Nota de premsa

CaixaBank: preguntes amb resposta en temps de coronavirus

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
.

#AmbTuAraMésQueMai

El decret de l'estat d'alarma pel coronavirus pot haver provocat dubtes. Obren les oficines bancàries? Com ho faig per cobrar la meva pensió? Puc sol·licitar una moratòria de la meva hipoteca? Són moltes les preguntes que sorgeixen quan l'activitat quotidiana es veu interrompuda, i la nostra relació amb el banc no és una excepció. 

Tot seguit, trobaràs algunes respostes a les preguntes més habituals.

 

• Moratòria de la hipoteca o de préstecs hipotecaris

CaixaBank ha implementat els canals per gestionar les sol·licituds de clients per acollir-se a les mesures del Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, per fer front a l'impacte econòmic i social de la covid-19.

Si ets titular d'un préstec o crèdit hipotecari i estàs en situació de vulnerabilitat econòmica, pots sol·licitar una moratòria.

Per fer-ho, tens a la teva disposició un formulari online https://www.caixabank.es/particular/general/informacioninteres_es.html

• Carència en subrogacions d'hipoteques d'origen promotor

Si tens previst subrogar una hipoteca de promotor de CaixaBank, pots incloure un període inicial de carència de sis mesos.

Aquesta possibilitat està disponible per a tots els compradors d'habitatges de promocions finançades per CaixaBank que es lliurin durant el 2020 i que no hagin signat encara la Fitxa Europea d'Informació Normalitzada (FEIN).

Si estàs interessat, contacta amb el teu gestor per a més informació.

• Moratòria de préstecs personals o de targetes de crèdit

CaixaBank, en aplicació del Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, ha habilitat un canal mitjançant el qual els nostres clients que siguin persones físiques en situació de vulnerabilitat econòmica poden sol·licitar una moratòria per ajornar les quotes de préstecs personals i targetes de crèdit.

Pots presentar la sol·licitud a https://www.caixabank.es/particular/general/moratoria-consumo.html

• Moratòria de rènting

CaixaBank ofereix una moratòria del pagament dels contractes de rènting dels seus clients durant els mesos d'abril, maig i juny. Aquesta carència s'aplicarà a contractes amb venciments superiors a tres mesos, sense deute previ i anirà lligada a l'extensió del mateix contracte durant sis mesos amb les prestacions de serveis, quota i quilòmetres contractades inicialment.

Per fer el procés, CaixaBank - en col·laboració amb Arval, partner de l'entitat en matèria de rènting - contactarà amb tots els clients a través del seu correu electrònic perquè accedeixin a un formulari digital que activarà el protocol.

Si el client no disposa de correu electrònic, la seva oficina contactarà amb ell per oferir-li aquesta opció.

• Horari de les oficines

Les oficines de les entitats bancàries s'han considerat serveis essencials, per la qual cosa les oficines de CaixaBank obren de 8.30 a 14.30 h.

Recomanem evitar els desplaçaments innecessaris i fer servir el telèfon, la banca online i l'app mòbil sempre que sigui possible.

• Cobrament de pensions i control de vivència

Per evitar que vagis a les oficines, CaixaBank ha avançat el cobrament de les pensions i ha ajornat els controls de vivència quatre mesos més per a aquells clients amb el control de vivència pendent entre el 25/2 i el 30/6.

Durant aquest temps, en cap cas es procedirà a la retenció de saldos ni al bloqueig d'operativa.

Així, podràs cobrar la teva pensió de manera automàtica i sense problemes.

• Cobrament de prestació per desocupació

Per evitar el desplaçament de clients a les oficines i per ajudar a les persones sense treball a afrontar les despeses a principi de mes, CaixaBank ha avançat una setmana el cobrament de la prestació per desocupació.

• Condonació de lloguer

CaixaBank condona en certs casos els lloguers dels habitatges de la seva propietat. Tens tota la informació i el formulari per sol·licitar-ho al web de ServiHabitat. 

• Canvis en comissions Dia a Dia

CaixaBank ajorna fins al dia 1 d'octubre de 2020 el canvi de condicions de les comissions corresponents a dipòsits a la vista en euros. Els dipòsits a la vista en euros sense activitat comercial mantindran les condicions particulars vigents actualment fins al dia 30 de setembre de 2020. 

• Línies de finançament ICO

Si ets una empresa o un autònom i vols sol·licitar les línies de finançament ICO, tens a la teva disposició el web que hem habilitat per fer-ho. Per accedir-hi, fes clic o prem aquí

• Oficines obertes

Per saber si la teva oficina és oberta, localitza-la al nostre Cercador d'oficines. Pots fer la cerca per codi postal. Obtindràs la llista d'oficines més pròximes i veuràs quines obren. 

Si estàs pensant a anar a alguna oficina, truca abans per telèfon i demana cita prèvia. 

• Mesures de seguretat en oficines

Per evitar al màxim els possibles contagis per coronavirus, a les oficines s'ha reforçat neteja i s'ha limitat l'aforament.

Si no tens més remei que anar a una oficina, recorda les normes següents:

  • Mantingues una distància de seguretat de dos metres respecte a altres persones.
  • Només s'atendrà simultàniament un client per empleat.
  • Només podrà haver-hi un client en espera dins l'oficina.
  • Si hi ha més clients, hauran de fer cua a l'exterior, respectant també la distància de seguretat de dos metres.
  • No vagis a l'oficina si tens símptomes.
  • Si has de fer alguna gestió amb efectiu, recorda que l'hauràs de fer a través dels caixers automàtics.

 • Caixers

La recomanació de CaixaBank és que facis servir el pagament contactless per a les teves compres. De totes maneres, si necessites efectiu, tens a la teva disposició tota la xarxa de caixers automàtics. A més, hem eliminat temporalment el cobrament de comissions als clients per fer reintegraments en caixers d'altres entitats.

Per animar-te a fer servir el pagament contactless i evitar que hagis de tocar contínuament els teclats dels TPV, a CaixaBank hem augmentat el límit de pagament sense PIN des dels 20 fins als 50 euros. 

• Operar a distància

Per poder operar a distància, si disposes de targeta i d'accés a internet, només cal que et donis d'alta a la nostra banca digital CaixaBankNow al portal de CaixaBank. Selecciona el botó “Donar-se d'alta a CaixaBankNow” i segueix quatre passos molt senzills:

  1. Introdueix el teu NIF i el teu número de targeta.
  2. Introdueix la clau que t'enviarem al teu mòbil per SMS.
  3. Tria una clau de seguretat.
  4. Confirma totes les dades. 

• Atenció personalitzada

Si et sorgeix algun dubte, pots solucionar-lo:

Amb el teu gestor: per telèfon o a través del mur de CaixaBankNow.

Amb els nostres serveis de CONTACT CENTER

  • Per telèfon trucant al 900404090 (+34938872525 des de l'estranger)
  • Per WhatsApp al 626789079
  • Per Twitter a @CABK_Respon

Tingues en compte que, en aquestes circumstàncies, les respostes es poden demorar una mica més del que és habitual.

 

La relació entre un banc i els seus clients ha de ser molt més que un acord comercial. Aquesta és la raó per la qual entitats com CaixaBank fan tot l'esforç possible per estar al seu costat, especialment en circumstàncies tan excepcionals com les que vivim actualment. Per afrontar-les, és fonamental la col·laboració de tots.

 

NOTÍCIES RELACIONADES