Nota de premsa

CaixaBank obre convocatòries per premiar a les millors empresàries i autònomes d'Espanya

Compromís amb la diversitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Trofeus del Premi A Dona Professional Autònoma i CaixaBank Premi Empresària.

• D'una banda, l'entitat reconeixerà els millors projectes d'autoocupació creats per dones amb el ‘Premi A Dona Professional Autònoma’, el termini d'inscripció del qual està obert fins al 28 de juny i les interessades poden presentar la seva candidatura a través de la web https://www.caixabank.cat/premiA

• D'altra banda, premiarà el talent i l'excel·lència professional d'empresàries referents per la seva trajectòria, visió estratègica, capacitat d'innovació i lideratge transformador amb el ‘CaixaBank Premi Empresària’, el termini del qual està obert fins al 5 de maig a la web www.caixabank.cat/empresa/general/premi-empresaria per presentar candidatures

• Tots dos guardons, que s'han convertit en un referent en tot el territori i s'han consolidat a nivell nacional, compten amb una fase regional i una altra nacional

 

En el seu compromís amb la diversitat, CaixaBank obre convocatòries per premiar a les millors dones autònomes i empresàries d'Espanya. D'una banda, llança per quart any consecutiu el Premi A Dona Professional Autònoma amb el qual reconeix l'excel·lència professional de les treballadores per compte propi a Espanya. Per un altre, convoca la vuitena edició del CaixaBank Premi Empresària per reconèixer el talent i l'excel·lència professional de dones empresàries referents per la seva trajectòria, visió estratègica, capacitat d'innovació i lideratge transformador.

Tots dos guardons s'han convertit en un referent en totes les comunitats autònomes i s'han consolidat a nivell nacional pel seu reconeixement al millor talent femení en el desenvolupament de projectes tant en les seves etapes inicials com en fases més consolidades.

Millors projectes d'autoocupació creats per dones

Les dones treballadores per compte propi, de tots els sectors, amb residència fiscal en el territori nacional amb almenys dos anys d'activitat empresarial poden presentar-se a la quarta edició del Premi A Dona Professional Autònoma. Per participar, les interessades ho poden fer fins al 28 de juny a través de la web www.caixabank.cat/premiA i emplenar un formulari d'inscripció.

Els premis s'organitzen en dues fases. En primer lloc, hi haurà una fase territorial, on es premiaran els millors projectes procedents de les diverses comunitats autònomes, amb 11 guanyadores (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank). Les seleccionades a nivell regional optaran al guardó nacional.

La guanyadora del premi nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA).

En segon lloc, entre les guanyadores de la fase territorial, se seleccionarà a una d'elles perquè pugui realitzar un curs de l'oferta formativa de l'escola de negocis digital Founderz.

Per triar els millors projectes, el jurat, integrat per directius i directives de CaixaBank i experts independents, valorarà l'excel·lència empresarial de les candidates, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial com a la seva trajectòria professional. Entre els aspectes que es consideren, es troben el grau de desenvolupament i èxit del negoci, la innovació aplicada, l'impacte en la creació d'ocupació i els aspectes mediambientals i de sostenibilitat, entre altres.

Reconeixement a la trajectòria d’empresàries líders

CaixaBank també premiarà la trajectòria d'empresàries líders a Espanya en la vuitena edició del CaixaBank Premi Empresària. Les interessades poden presentar la seva candidatura fins al 5 de maig en la web www.caixabank.cat/empresa/general/premi-empresaria.

En una primera fase regional, el jurat dels premis, integrat per un grup de directives i directius de CaixaBank, seleccionarà a 12 guanyadores regionals. Totes elles estan convidades a formar part de la Comunitat Premi Empresària de LinkedIn creada per l'entitat, que promou la relació i el networking entre totes les guanyadores de totes les edicions anteriors i els dona accés a activitats exclusives.

Posteriorment, en la fase nacional, d'entre les 12 guardonades territorials es triarà a la guanyadora nacional, que podrà assistir a un esdeveniment de prestigi internacional per connectar amb empresàries líders a nivell global i poder donar projecció a la seva carrera.

Per optar a aquests premis, les candidates han de ser accionistes de l'empresa i estar involucrades de manera activa en el dia a dia de l'activitat del negoci. Es valoren els mèrits de les candidates tant referent a l’èxit de la seva activitat empresarial com a la seva trajectòria professional, la seva capacitat de lideratge i la seva participació en iniciatives de mentoria femenina i xarxes d’altres dones empresàries o grups de lideratge empresarial.

Per part seva, l’empresa ha de tenir almenys tres anys d’antiguitat i una facturació anual mínima equivalent a 1,5 milions de dòlars. Es valora la fortalesa i grau de desenvolupament i consolidació dels béns i serveis de l’empresa, la seva activitat de comerç exterior, el seu grau d’innovació, la creació d’ocupació, la solidesa financera, aspectes mediambientals i de sostenibilitat de l’activitat i el seu suport a la diversitat.

La guanyadora nacional podrà assistir a un esdeveniment de prestigi internacional per connectar amb empresàries líders a nivell global.

El compromís de CaixaBank amb la diversitat i l'excel·lència empresarial

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals autònomes i empresàries en el pes de l'economia i llança aquests premis com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Aquests guardons s'emmarquen en el programa de diversitat de CaixaBank Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, cultural...

Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW), línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet) i entorn rural (Càtedra AgroBank: Dona, empresa i medi rural, o l'estudi de la bretxa de gènere en el sector agrari de Closingap).

L'entitat compta amb un 43% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració.

 

NOTÍCIES RELACIONADES