Nota de premsa

La castellonenca Elisa Romero guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma” a la Comunitat Valenciana

Guardó per reconèixer l'excel·lència professional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Entrega del Premi A

• La fundadora de Clíniques Podolympics optarà al guardó nacional, que inclou una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal, i formarà part d'una comunitat virtual per compartir coneixements, idees i experiències amb altres membres d'aquest col·lectiu.

• El projecte d'Elisa Romero a les Clíniques Podolympics ha consistit en la posada en pràctica dels seus estudis de tecnologia 3D, (amb escàners 3D i impressores 3D), en benefici dels pacients a l'àmbit sanitari.

• En el conjunt del territori espanyol, a aquesta primera edició han participat 691 professionals autònomes, de les quals 74 són de la Comunitat Valenciana.

Elisa Romero, fundadora de les clíniques Podolympics, especialitzades en podologia i biomecànica esportiva, fisioteràpia i nutrició, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional com la guanyadora de la Comunitat Valenciana del Premi A Dona Professional Autònoma CaixaBank. 

Amb aquests guardons, CaixaBank reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d'Espanya i dona suport a la seva tasca i l'aportació a la societat d'aquest col·lectiu, que és una peça clau a l'economia. 

Elisa Romero, fisioterapeuta i podòloga de l'àrea d'I+D de l'Institut de Biomecànica de València ha participat en projectes de recerca en Biomecànica i Qualitat de Vida. Va realitzar un màster universitari en Cirurgia Podològica del avantpeu, a la Universitat central de Catalunya-Universitat de Vic. Va treballar com a podòloga, fisioterapeuta i biomecànica a la Clínica Tecma (Alzira) i posteriorment va crear les seves pròpies clíniques Podolympics. Després de rebre una beca de recerca a l'Institut de Biomecànica de València (Universitat Politècnica) i realitzar durant dos anys estudis de recerca en tecnologia 3D en benefici de pacients sanitaris, Elisa Romero va crear l'empresa Podolympics, on va posar en pràctica aquests estudis (Escàners 3D i Impressores 3D), per millorar la qualitat d'atenció als pacients. S'utilitza l'última tecnologia en escanejats i impressores 3D, únics a la província de Castelló (fèrules en impressió 3D, plantilles en impressió 3D, calçat a mesura 3D per a esportistes, etc.). Va obrir una primera clínica en impressió 3D el 2019 a Onda i una segona a Castelló, sent totes dues clíniques solvents amb última tecnologia en benefici de les persones lesionades i esportistes. Tot això amb l'ajuda d'un préstec ICO concedit per CaixaBank. 

Elisa Romero ha estat seleccionada entre més de 74 candidatures que s'han presentat a la Comunitat Valenciana. Per a la seva elecció, el jurat (integrat per directius de CaixaBank) ha valorat la fortalesa dels seus productes o serveis, així com el grau d'innovació del seu projecte professional, la incidència en la creació d'ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors. 

En el conjunt del territori espanyol, a aquesta primera edició dels guardons han participat 691 professionals autònomes.

Elisa Romero optarà, juntament amb les altres 13 premiades a la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del Premi Nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms.

També formarà part d'una comunitat virtual que es crearà on podrà accedir juntament amb la resta de les guanyadores de la fase territorial i la guanyadora nacional. A través d'aquesta xarxa de networking podran compartir coneixements, idees i experiències i serà un punt de trobada per establir vincles professionals amb altres membres d'aquest col·lectiu.

Més d’1,1 milions de dones autònomes a Espanya

Tal com es desprèn de l'Informe Dona Autònoma 2019 elaborat per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), a Espanya hi ha més d’1,1 milions de dones autònomes, la qual cosa representa el 35,9% del col·lectiu. El percentatge és superior a la mitjana europea, on les dones representen el 32,8% dels autònoms.

Es tracta, a més, d'una mena de professional amb una importància creixent a l'economia: des del 2009, el nombre de dones autònomes s'ha incrementat un 11%.

Per trams d'edat, cal destacar que la franja d'entre 45 i 54 anys és la que concentra un nombre superior de dones que treballen per compte propi, encara que el major percentatge respecte als seus companys homes es troba en el grup entre 25 i 34 anys, on les dones suposen un 39,1% del total d'autònoms. 

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l'economia i ha creat aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D'altra banda, CaixaBank és també l'entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 33,23%, amb més d'un milió de clients. D'aquesta xifra, el 37,3% són dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES