Nota de premsa

CaixaBank i KPMG formen a ONG en gestió empresarial i canvi tecnològic

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
D'esquerra a dreta, el director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, i el president de KPMG a Espanya i de la Fundació KPMG, Hilario Albarracín.

El programa aprofundeix en aspectes com noves vies de finançament, gestió de talent, llei de protecció de dades o “crowdfunding”.

La iniciativa es concreta en un acord signat pel director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, i el president de KPMG a Espanya, Hilario Albarracín.

 

CaixaBank i KPMG, a través de la seva Fundació, han posat en marxa un programa de formació dirigit a responsables d'entitats del tercer sector (fundacions, institucions religioses, associacions, ONG…), sobre diferents temes legislatius, económico financers o de gestió. El programa és gratuït i aprofundeix en aspectes d'utilitat en la gestió de les entitats, especialment en relació amb les novetats legislatives i tecnològiques, així com noves vies de finançament, gestió de talent, llei de protecció de dades, crowdfunding, etc.

La iniciativa s'ha plasmat en un acord signat pel director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, i el president de KPMG a Espanya i de la Fundació KPMG, Hilario Albarracín. S'articula en un cicle de sis sessions que es desenvoluparan entre 2019 i 2020 a Madrid, Barcelona i altres ciutats d'Espanya. Es tracta d'un format innovador i participatiu que pretén fomentar el debat i el networking. De moment està prevista l'assistència de més d'una trentena de directius d'entitats sense ànim de lucre. En les sessions participen com a ponents tant els organitzadors (CaixaBank i KPMG), com a organitzacions del tercer sector.

El director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, va manifestar després de la firma que “aquest programa permet a CaixaBank ajudar als seus clients a ser més eficients i aconseguir els seus objectius socials. Reforça el compromís social del banc, que té la missió de contribuir al progrés de les persones i de la societat, amb especial incidència en els col·lectius més vulnerables”, va sostenir.

Per part seva, Hilario Albarracín va assegurar que “aquesta iniciativa és una mostra més de com el propòsit de KPMG d'aportar confiança i impulsar el canvi va més enllà de l'activitat professional, i assoleix a la transformació de la nostra societat. Estem convençuts que les sessions d'aquest programa contribueixen a millorar de manera tangible l'acompliment de l'activitat de les organitzacions participants del Tercer Sector”.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat manté una actitud de servei a la societat i als clients. Per això, té un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100 % de les poblacions de més de 10.000 habitants i el 94 % de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-les a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de múltiples iniciatives, per contribuir a fer que les persones prenguin millors decisions a l'hora de gestionar la seva economia. I el 46% de la seva plantilla participa en tasques de voluntariat durant les setmanes socials i la resta de l'any.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable, i així ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els 16 millors bancs mundials i entre els quatre millors europeus en termes de responsabili¬doneu corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Dins el seu Pla Estratègic 2019-2021, CaixaBank treballa per ser un grup financer líder i innovador, amb el millor servei al client i referent en Banca Socialment Responsable. Per fer-ho, desenvolupa un pla que té cinc línies d'acció prioritàries: Integritat, transparència i diversitat, per reforçar la seva actuació responsable; Governança, per mantenir el millor model de govern possible; Medi ambient, per col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic; Inclusió financera, la inspiració fundacional del banc; i, finalment, Acció social i voluntariat, per contribuir a donar resposta als reptes socials de l'entorn. Aquest pla reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model basat en la proximitat i el compromís amb els seus clients, accionistes, treballadors, proveïdors i la societat en general.

Sobre KPMG

KPMG és una xarxa global de firmes de serveis professionals que ofereixen serveis d'auditoria, fiscals, i d'assessorament financer i de negoci. Operem en 153 països i comptem amb més de 207.000 professionals treballant en les firmes membre a tot el món. Les firmes independents membres de la xarxa de KPMG estan afiliades a KPMG International Cooperative (“KPMG International ”), societat suïssa. Cada firma membre és una entitat jurídica separada i independent i cadascuna d'elles es descriu com a tal.

A Espanya, més de 4.000 professionals treballen en equip per aportar valor als nostres clients des de 16 oficines situades en les principals ciutats espanyoles. Aportem confiança per al funcionament eficaç dels mercats de capitals i estem compromesos a impulsar el canvi i el progrés en aquelles comunitats en què estem presents. A través de la Fundació KPMG creem valor per a la nostra societat mitjançant programes que persegueixen impulsar la transformació del tercer sector, fomentar l'educació i formació com a motor de canvi i donar suport a l'emprenedoria i la inclusió soci laboral de persones en risc d'exclusió.

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES