Nota de premsa

CaixaBank i Microsoft reconeixen les millors alumnes de carreres universitàries tècniques a Espanya

Es fallen els premis per fomentar la diversitat en el sector tecnològic

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Pilar López, presidenta de Microsoft España, amb les guanyadores dels Premis WONNOW

• Amb els Premis WONNOW, ambdues entitats impulsen la diversitat i la presència de les dones en l'àmbit de la tecnologia i les ciències des de l'inici de la seva carrera professional.

• Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Pilar López, presidenta de Microsoft Espanya, han lliurat un premi a l'alumna amb millor expedient acadèmic, que ha rebut una dotació econòmica de 10.000 euros.

• La convocatòria es completa amb el guardó a altres 10 estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank i participaran en un programa de mentoring de Microsoft.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Pilar López, presidenta de Microsoft Espanya, han lliurat els Premis WONNOW a 11 alumnes de carreres STEM -Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques- d'universitats espanyoles. Amb aquests guardons, CaixaBank i Microsoft aposten pel talent i impulsen la diversitat i la presència de dones a l'àmbit de la tecnologia i les ciències des de l'inici de la seva carrera professional.

Aquesta iniciativa inclou 11 premis: un a l'alumna amb millor expedient acadèmic, que ha rebut una dotació econòmica de 10.000 euros, i d'altra banda s'ha guardonat a 10 estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank. Se'ls ofereix un contracte de 6 mesos en format pràctiques amb possibilitat d'incorporació a l'entitat en finalitzar aquest termini. A més, també es beneficiaran d'un programa de mentoring impartit per Microsoft, que ofereix assessorament sobre aspectes relacionats amb el desenvolupament de la seva carrera professional en la indústria tecnològica.

Reconegudes les 11 millors alumnes de carreres tècniques

Carlota Armillas, estudiant del doble grau d'Enginyeria Mecànica i Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte de la Universidad de Cádiz, ha estat premiada amb 10.000 euros. D'altra banda, les estudiants que tenen accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank i que es beneficiaran d'un programa de mentoring de Microsoft són: Marta García Pérez, estudiant del grau en Enginyeria Informàtica de la Universidad de Cádiz; Carmen Torres Montijano, estudiant del grau en Enginyeria en Tecnologies i Telecomunicacions de la Universidad de Jaén; Ana Sancho Callealta, estudiant del grau en Enginyeria Informàtica de la Universidad de Cádiz; Amaia de Pablo Ruíz, estudiant del grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes de la Informació de la Universidad del País Vasco; Helena Yelmo, estudiant del grau en Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià; Marina Alonso, estudiant del grau en Enginyeria de Serveis i Tecnologia de Telecomunicacions de la Universidad Politécnica de Madrid; Patricia Andolz Santacana, estudiant del grau en Enginyeria Informàtica de la Universitat Oberta de Catalunya; Sara Ruíz Daza, estudiant del grau en Física i Matemàtiques de la Universidad de Cantabria; Naomi Noor, estudiant del grau en Enginyeria Industrial i Desenvolupament de Productes de la Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, i Paula Calderón, estudiant del grau en Biotecnologia de la Universidad Católica de Valencia San Vicente Mártir.

A mode de resum, en aquesta primera edició dels Premis WONNOW han estat guardonades quatre estudiants d'Andalusia, dos de Catalunya, una del País Basc, una de Cantàbria, una de les Illes Canàries, una de la Comunitat Valenciana i una de Madrid d'un total de 260 alumnes de 59 universitats espanyoles que han participat.

Impuls a la diversitat

Gonzalo Gortázar ha agraït la participació de totes les estudiants i ha felicitat les guanyadores, a les quals es va referir com “un exemple a seguir”. Tal com ha explicat el conseller delegat de CaixaBank, “els Premis WONNOW són un reconeixement al millor talent femení de carreres que tenen un paper cada vegada més essencial en el desenvolupament de la nostra societat. Amb aquests guardons volem seguir contribuint al desenvolupament de les persones i del conjunt de la societat, impulsant la diversitat en la indústria tecnològica”.

