Nota de premsa

CaixaBank Dualitza augmenta la seva activitat el 2023 i arriba a més de 10.000 beneficiaris

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Impuls de l'FP, orientació i recerca, principals pilars d'activitat de CaixaBank Dualitza.

• La majoria dels beneficiaris continua sent l'alumnat. Un total de 6.905 estudiants van participar en alguna activitat, jornada o formació promoguda des de CaixaBanK Dualitza l’any passat.

• També augmenten els docents que veuen en CaixaBank Dualitza una eina per poder ajudar-los amb eines formatives o per donar-los suport en el desenvolupament de projectes, que han arribat a un total de 1.747 professors.

• El nombre d'empreses que han pogut conèixer millor l'FP gràcies a les activitats de CaixaBank Dualitza s'ha duplicat respecte a l'any anterior, arribant a un total de 1.024.

 

CaixaBank Dualitza continua augmentant les seves activitats de difusió i promoció de la Formació Professional. Només durant l’any passat més de 10.000 estudiants, professors o empreses es van veure beneficiats per alguna de les iniciatives promogudes per aquesta fundació destinades a millorar la qualificació de les persones a través de l'FP.

La principal part d'aquests beneficiaris continua sent l'alumnat. Un total de 6.905 estudiants van participar en alguna activitat, jornada o formació promoguda des de CaixaBanK Dualitza l’any passat.

De manera paral·lela també van augmentar els docents que van veure en CaixaBank Dualitza una eina per poder ajudar-los amb eines formatives o per donar-los suport en el desenvolupament de projectes, que van arribar a un total de 1.747 docents de 944 centres educatius.

La col·laboració amb empreses per ajudar-les en la implementació de l'FP s'ha mantingut com un dels punts principals de treball, com a manera de millora de la seva competitivitat i de captació de talent. En total, respecte a l'any anterior s'ha doblat el nombre d'empreses que han pogut conèixer millor l'FP gràcies a aquests apropaments, arribant a un total de 1.024.

Tot a través dels tres principals pilars d'activitat de CaixaBank Dualitza: impuls de l'FP, orientació i recerca.

La primera d'aquestes línies, la d'impuls, és la que acumula un nombre més gran d'iniciatives, 200 del total de 288 desenvolupades.

En aquest apartat, la Convocatòria d'Ajudes Dualitza es manté com a fonamental per a l'aprenentatge dels estudiants, els projectes dels docents i la formació de les empreses.

Pel que fa a les empreses, augmenta el nombre de jornades destinades a apropar centres educatius i empreses, perquè puguin organitzar projectes des del coneixement conjunt, així com els tallers per ajudar a la formació de tutors que puguin implantar la dual als seus centres de treball.

També creixen les activitats, jornades o webinars orientats a les demandes formatives dels docents.

Mitjançant aquests es pretén contribuir a l'actualització dels perfils dels docents en aquelles àrees on ho demanen.

Col·laboració publicoprivada

Per poder realitzar moltes d'aquestes iniciatives, CaixaBank Dualitza manté la col·laboració publicoprivada com un eix prioritari, com demostra el fet d'haver treballat amb totes les conselleries autonòmiques durant l'any.

Aquesta col·laboració ha sigut el fruit dels congressos regionals organitzats a la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia, Extremadura, Castella-La Manxa o Canàries, així com de l'organitzat al costat d'FPEmpresa, que congrega prop de mig miler de docents o professionals del món de l'FP.

La directora de CaixaBank Dualitza, Paula San Luis, ha mostrat la seva satisfacció "per un augment de la nostra activitat que ve motivat per una demanda més gran d'FP per part de la societat".

Sant Lluís ha subratllat que "aquesta demanda anirà en augment si tenim en compte que travessem un període de transformació per la introducció de la nova llei d'FP que comportarà canvis profunds i en la qual molts professionals demanen una quantitat més gran d'informació i formació per a garantir amb èxit la implantació de la normativa. És aquesta demanda la que justifica l'activitat de CaixaBank Dualitza que, durant el 2024, mantindrà la seva vocació de ser útil a la societat com a eix conductor de tota la seva activitat".

L'interès per promoure una orientació integral al llarg de la vida es reflecteix en les més de 70 accions realitzades, entre les quals la convocatòria d'orientació continua sent la principal.

Cada vegada més centres educatius troben en aquesta convocatòria un suport per materialitzar accions amb les quals atraure l'alumnat cap a l'FP.

Tot aquest treball ha vingut marcat pels resultats obtinguts en les diverses investigacions desenvolupades des del Centre de Coneixement i Recerca a través de les quals s'han abordat aspectes diversos sobre la Formació Professional, com l'ocupabilitat, la bretxa de gènere, el seu impacte en els Objectius de Desenvolupament Sostenible...

Durant tot l'any, el Centre ha publicat 10 FPAnàlisi mensuals i altres sis informes, entre els quals destaca l'informe anual de l’FP, en el qual es fa balanç de tota l'evolució de la Formació Professional durant els últims dotze mesos.

Aquestes investigacions han estat realitzades amb l'objectiu de facilitar un coneixement útil i orientat a l'acció, que serveixi com a base perquè la presa de decisions que diversos professionals de l'FP han d'afrontar en el dia a dia pugui realitzar-se sobre la base de xifres reals i actualitzades.

 

CaixaBank Dualitza

CaixaBank Dualitza és el compromís de la Fundació per la Formació Dual CaixaBank amb la promoció i la difusió de la Formació Professional, així com del paper fonamental que aquesta modalitat formativa ha de jugar en el futur de la nostra societat.

Només a través de més formació es pot aconseguir una societat més cohesionada en la qual es redueixin les desigualtats.

Per a això, CaixaBank Dualitza dona suport a les demandes dels docents i dels centres educatius i treballa amb empreses per a la capacitació dels futurs professionals i la millora de la seva ocupabilitat.

Des del seu inici, tota la seva activitat ha beneficiat gairebé 35.000 estudiants, 3.700 empreses i 2.500 centres educatius.

 

NOTÍCIES RELACIONADES