costosos per combatre les greus malalties que pateixen.

Koldo Leoz, alcalde d’Estella-Lizarra; Ignacio Sanz de Galdano, regidor d’Esports; Gerardo Echavarren, director de l’Àrea de Negoci de CaixaBank a Tierra Estella; i Pablo San Martín, representant del Club Atlético Iranzu, s’han donat cita a la presentació de la VI San Silvestre de Estella-Lizarra, que ha estat presentada per Miguel Ángel Maeztu i Olga Macua, dues persones usuàries del Centro Ordoiz.

Durant la seva intervenció, han fet una crida a la societat per tal de trencar l’estigma social que pateixen les persones amb problemes de salut mental, al temps que han destacat com a aspecte molt positiu que els usuaris d’Ordoiz s’encarreguin de l’organització de la San Silvestre, ja que “som persones perfectament capaces de realitzar activitats útils i valuoses per a la comunitat”.

Inscripció gratuïta i guardioles solidàries per Aiora i Yeray

La VI San Silvestre de Estella-Lizarra s’iniciarà a les 11.45 hores al Paseo de la Inmaculada i discorrerà pel recorregut habitual, al que caldrà donar dues voltes fins acabar al carrer Gustavo de Maeztu cobrint una distancia aproximada de 3.000 metres.
Prèviament, des de les 11.00 hores, se celebraran al Paseo de la Inmaculada quatre proves de les categories inferiors (infantils, alevins, benjamins i prebenjamins).

Les inscripcions són gratuïtes i es poden realitzar al carrer Baja Navarra fins a mitja hora abans del començament de les curses. No obstant, l’organització, que confia a superar els 400 participants, instal·larà guardioles solidàries per recaptar fons a favor de l’Aiora i el Yeray, dos nens d’Estella-Lizarra que requereixen tractaments mèdics molt costosos per combatre les malalties greus que pateixen.

Aiora pateix una cardiopatia congènita i atrèsia pulmonar, que s’ha aguditzat amb un mal cerebral adquirit com a conseqüència d’una parada cardiorespiratòria, per la qual cosa necessita uns 25.000 euros per ser tractada al Centro Internacional de Restauración Neurológica de La Habana (Cuba). Per la seva banda, el Yeray pateix un càncer agreujat per una traqueotomia que el manté lligat a un respirador. Els seus pares necessiten 30.000 euros para adquirir una furgoneta adaptada que el permeti acudir a les teràpies de rehabilitació.

 

NOTÍCIES RELACIONADES