Nota de premsa

CaixaBank i la FEV reforcen la seva col·laboració per incrementar la competitivitat dels cellers espanyols i del sector vitivinícola

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
El director general de la FEV, José Luis Benítez, i el director de AgroBank, Sergio Gutiérrez.

• La cooperació entre les dues organitzacions s'ha intensificat durant l'últim any especialment en dos àmbits: la digitalització i la sostenibilitat.

• La FEV i CaixaBank, a través de La Digitalitzadora Agrària, presentaran aquest any un projecte tractor específic del sector vitivinícola al PERTE Agroalimentari.

 

El director d'AgroBank, Sergio Gutiérrez, i el director general de la Federació Espanyola del Vi (FEV), José Luis Benítez, han signat la renovació del conveni que les dues entitats mantenen des del 2017, a través del qual col·laboren en diferents iniciatives per contribuir a millorar la competitivitat dels cellers espanyols i del conjunt del sector vitivinícola.

Una col·laboració que aquest l'últim any s'ha intensificat especialment en dos àmbits: la digitalització i la sostenibilitat. De fet, AgroBank col·labora activament amb el Hub de Digitalització i Vi de la FEV, un grup de treball promogut per l'organització de cellers juntament amb l'empresa tecnològica JIG per compartir les necessitats tecnològiques del sector vitivinícola espanyol amb l'oferta tecnològica i accelerar el procés de digitalització, la captació de tendències tecnològiques, la formació i la divulgació.

Fruit d'aquesta col·laboració, el director d'AgroBank va ser un dels participants en la segona edició de la jornada nacional Wine Next Generation, organitzada per la FEV, que es va celebrar el mes de novembre a Logronyo. En concret, va participar en el col·loqui sobre avenços tecnològics al camp juntament amb representants del sector dels cellers i tecnològic.

Però, a més, en l'àmbit de la digitalització també destaca la col·laboració entre la FEV, La Digitalitzadora Agrària impulsada per AgroBank i Innsomnia per sumar esforços i presentar de manera conjunta un projecte tractor específic per al sector del vi al PERTE Agroalimentari. El projecte, a més, compta amb la participació de 20 cellers socis de la FEV que s'han adherit al consorci i han contribuït a definir les inversions i projectes inclosos en el projecte tractor, relacionats amb la digitalització, la sostenibilitat i la traçabilitat.

En matèria de sostenibilitat, la col·laboració entre AgroBank i la FEV es va fer també patent recentment durant la presentació de ‘Sustainable Wineries for Climate Protection’, l'ampliació del segell de sostenibilitat específic per a cellers promogut per la FEV, que a partir del 2023 inclourà, a més del pilar mediambiental, criteris de sostenibilitat social, econòmica i de governança que els cellers certificats hauran de complir per obtenir o renovar el seu certificat

La FEV, al servei dels cellers espanyols

La Federació Espanyola del Vi (FEV) és l'única associació empresarial de cellers amb implantació nacional i entre els seus membres hi ha més de 850 cellers i 16 associacions (en la seva major part de caràcter regional). Des del 1978, representa i defensa els interessos dels seus cellers associats i del conjunt del sector  a Espanya davant les administracions públiques i la resta d'organitzacions sectorials, tant dins com fora de les nostres fronteres, promovent el comerç del vi i els seus productes derivats.

Entre els seus objectius, a més de promoure la imatge del vi com a aliment bàsic de la dieta mediterrània diferenciat d'altres begudes, hi ha la cerca del millor entorn possible perquè les empreses vitivinícoles desenvolupin la seva activitat en un context de forta competència mundial. Així mateix, presta a les seves empreses associades una activa política d'assessorament i informació sobre totes les matèries que afecten al dia a dia del sector.

AgroBank, compromís financer i social amb el sector agrari a Espanya

AgroBank té més de 500.000 clients, un de cada dos agricultors i ramaders d'aquest país, amb una proposta de valor que reflecteix el compromís amb el sector agroalimentari i el món rural des de fa molts anys.

Tot això és possible gràcies al fet que disposa de la xarxa d'oficines més extensa d'Espanya, amb 1.175 oficines especialitzades AgroBank i 1.650 oficines en municipis d'àmbit rural, cosa que la situa com l'entitat financera amb més presència en petits municipis, reforçant el seu compromís social per a l'impuls d'aquestes localitats.

A més, l'entitat té un fort compromís amb la sostenibilitat i la digitalització del sector amb l'objectiu d'impulsar la seva transformació. En aquest sentit, ha llançat  ‘AgroBank Tech Digital INNovation’, un programa d'acceleració d’startups per al sector agroalimentari. Amb aquesta iniciativa, que es desenvolupa en col·laboració amb Innsomnia, l'entitat es posiciona com el principal referent d’startups que ofereixen solucions tecnològiques al sector.

 

NOTÍCIES RELACIONADES