Per la seva banda, Pilar López s'ha mostrat molt satisfeta per l'alta participació en aquesta primera edició dels premis i ha agraït a totes les universitàries la seva implicació. “Transmetre a les joves la passió per les carreres STEM i despertar la seva curiositat pel món de la ciència i la tecnologia facilitarà l'accés de més dones a la indústria TIC, alguna cosa fonamental per garantir la competitivitat a llarg termini d'Espanya. A Microsoft creiem que el millor talent ha de ser divers i forjar-se des d'edats primerenques. Els premis WONNOW al costat de CaixaBank són un bon exemple del nostre treball amb empreses, associacions, entitats no lucratives, xarxes de dones professionals i, per descomptat, amb institucions educatives, per inspirar a nenes i joves i demostrar que la tecnologia i la ciència no és un àmbit només masculí”.

Amb aquests premis, ambdues entitats guardonen l'excel·lència, tant acadèmica com personal, de dones estudiants de carreres tècniques, estudis en els quals la presència femenina és reduïda. CaixaBank i Microsoft distingeixen el major talent, donant visibilitat a models de referència femenins en el sector STEM i fomentant la diversitat en la indústria tecnològica. Es tracta d'un projecte transversal que pretén posar en valor l'esforç i el compromís de dones que aposten per aquestes carreres.

Els valors de compromís social, igualtat i excel·lència, que comparteixen CaixaBank i Microsoft es reflecteixen en aquesta iniciativa, que pretén celebrar-se amb una periodicitat anual. A través d'aquest projecte, ambdues entitats mostren el seu compromís pel foment de la diversitat i la igualtat de gènere en l'entorn empresarial.

Segons un informe de la UNESCO, només el 35% dels estudiants matriculats a les carreres vinculades amb STEM són dones, que representen un 28% dels investigadors a tot el món.

A Espanya, d'acord amb les dades de la Societat de Dones Enginyeres -Society of Women Engineers-, més del 20% dels graduats en enginyeries són dones però només estan en actiu un 11%. El percentatge d'universitàries matriculades en enginyeria informàtica baixa a un 12% i el d'homes actius en aquest sector és tres vegades major que el de dones.

Aquesta situació contrasta amb l'elevada demanda de nous perfils professionals amb capacitats adequades en STEM. La Comissió Europea ha advertit que el 90% de tots els llocs de treball ja requereixen d'habilitats digitals i que és probable que dins de dos anys existeixin 500.000 llocs de treball a Europa que no es van a poder cobrir per falta de formació adequada dels candidats.

La paritat d'homes i dones a la indústria digital permetria elevar el PIB de la Unió Europea en uns 9.000 milions d'euros anuals, però no serà possible si no es fomenta l'interès de les nenes i joves pels estudis STEM, que els proporcionen les habilitats necessàries per competir en l'era digital.

Sobre CaixaBank

El compromís social és un dels valors de CaixaBank, que pretén contribuir en el desenvolupament d'una societat més justa i amb major igualtat d'oportunitats. Per això, fomenta diverses iniciatives amb l'objectiu d'afavorir la diversitat, com els Premis WONNOW. Com a element central de la seva identitat, l'entitat participa en nombroses aliances i iniciatives de responsabilitat corporativa, nacionals i internacionals.

L'entitat està adherida a diverses iniciatives per impulsar la igualtat de gènere, com la iniciativa Women’s Empowerment Principles, impulsada per Nacions Unides; l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a una major representativitat de la dona en posicions directives; el Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries; i l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional.

Actualment, CaixaBank compta amb un 39,6% de dones en llocs directius i té una línia específica d'actuació per fomentar la diversitat de gènere. L'entitat compta amb un Pla d'Igualtat per contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones. CaixaBank és l'entitat capdavantera en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.176 oficines.

Sobre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) impulsa la transformació digital per a l'era del núvol intel·ligent i l’Intelligent Edge. La seva missió és ajudar a cada persona i a cada organització al planeta a fer més en el seu moment a dia.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES