Nota de premsa

imagin obté la certificació B Corp pel seu impacte positiu en el medi ambient i en la societat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
imagin, empresa B Corp

• Es tracta de la primera plataforma de serveis financers ´mobile only´ en obtenir la certificació.

• B Corp garanteix amb aquesta certificació el compliment dels estàndards més alts d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial de la companyia.

• Aquesta fita reforça l'aposta de imagin per un model d'actuació ambiental i social referent en l'entorn digital, que es materialitza a través de imaginPlanet.


imagin, la plataforma de serveis digitals i estil de vida per millenials, ha obtingut la certificació B Corp, que garanteix el compliment dels més alts estàndards d'acompliment social i ambiental, transparència pública i responsabilitat empresarial de la companyia per equilibrar el benefici econòmic amb el propòsit social. Amb aquesta certificació, imagin es converteix en la primera plataforma de serveis financers mobile only en ser B Corp i consolida així el seu compromís amb la generació d'un impacte positiu en el planeta i en la societat, que materialitza a través de imaginPlanet.

Les empreses amb la certificació B Corp incorporen un requeriment legal per tenir en compte en la presa de decisions als seus treballadors, clients, proveïdors, comunitat i medi ambient, la qual cosa està accelerant un canvi cultural global que busca redefinir l'èxit empresarial i construir una economia més inclusiva i sostenible. En aquest sentit, imagin des dels inicis de la seva activitat, aposta per un model d'actuació ambiental referent en l'entorn digital, amb el mínim impacte i obert a canalitzar suports per iniciatives socials i empresarials de tercers que beneficiïn al medi ambient i a la societat.

Concretament, imagin se centra en secundar cinc dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per l'ONU en l'Agenda 2030: ciutats i comunitats sostenibles (objectiu 11); producció i consum responsables (objectiu 12); acció pel clima (objectiu 13); vida submarina (objectiu 14), i vida d'ecosistemes terrestres (objectiu 15). 

Continguts d'impacte positiu a través de imaginPlanet

Des del punt de vista dels usuaris, el model de sostenibilitat de imagin es plasma, principalment, a través de imaginPlanet, l'àrea temàtica de continguts i serveis integrada en l'app de imagin. A través de imaginPlanet es generen continguts d'interès sobre sostenibilitat i s'activen iniciatives i projectes de suport a causes socials i mediambientals, pròpies o impulsades per persones o organitzacions als qui imagin dona el seu suport.

Entre les darreres accions de imaginPlanet, cal destacar el projecte de reforestació d'un bosc a la localitat càntabra de Campoo de Yuso, a l'embassament de l'Ebre. Durant el passat estiu, el fotògraf, viatger i influencer digital Daniel Illescas va recórrer el nord d'Espanya amb bicicleta fins arribar a la muntanya càntabra, a el qual imagin va plantar un arbre per cada quilòmetre recorregut pel popular influencer, aconseguit un total de 533 arbres.

D'altra banda, imagin col·labora amb el navegant Didac Costa, l'únic espanyol en participar a dues edicions consecutives de la Vendeé Globe 2020, la regata de volta al món en solitari, sense escales ni assistència, a bord del vaixell insígnia de la IOC-UNESCO, “One Planet One Ocean”. Durant la seva preparació i travessia, que va arrencar la setmana passada, Didac anirà compartint, de primera mà a través de imaginPlanet la realitat mediambiental dels oceans amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància de conservar-los.

imagin, un model sostenible

El pla de sostenibilitat de imagin implica que tot el model de negoci i organització estigui compromès amb criteris de coherència, compromís social i mediambiental, transparència i innovació. La plataforma aplicarà criteris de sostenibilitat a tota la seva estratègia comercial i les seves pautes d'actuació. Per exemple, els incentius per nous clients substituiran el tradicional obsequi per accions sostenibles, com a reforestacions o donacions a causes solidàries. Així mateix, imagin desenvoluparà tota una línia de productes, serveis, acords i iniciatives basades en la sostenibilitat per generar un impacte positiu en el planeta i en el conjunt de la societat.

En aquest sentit, a més d'impulsar la consciència per la sostenibilitat entre els seus usuaris, imagin promou internament l'adopció d'hàbits sostenibles en els seus espais físics i promourà la implicació dels seus empleats a causes socials i mediambientals a través de programes en col·laboració amb organitzacions de referència.

El compromís amb la sostenibilitat de imagin també es percep a les pròpies oficines de l'empresa, en les quals s'ha instaurat una cultura paperless i non-plastic. A més, entre els empleats es promou la mobilitat eco-friendly, amb un pàrquing per  bicis i patinets elèctrics, i es posaran en marxa programes de col·laboració de la plantilla amb organitzacions compromeses amb la sostenibilitat.

2,6 milions de imaginers

imagin és una plataforma digital dedicada a oferir als millenials serveis digitals, financers i no financers, que els ajudin a la seva vida diària i en els seus projectes de futur.

Impulsat per CaixaBank, imagin compta actualment amb 2,6 milions d'usuaris, una xifra en continu creixement gràcies a l'àmplia oferta de continguts i serveis –bona part, d'accés gratuït-, la facilitat de registre i la creació de diversos nivells de vinculació, que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l'alta com a client financer.

Els continguts digitals de imagin s'organitzen entorn de cinc grans àrees temàtiques: música (imaginMusic), videojocs (imaginGames), tendències (imaginCafé), tecnologia (imaginShop) i sostenibilitat (imaginPlanet). Així mateix, imagin ofereix experiències i avantatges especials en àmbits com els viatges o la mobilitat urbana.

Finalment, l'aplicació imagin desenvolupa l'oferta de productes financers per cobrir les necessitats d'estalvi i de finançament dels joves que han entrat a l'edat adulta i que comencen a tenir els seus primers ingressos i els seus propis projectes d'estil de vida.

En tots els casos, imagin manté les característiques que l’han convertit en líder bancari per al públic millennial: operativa mobile only (els serveis es presten exclusivament a través de l'app, sense oficines i sense web, que compleix només funcions informatives), sense comissions per l'usuari i amb un llenguatge propi, senzill i clar, especialment adequat per una comunicació directa amb els millenials.

 

NOTÍCIES RELACIONADES