Nota de premsa

CaixaBank i Microsoft lliuren els Premis WONNOW a les millors estudiants de graus universitaris tècnics a Espanya

Iniciativa per fomentar la diversitat en l'àmbit científic i tecnològic

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Guanyadores de la tercera edició dels Premis WONNOW amb Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Pilar López, presidenta de Microsoft Espanya

• Els guardons inclouen un premi en metàl·lic de 10.000 euros a l'alumna amb millor expedient acadèmic i 10 beques remunerades per treballar a CaixaBank, així com l'accés a un programa de mentoring de Microsoft.

• Durant l'acte de lliurament de premis, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Pilar López, presidenta de Microsoft España, han reconegut l'esforç de les participants i han posat en valor el seu compromís i dedicació.

• Les carreres STEM i una adequada formació en habilitats digitals són essencials per a tots, independentment del gènere.

• En aquesta tercera edició de la convocatòria, han participat un total de 348 alumnes de 61 universitats de tota Espanya.


CaixaBank i Microsoft han reconegut a les millors estudiants de graus universitaris tècnics d'Espanya amb els Premis WONNOW. Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Pilar López, presidenta de Microsoft España, han lliurat aquests guardons, que inclouen un premi en metàl·lic de 10.000 euros a l'alumna amb millor expedient acadèmic i 10 beques remunerades per treballar a CaixaBank, així com l'accés a un programa de mentoring de Microsoft.

Els guardons s'han lliurat en una cerimònia celebrada de manera telemàtica conduïda per Anunciación López, consellera delegada de BPS, grup editorial de publicacions tecnològiques.

Amb aquests Premis, CaixaBank i Microsoft reconeixen l'excel·lència femenina en graus universitaris tècnics. D'aquesta manera, volen animar a altres joves a cursar estudis STEM, fomentant la diversitat en un sector amb enormes oportunitats laborals i on hi ha escassa presència femenina.

Segons dades recents de LinkedIn, en els pròxims cinc anys es podrien crear a Espanya més de dos milions d'ocupacions relacionades amb la tecnologia. Actualment, el percentatge de graduats en STEM a Espanya se situa en la posició número 12 en el rànquing de la Unió Europea, amb una diferència entre sexes de 17 punts.

Durant l'acte de lliurament, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha destacat que “és necessari impulsar la diversitat en el món acadèmic i empresarial, i donar suport al desenvolupament de les dones en professions clau en la nostra societat en l'àmbit de les ciències per fer més inclusiva la transformació digital que estem vivint”.

A més, Gortázar ha indicat que “fomentar les carreres tècniques i el desenvolupament de les professionals en el món del treball suposa també, sens dubte, complir amb el nostre compromís i la nostra responsabilitat amb la societat”.

Per la seva part, la presidenta de Microsoft España, Pilar López, ha destacat que “la digitalització està dinamitzant l'economia, representa una enorme oportunitat i fa que la formació en STEM sigui una prioritat on no tenen cabuda les distincions de gènere. És necessari fomentar les vocacions tecnològiques i científiques des de la infantesa; reafirmar-les entre les joves, amb referents femenins d'èxit i treballar per una equitat en l'entorn laboral”.

A les tres edicions celebrades han participat més de 1.000 alumnes d'universitats de tota Espanya, el que demostra que els Premis WONNOW s'han convertit en un guardó consolidat i de referència en l'àmbit universitari.

Les 11 millors universitàries STEM d'Espanya

En aquesta tercera edició han participat un total de 348 alumnes de 61 universitats de tota Espanya, estudiants dels últims cursos de graus universitaris STEM -Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques-. Per triar les guanyadores s'ha valorat el seu expedient acadèmic, el seu currículum i els seus mèrits personals. Les guanyadores d'aquesta edició són:

María Dolores Ardura, que ha estudiat el doble grau en Enginyeria Biomèdica i Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació en la Universitat CEU Sant Pau, ha aconseguit el premi al millor expedient acadèmic, dotat amb 10.000 euros. A més, també tindrà accés a un programa de mentoring impartit per Microsoft España.

