Nota de premsa

CaixaBank renova el patrocini amb la Federació Espanyola de Bàsquet fins al 2024

10 anys com a patrocinadors oficials i socis financers de la FEB

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jorge Garbajosa, president de la FEB, i José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, han signat la renovació de l’acord de patrocini entre ambdues entitats.

• José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, i Jorge Garbajosa, president de la FEB, han signat el nou compromís que uneix les dues entitats fins a final del 2024, quan es compleix una dècada del patrocini i 100 anys d'història de la Federació.

• El renovat compromís vincula l'entitat financera amb les Seleccions de bàsquet Femenina i Masculina, tant en categoria absoluta com en formació, així com per a les accions de promoció del bàsquet popular, com el circuit Plaça 3x3 CaixaBank o el programa de Voluntaris FEB, entre d’altres.

• Per al president de CaixaBank, “aquest compromís reforça la nostra històrica tasca amb la Federació al mateix temps que ens ajuda a promoure valors que compartim com l’esforç, treball en equip i talent individual a la disposició del col·lectiu. A més, ens permet vincular-nos amb el territori i les persones a través d'accions i iniciatives conjuntes amb un alt impacte social”.

• Jorge Garbajosa, president de la FEB, s'ha mostrat agraït “no només per l'aposta de CaixaBank per les nostres Seleccions Nacionals Absolutes, sinó pel seu desig de contribuir també al desenvolupament dels joves talents de les nostres categories de formació, així com la voluntat de continuar estenent el coneixement i la pràctica del bàsquet entre els aficionats”.

 

José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, i Jorge Garbajosa, president de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), han signat la renovació del patrocini entre totes dues entitats per als pròxims dos anys. Amb aquest nou acord, CaixaBank seguirà vinculat com a patrocinador i soci financer de la FEB, complint 10 anys de compromís i mantenint la seva aposta pel bàsquet espanyol.

Aquesta renovació del patrocini vincula CaixaBank amb la FEB com a patrocinador de les Seleccions espanyola de bàsquet Masculina i Femenina, tant en categoria Absoluta com en les de Formació, així com en la promoció del bàsquet popular. A través d'aquest acord, CaixaBank persegueix posicionar-se com a marca de referència a través dels valors que aporta el bàsquet; acompanyar els equips nacionals en les seves competicions, i en la formació dels esportistes; i generar oportunitats i activacions amb impacte social.

Valors compartits amb el bàsquet

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha manifestat la seva satisfacció per mantenir la vinculació amb un esport amb el qual l'entitat comparteix valors fonamentals. “És un orgull continuar amb aquesta vinculació, per desè any consecutiu, que coincideix a més amb el centenari de la Federació. Gràcies a la intensa relació que mantenim amb la FEB, sumem esforços per promocionar conjuntament valors que compartim amb el bàsquet com l'esforç, treball en equip i talent individual a la disposició del col·lectiu”.

Goirigolzarri també ha destacat que el nou acord “reforça el posicionament de lideratge i proximitat del banc a través del patrocini, ja que ens permet arribar a tot el territori i desenvolupar activacions amb impacte social que van alineades amb l'estratègia del banc d'estar més prop dels clients”.

Per part seva, Jorge Garbajosa, president de la FEB, ha declarat que “després de 10 anys de trajecte conjunt en el qual s'han sobrepassat els límits del patrocini per passar a una condició de còmplices i companys, ens fa molt feliços poder anunciar que CaixaBank continuarà sent un dels noms clau en el bàsquet espanyol. Vull agrair no només la decisió del president i la cúpula de CaixaBank de continuar apostant per les nostres Seleccions Nacionals Absolutes, sinó el seu desig de contribuir també al desenvolupament dels joves talents de les nostres categories de formació, així com la voluntat de continuar estenent el coneixement i la pràctica del bàsquet entre els aficionats. El tracte pròxim amb les persones de CaixaBank que ens acompanyen en aquest camí m'ha mostrat que per a ells aquest patrocini és molt més que una acció d'esponsorització. Sabem que creuen en els nostres esportistes i que han apostat fermament perquè els valors del bàsquet s'associïn a la imatge de la seva entitat, per la qual cosa estem convençuts que continuarem caminant junts durant molts anys més”.

Promoció del bàsquet popular i proximitat amb les persones

En la seva implementació de l'estratègia de patrocini a tot el territori, CaixaBank ha col·laborat amb els principals esdeveniments de bàsquet que s'han celebrat en l'última dècada a Espanya, tant professionals com amateurs, traslladant els valors de l'esport a tots els racons del país. Prova d'això és l'aposta com a patrocinador oficial de la Copa del Món del 2014 celebrada a Espanya, la col·laboració amb la Copa del Món de Bàsquet Femení celebrada a Tenerife l'any 2018, l'Eurobasket femení que es va disputar a València el 2021 o l'històric compromís amb el circuit Plaça 3x3 CaixaBank.

En aquesta dècada, a més, la Federació Espanyola de Bàsquet ha aconseguit situar-se com a número u en el rànquing FIBA per primera vegada en la seva història (2022), així com aglutinar un Or mundial amb la selecció masculina (2019), quatre Ors en els Eurobasket masculí i femení (2015 – 2017 – 2019 – 2022), dues medalles en categoria masculina i femenina en els Jocs Olímpics de Rio 2016 o tres bronzes en els Eurobasket de 2013, 2015 i 2017, entre d’altres fites.

El nou acord de patrocini permetrà continuar amb la tasca duta a terme per totes dues entitats. Això implica la imminent posada en marxa d'una nova edició del circuit Plaça 3x3 CaixaBank, en el qual l'entitat financera està implicada des de la seva creació. Després de 10 edicions, aquest campionat, el més gran de bàsquet 3x3 gratuït i a l'aire lliure d'Espanya, ha aconseguit realitzar 113 jornades esportives a ciutats de tota Espanya, i fer partícips a més de 50.000 jugadors i jugadores, amb la presència de més de 300.000 espectadors.

Al mateix temps, totes dues entitats han impulsat, des del 2014, el programa de Voluntaris FEB –CaixaBank, una comunitat oberta als apassionats del bàsquet i el voluntariat per participar en el desenvolupament d'activitats organitzades per la FEB. L'objectiu d'aquest projecte se centra en donar suport al bàsquet a tot el territori i fomentar l'ocupabilitat i la inclusió, ja que agrupa persones de totes les edats i condicions. Actualment, el programa compta amb més de 22.000 voluntaris actius que donen servei a tots els esdeveniments esportius organitzats a Espanya.

Declaracions José Ignacio Goirigolzarri, president CaixaBank

Declaracions Jorge Garbajosa, president FEB

 

NOTÍCIES RELACIONADES