Nota de premsa

CaixaBank dóna suport a un projecte de reforestació al Perú per compensar les emissions de CO2 derivades de la seva activitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank dóna suport a un projecte de reforestació al Perú per compensar les emissions de CO2 derivades de la seva activitat

• La iniciativa suposa la protecció de 500.000 hectàrees de plantació de nou en la frontera entre el Perú i el Brasil i donarà un fort impuls al desenvolupament econòmic de la zona.

• L' entitat financera preveu aconseguir la situació de "carbon neutral" i compensar les emissions de CO2 de tota l'organització el 2018

CaixaBank ha compensat les emissions de CO2 derivades de la seva activitat anual mitjançant el suport a un projecte del departament de Madre de Dios, al Perú, per frenar la desforestació amazònica i afavorir el desenvolupament econòmic dels agricultors de la regió.

Concretament, CaixaBank ha compensat un total de 20.239 tones de CO2, generades per l'ús de combustibles, els gasos de refrigeració i el consum d'energia elèctrica en la seva xarxa d'oficines i en els seus serveis centrals durant 2015, d'acord amb els mesuraments de la petjada de carboni efectuades per l'entitat.

Aquesta actuació culmina la segona fase del "Pla Carbó Neutral", posat en marxa amb l'objectiu d'assolir el 2018 la compensació del total d'emissions associades al conjunt de l'activitat de CaixaBank.

Un projecte de lluita contra la deforestació

Per garantir la transparència i traçabilitat de la compensació d'emissions, CaixaBank adquireix crèdits a través de projectes del mercat voluntari d'emissions aprovats pel VCS (Verified Carbón Standard). El projecte recolzat per CaixaBank en aquesta ocasió suposa la protecció de 500.000 hectàrees de plantacions de nou en una zona situada en la frontera entre el Perú i el Brasil.

S'estima que la iniciativa, reconeguda pels estàndards internacionals de compensació d'emissions, permetrà reduir 2 milions de tones de CO2 a l'any. L'objectiu del projecte no només és promoure la reforestació de la zona, sinó també oferir suport a una sèrie d'accions per augmentar la qualitat de vida dels agricultors de la regió, com la creació d'una planta de processament per a l'assecat i pelat de les nous autòctones, el que permetrà vendre productes de més qualitat. Així mateix, les activitats de reforestació, l'organització per al control i vigilància dels boscos i la demarcació de límits de les plantacions permetran generar ocupació local.

El Perú i el Brasil són països amb què CaixaBank manté una estreta relació a través de les oficines de representació de l'entitat financera a Amèrica del Sud. Precisament per reforçar l'assessorament especialitzat sobre la zona, l'entitat financera va obrir en juliol de 2016 una nova oficina de representació a Brasil, a través de la qual s'ofereix servei i solucions financeres a més de 400 empreses espanyoles amb projectes en la regió. Així mateix, s'està treballant en l'obertura d'una oficina de representació a Lima.

CaixaBank, entitat financera líder en la lluita contra el canvi climàtic

CaixaBank és una de les entitats financeres líders en la lluita contra el canvi climàtic a nivell global. L'organització mediambiental CDP ha inclòs a l'entitat aquest any 2016, per tercera vegada consecutiva, en l'índex "Climate A List", una selecció de les empreses que han obtingut les millors valoracions en tot el món.

CaixaBank compta amb un Pla Ambiental a tres anys (2016-2018), especialment enfocat en la lluita contra el canvi climàtic. Entre les actuacions destacades d'aquest pla, figuren, a més de l'estratègia per a la compensació d'emissions, actuacions per a la reducció de l'impacte ambiental i per aconseguir que el 100% del consum elèctric provingui d'energies renovables.

 

NOTÍCIES RELACIONADES