La resta d'estudiants premiades, que tenen accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank i es beneficiaran d'un programa de mentoring impartit per Microsoft España, són:

  • Helena Xicoy, que ha estudiat el grau en Enginyeria Informàtica a la Universitat Oberta de Catalunya, grau en Biologia Humana a la Universitat Pompeu Fabra i màster en Mecanismes moleculars de les malalties a la Universitat Radboud de Nijmegen, on també té un doctorat en biomedicina.
  • Lorena Pérez, que ha estudiat el grau en Enginyeria Telecomunicacions i el grau en ADE a la Universitat de Màlaga. Actualment està cursant el màster en Enginyeria de Telecomunicacions a la mateixa universitat.
  • Umaima Bousdar, que ha estudiat el grau en Enginyeria de Tecnologies de Telecomunicació a la Universitat de Màlaga.
  • Alba Vicente, que ha estudiat el grau en Enginyeria de Telecomunicacions a la Universitat Politècnica de València i està cursant el màster en Enginyeria de Telecomunicacions a la mateixa universitat.
  • María de Isidro, que ha estudiat el grau en Enginyeria Matemàtica a la Universitat Complutense de Madrid.
  • Sandra Sánchez, que ha estudiat el grau en Enginyeria en Sistemes de Telecomunicació a la Universitat Politècnica de Madrid.
  • Nora Carreira, que ha estudiat el grau en Enginyeria Mecànica a la Universitat del País Basc.
  • Nuria Mateos, que ha estudiat el grau en Enginyeria Informàtica en Sistemes d'Informació a la Universitat de Salamanca i el màster en Sistemes Intel·ligents a la mateixa universitat.
  • Amaia Goñi, que ha estudiat el doble grau en Enginyeria Electrònica, Industrial i Automàtica i Enginyeria Informàtica a la Universitat de Deusto.
  • Elena Alcover, que ha estudiat el grau en Matemàtiques a la Universitat de la Llacuna i el màster en Enginyeria Matemàtica a la Universitat Complutense de Madrid.


Sobre CaixaBank

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són part de la cultura corporativa de CaixaBank. L'entitat compta amb un 41,7% de dones en posicions directives i amb el compromís d'aconseguir el 43% el 2021, i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector. L'entitat compta amb un programa específic d'actuació per fomentar la diversitat de gènere: el programa Wengage, amb el qual impulsar la igualtat d'oportunitats entre tots dos gèneres i reforçar el rol de les dones en l'empresa i en la societat.

A més, CaixaBank compta, des de gener del 2020, amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank compta amb distincions com la inclusió en l'índex internacional d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2020, el Distintiu d'Igualtat en l'Empresa (DIE), gestionat per l'Institut de la Dona i ha estat reconeguda per la Fundació Másfamilia amb la Certificació EFR (Empresa Familiarment Responsable). Ha estat mereixedora de diversos reconeixements, com el Premi 25 aniversari de FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries). Està també inclosa en l'Índex de Diversitat de Gènere EWoB.

CaixaBank està adherida al programa internacional Target Gender Equality i al Women’s Empowerment Principles, de Nacions Unides; a l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Més dones, millors empreses per a una major representativitat de la dona en posicions directives; o al Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

Sobre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) impulsa la transformació digital per a l'era del núvol intel·ligent i el Intelligent Edge. Microsoft és una empresa diversa en tots els sentits. Més enllà del gènere, és algo que porta interioritzat en la seva cultura. La seva missió com a companyia és intrínsecament inclusiva: apoderar a cada persona i a cada organització del planeta per a aconseguir més. Internament, promou una cultura que permet als seus empleats connectar la seva energia i la seva passió per la tecnologia amb aquesta missió. I per a això, la diversitat és clau.

 

NOTÍCIES RELACIONADES