Nota de premsa

CaixaBank acull la presentació de la selecció femenina en el seu nou viatge a l'Eurobasket

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Presentació Selecció Espanyola Absoluta Femenina per l'Eurobasket 2023

La Selecció Espanyola comença avui un nou viatge apassionant, que porta cap a l'Eurobasket d'Israel i Eslovènia l'any del Centenari de la FEB. En la presentació oficial de l'equip, les jugadores i el cos tècnic han mostrat la il·lusió i ambició per iniciar aquest nou repte.

La Selecció Espanyola emprèn, des d'aquest dimarts, el seu camí cap a l'Eurobasket que tindrà lloc a Israel i Eslovènia del 15 al 25 de juny. Després de la presentació al centre 'all in one' de CaixaBank a Madrid, l'equip ja està llest per començar la seva gira de preparació, que tindrà parada a Vigo, Còrdova i Hongria.

La gira consta de dos tornejos a Espanya, el primer serà a Vigo, on l'Espanya de Miguel Méndez jugarà contra Xina i Itàlia (24-26 de maig). El següent s'organitza a Còrdova amb la participació de la Selecció, Turquia i Bèlgica (2-4 de juny). Com a últim pas abans de la gran cita europea, el combinat nacional disputarà un doble enfrontament davant Hongria a Sopron (9 i 10 de juny).

Durant el matí d'avui, l'equip i el cos tècnic s'han presentat davant els mitjans de comunicació en un acte en el qual també han intervingut el president del CSD, José Manuel Franco, el president de la FEB, Jorge Garbajosa, i la Directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, María Luisa Martínez Gistau.

José Manuel Franco: "L'equip és absolutament imprescindible per aconseguir èxits"

"Allò que és més important de tot és l'equip, vaig tenir l’ ocasió d'estar amb vosaltres a Guadalajara l'any passat i aquí ja es veia que hi havia equip, això que anomenem La Família era cert. A nivell individual, sou totes molt bones però sense aquesta tasca tots els èxits anteriors no haguessin arribat. L'equip és absolutament impressionant per aconseguir èxits i pel que veig en aquest sentit, es donen les millors circumstàncies perquè torni a dalt de tot".

Jorge Garbajosa: "Aquesta Selecció il·lusiona a tot el bàsquet espanyol"

"Venim d'un any de petit parèntesi per agafar forces i ara, tot i que és un repte complicat, crec que estem a les millors mans. Quan tens un estiu sense competició oficial, i els ofereixes entrenar, et crea certs dubtes, però estaven totes allà. La il·lusió que va mostrar aquest equip l'estiu passat a la FEB, a mi, a l'equip directiu i al cos tècnic, l'únic que ens va fer va ser augmentar l'aposta per aquesta Selecció, que il·lusiona a tot el bàsquet espanyol". 

María Luisa Martínez Gistau: "Després de 10 anys de patrocini, continuem recolzant a aquest excel-lent grup humà en tot el seu camí"

"CaixaBank treballa dia a dia per estar a prop de les persones en tot allò que necessiten. En aquest sentit, ajudem a través de la nostra estratègia de patrocinis a que entitats socials, esportives i culturals del nostre país desenvolupin els seus projectes i puguin així progressar socialment i econòmicament. Una activitat de patrocini que, en línia amb els nostres valors fundacionals i vocació de servei, ens porta a donar suport una vegada més a aquest grup humà d'excel·lents jugadores que tenen davant seu un nou repte esportiu de gran magnitud."

Miguel Méndez: "És una etapa que ens obliga a ser humils, però al costat d'aquesta paraula hi va l'ambició"

"Estic molt preparat, porto una temporada completa seguint les jugadores i en tinc moltes ganes. El campionat es presenta molt interessant i igualat, hi ha molt bones seleccions i nosaltres venim d'un moment de canvi. Començar de zero no és fàcil però tenim la sort que seguim aprenent de les generacions d'abans. És una etapa que ens obliga a ser humils, però conec el grup i al costat d'aquesta paraula d’humilitat hi ha la paraula ambició, que tindrem la màxima per disputar qualsevol partit que juguem".

Silvia Domínguez: "El repte és majúscul"

"El repte és majúscul, venim d'un estiu sense competir, hi ha cares noves en el grup, serà molt important fomentar tots aquests valors que se'ns atribueixen. Sabem que si continuem treballant dia a dia amb aquest valor de grup, podrem anar aconseguint tots els objectius que ens marquem".

Alba Torrens i Laura Gil

La jugadora Alba Torrens ha explicat que afronta un campionat "molt especial" i és que manté la mateixa il·lusió que ha tingut durant tots aquests anys de trajectòria amb la Selecció. "Quan la il·lusió va més enllà de tu et reforça per tirar endavant. Serà un Eurobasket dur, totes les seleccions aniran amb tota l'artilleria, però crec que allò que sí que hem demostrat és que sempre competim. No podem prometre guanyar però sí que estem preparades per competir".

Per la seva banda, Laura Gil, que torna al grup després de superar una lesió de llarga durada, ha comentat que té "moltíssimes ganes d'ajudar l'equip" en no haver pogut assistir a la concentració de l'estiu passat. "El que ens diferencia és que sabem competir, hi ha química fora de pista i serà dur, però amb moltes ganes i treball sé que ho aconseguirem".

María Conde i Raquel Carrera

Després d'aconseguir l'MVP de la LF Endesa, Raquel Carrera ha afirmat que li ha donat "molta energia" per afrontar aquest estiu amb la Selecció. Per la seva banda, Maria Conde ha valorat la importància de les coses que hi ha "més enllà de la pista".  " L'Eurobasket del 2017 va ser la meva primera competició i estar envoltada de gent que portava molts anys va ser especial, se'm va quedar marcat el missatge de mantenir sempre les ganes i la il·lusió per ser aquí i fer les coses juntes".

Una vegada finalitzada la gira de preparació, Espanya es dirigirà a Tel-Aviv, ciutat on jugarà la fase de grups de l'Eurobasket. Enquadrada en el grup A, la Selecció s'enfrontarà a Letònia, Montenegro i Grècia per un forat en les eliminatòries cap a les medalles.

Calendari gira de preparació:

Vigo: Complex Esportiu Das Travesas

Dijous 25 de maig: Espanya-Itàlia (19:00 hores)

Divendres 26 de maig: Espanya-Xina (20:00 hores)

 

Còrdova: Palau Municipal d'Esports Vista Alegre

Divendres 2 de juny: Espanya-Turquia (21:00 hores)

Diumenge 4 de juny: Espanya-Bèlgica (20:00 hores)

 

*Totes les trobades es podran seguir en directe per Teledeporte

 

NOTÍCIES RELACIONADES