Nota de premsa

CaixaBank Dualitza i FPEmpresa llancen la VI Convocatòria d'Ajudes Dualitza per a projectes de col·laboració entre centres educatius d’FP i empreses

400.000 euros per a projectes d’FP

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Alumnes d’FP durant unes pràctiques.

• La Convocatòria busca promoure la formació en alternança a través del suport a projectes de col·laboració entre centres educatius i empreses.

• El termini de presentació de candidatures romandrà obert fins dijous 27 d'octubre.

 

CaixaBank Dualitza i l'Associació de Centres de Formació Professional FPEmpresa llancen la VI Convocatòria d'Ajudes Dualitza per a l'impuls de projectes de Formació Professional, presentats per centres educatius acompanyats d'empreses, amb l'objectiu de millorar l'aprenentatge dels estudiants a través de la seva participació en el seu desenvolupament.

La Convocatòria té com a finalitat potenciar la relació entre centres i empreses, i dotar a l'alumne amb noves competències que facilitin la seva ocupabilitat.

Per fer-ho, l'empresa participa de manera activa en el procés de formació de l'estudiant, contribuint a adaptar el seu perfil al mercat laboral i qualificant a nous professionals dels que podrà nodrir-se el dia de demà.

Tot això posant com a eix conductor dels projectes els centres educatius d’FP, que es converteixen en pont entre el món educatiu i el laboral, acostant-se a les empreses i obtenint una visió detallada de les últimes tendències del mercat, a les que d’altra manera tindrien un accés més complicat.

Aquesta triple col·laboració és la base de la Convocatòria, que destinarà un total de 400.000 euros als millors projectes que fomentin aquesta col·laboració en alternança, des d'una perspectiva innovadora.

L'assignació per a cada projecte es determinarà en funció de la valoració emesa pel Comitè Avaluador tenint en compte criteris de qualitat i innovació, impacte, i sostenibilitat i diversitat.

CaixaBank Dualitza i FPEmpresa busquen impulsar aquelles iniciatives que aportin un valor afegit tant a les persones com a les organitzacions de l'entorn, que reverteixi en una millor especialització i competitivitat del territori.

Els projectes podran ser presentats per centres educatius públics o privats de Formació Professional a Espanya juntament amb empreses i altres entitats col·laboradores. Cada projecte podrà presentar-se a una de les tres possibles modalitats o categories: Empresa i/o entitat proformadora; Investigació o innovació; i Desenvolupament de projectes en xarxa.

Hauran d'inscriure'ls en www.caixabankDualiza.es.

El termini de presentació de candidatures ja està obert i finalitzarà dijous, 27 d'octubre.

L'avaluació i la comunicació dels projectes seleccionats es farà durant el mes de desembre.

Pots consultar les bases en el següent enllaç VI Convocatòria Ajudes Dualitza

La nova directora de CaixaBank Dualitza, Paula San Luis, ha mostrat la seva satisfacció que  “la convocatòria es mantingui com a referent entre els professionals de l’FP i segueixi actuant de pont entre les empreses i els centres educatius”.

San Luis ha afegit que “aquesta relació és clau per acostar la realitat dels centres educatius a les empreses, així com perquè aquestes empreses mostrin de primera mà les últimes novetats i tendències que es mouen en el mercat, i a la que sovint els centres no hi poden accedir. Tot això tenint com a objectiu últim l'estudiant, el seu procés de formació i el seu pas al mercat de treball”.

El president de FPEmpresa, Luis García Domínguez, assenyala que “els centres de Formació Professional hem d'estar en contacte constantment amb les empreses. D'aquesta manera, podem desenvolupar el mandat d'una inserció laboral d'acord amb les necessitats d'una societat productiva. Aquesta convocatòria torna a ser una oportunitat per entrenar les habilitats dels centres educatius a col·laborar amb les empreses”.

Els projectes seleccionats van contribuir a impulsar l'aprenentatge dels alumnes en una varietat de professions lligades a la informàtica, la mecatrònica, la química, la biologia molecular, el comerç, la geriatria, la jardineria o la vitivinicultura.

Fins a aquesta edició, la Convocatòria d'Ajudes Dualitza ha servit per distribuir més de dos milions d'euros entre els gairebé 200 projectes seleccionats des de l'inici.

 

NOTÍCIES RELACIONADES