Responsabilitat corporativa

Negoci responsable

Projecte de Valor Social en Banca Privada

Projecte de Valor Social en Banca Privada

Els clients de CaixaBank tenen inquietuds i interessos que van més enllà dels estrictament financers. Per això l'entitat és pionera a disposar d'una unitat especialitzada que ofereix als seus clients de Banca Privada una solució integral que dona resposta a les seves necessitats en l'àmbit de la filantropia i la inversió sostenible i d'impacte.

5 línies d'actuació

1. Inversió sostenible i d'impacte

A través de CaixaBank Banca Privada, s'ofereixen solucions integrals d'inversió sostenible i inversió d'impacte alineades amb els Principis d'Inversió Responsable de les Nacions Unides (UNPRI). CaixaBank Asset Management i VidaCaixa, gestores de fons d'inversió i d'assegurances d'estalvi i plans de pensions del Grup, han aconseguit la qualificació A+, la màxima que atorguen els UNPRI (Principis d'Inversió Responsable de les Nacions Unides).

2. Causes solidàries

Posem a disposició del client una gamma de causes permanents:

  • Vacunació infantil a països en desenvolupament
  • Recerca en teràpies personalitzades contra el càncer
  • Pobresa infantil

3. Difusió i formació

Esdeveniments de difusió i formació a càrrec d'especialistes en diferents àmbits, amb un triple objectiu:

  • Compartir el coneixement d'experts en cadascuna de les seves àrees de treball
  • Crear una comunitat en què poder aprofundir en aquestes matèries
  • Connectar els participants dels vehicles d'inversió amb els seus beneficiaris 

Informes anuals:  balanç anual de l'activitat realitzada des del Projecte de Valor Social.

4. Recerca i reconeixement

Hem presentat un informe pioner a Espanya sobre el perfil dels filantrops espanyols elaborat conjuntament per CaixaBank Banca Privada i la IE University, amb l'objectiu d'acostar la figura del gran donant a la societat i posar en valor la seva contribució.


Premis solidaris: amb la finalitat de reconèixer l'esforç personal dels nostres clients, s'atorguen anualment i consten de dues categories:

  • Mejor Proyecto Filantrópico
  • Mejor Trayectoria en Filantropía

5. Assessorament personalitzat en filantropia i RSC

Ajudem a elaborar la millor estratègia filantròpica dels nostres clients tenint en compte les seves inquietuds, objectius i recursos per tal d'optimitzar l'impacte en cada etapa del compromís.

Si vols més informació, contacta a través de filantropia.bancaprivada@caixabank.com

Totes aquestes solucions han ajudat a obtenir el reconeixement d'Euromoney com a Millor Banca Responsable d'Europa, el 2016, i Millor Banca Privada d'Espanya en Assessorament Filantròpic i Inversió d'Impacte el 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 i 2020.Todas estas soluciones han ayudado a obtener el reconocimiento de Euromoney como Mejor Banca Responsable de Europa, en 2016, y Mejor Banca Privada de España en Asesoramiento Filantrópico e Inversión de Impacto en 2015, 2016, 2017, 2018 y 2019