Nota de premsa

CaixaBank reconeix la trajectòria professional d'empresàries espanyoles i les reuneix amb altres líders mundials en els seus “Premis Dona Empresària 2020”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i les guanyadores territorials dels Premis Dona Empresària 2019.

• Els guardons, ja en la seva quarta edició, premien el talent, l'excel·lència empresarial i la trajectòria professional de directives a Espanya. El termini per a presentar candidatures està obert fins al 7 d'octubre.

• Les 11 guanyadores regionals formaran part de la “Comunitat Dona Empresària CaixaBank” a LinkedIn, de recent creació, en la qual les empresàries poden compartir idees i coneixement amb les guanyadores de les anteriors edicions, i accedir a experiències exclusives de l'entitat.

• La guanyadora nacional serà a més una de les representants espanyoles en els premis internacionals IWEC, que enguany es lliuraran en una cerimònia virtual per adaptar-se a la nova situació derivada de la COVID-19.

CaixaBank ha obert el termini per a presentar les candidatures a la quarta edició dels Premis Dona Empresària CaixaBank, que reconeixen el talent i l'excel·lència professional d'empresàries a Espanya referents per la seva trajectòria, visió estratègica, capacitat d'innovació i lideratge transformador; i fomenten les xarxes de contactes entre empresàries líders en el món.

Els premis s'han consolidat en els últims anys pel seu impuls a la diversitat i la seva contribució a fomentar la igualtat de gènere en la societat espanyola.

La guanyadora nacional del Premi Dona Empresària CaixaBank és una de les representants espanyoles en els premis 2020 IWEC Awards del International Women's Entrepreneurial Challenge (IWEC), la xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món que cooperen a nivell global per a ajudar a crear i distribuir la riquesa empresarial. Els premis IWEC es lliuraran en el marc de Conferència Anual IWEC que, aquest 2020, se celebrarà per primera vegada en format virtual per a adaptar-se a la nova situació derivada de la pandèmia de la COVID-19.

Com a novetat en l'actual edició, totes les guanyadores estan convidades a formar part de la nova "Comunitat Dona Empresària CaixaBank" a LinkedIn, que reuneix a les empresàries premiades de totes les edicions dels "Premis Dona Empresària CaixaBank" i les posa en contacte amb altres xarxes de dones empresàries a nivell nacional i internacional com IWEC, International Women's Forum, Vital Voices o EIX&AMB.

La "Comunitat Dona Empresària CaixaBank" ofereix un ampli repositori d'informació sobre l’empresa i el lideratge femení, adaptat als interessos de les participants, i habilita un fòrum participatiu en el qual les empresàries poden compartir coneixement i experiències per a aprendre de les millors pràctiques adoptades en cadascuna de les empreses representades. A més, la plataforma ofereix accés a experiències exclusives impulsades per CaixaBank, com és el cas de la sessió virtual d'Innovació Disruptiva que va oferir el reconegut xef Ferran Adrià el mes de juliol passat.

Termini obert fins el 7 d’octubre

El termini per a presentar les candidatures per als premis "Dona Empresària CaixaBank" està obert fins al 7 d'octubre. Les candidates han de complir les condicions que estableix IWEC, entre altres, ser accionista majoritària de l'empresa i estar involucrada de manera activa en el dia a dia del funcionament del negoci. Per part seva, l'empresa ha de tenir almenys tres anys d'antiguitat, uns ingressos anuals mínims equivalents a 1,5 milions de dòlars, i mostrar un compromís amb l'honestedat, l'equitat, l'objectivitat i la responsabilitat.

A la fase regional, el jurat dels premis, compost per directius de CaixaBank, reconeixerà una directiva per cadascuna de les 11 direccions territorials de l'entitat, i entre elles, es triarà a la representant en els premis IWEC, que succeirà a Inés Juste, presidenta del Grup Juste; Rocío Hervella, fundadora i consellera delegada de Prosol; i Arancha Manzanares, vicepresidenta de Ayesa, anteriors representants espanyoles per CaixaBank en els premis internacionals IWEC.

CaixaBank ha portat els seus "Premis Dona Empresària" també a la seva filial BPI, amb l'objectiu d'impulsar la diversitat i la igualtat de gènere també a Portugal, reconeixent la trajectòria d'empresàries líders al país. La guanyadora és la representant lusitana per BPI en els premis IWEC.

Des de la creació dels premis IWEC, s'han guardonat a 411 dones de 42 països, les empreses dels quals tenen una facturació anual global de 35.500 milions de dòlars, i donen feina a més de 348.200 persones.  

El programa Wengage de CaixaBank, compromís de l’entitat amb la igualtat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,3% de dones en posicions directives i amb el compromís públic d’aconseguir el 43% el 2021, i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank basat en la meritocràcia i en la promoció de la igualtat d'oportunitats, que treballa per a fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per a fomentar la flexibilitat i la conciliació, per a visibilitzar la diversitat i per a reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

Wengage també desenvolupa iniciatives a nivell extern per als clients i la societat, basant-se a impulsar la diversitat i igualtat d'oportunitats en 3 àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria; innovació i educació; i esport.

A més, CaixaBank ha signat, el gener de 2020, un Pla d'Igualtat per a fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank compta amb distincions com la inclusió en l'índex internacional d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2020, el Distintiu d'Igualtat en l'Empresa (DIE), gestionat per l'Institut de la Dona i ha estat reconeguda per la Fundació Másfamilia amb la Certificació EFR (Empresa Familiarment Responsable). Ha estat mereixedora de diversos reconeixements, com el Premi 25 aniversari de FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries). Està també inclosa en l'Índex de Diversitat de Gènere EWoB.

CaixaBank està adherida al programa internacional Target Gender Equality i al Women’s Empowerment Principles, de Nacions Unides; a l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Més dones, millors empreses per a una major representativitat de la dona en posicions directives; o al Charter de la Diversitat, per a fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

Els Premis IWEC

La International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) és una xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món, que sustenten la propietat de les companyies, i que cooperen a nivell global amb l'objectiu d'ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial.

Cada any, en el marc de la seva Conferència Anual es lliuren els prestigiosos premis IWEC amb la finalitat de reconèixer i fer costat a les dones empresàries de tot el món. Entre altres aspectes, els premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat, credibilitat i responsabilitat de la dona empresària, perquè pugui representar una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI.

La primera edició d'aquests guardons va tenir lloc a Barcelona el febrer de 2007 i, posteriorment, s'han celebrat a Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Lima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015), Brussel·les (2016), Seattle (2017), Shanghai (2018) i Nova Delhi (2019).

 

NOTÍCIES RELACIONADES