Nota de premsa

we.trade uneix forces amb tres bancs de l’antic consorci Batavia per accelerar el desenvolupament de la seva plataforma financera basada en blockchain

CaixaBank, Erste Group i UBS s’uneixen a we.trade com accionistes i socis bancaris

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Entrada d’oficina de CaixaBank

we.trade, plataforma digital líder basada en blockchain per operacions de comerç internacional, i tres bancs de l'antic consorci Batavia han unit les seves forces. CaixaBank, Erste Group i UBS passen a formar part de we.trade com socis bancaris i accionistes al costat dels bancs ja existents en la plataforma: Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Nordea, Rabobank, Santander, Société Générale i UniCredit, augmentant així el nombre d'accionistes a dotze.

Aquest esforç conjunt garanteix a les companyies un accés sense precedents a l'abast comercial de la plataforma i l'ús de la seva xarxa per a les seves necessitats de comerç internacional, distribuint we.trade en 13 països.

Després de l’exitós llançament del we.trade el juny, l'adhesió d'aquests tres bancs reforça la posició de la plataforma com la major companyia de finançament de comerç basada en blockchain. Els bancs accionistes han identificat importants sinergies de producte i tecnologia amb els bancs de l'antiga Batavia i tots han desenvolupat solucions similars amb IBM utilitzant la tecnologia Hyperledger.

we.trade continua expandint-se i avaluant més socis del sector bancari i no bancari perquè comparteixin la seva visió d'una plataforma oberta i interoperable i s’incorporin al projecte. Amb CaixaBank, Erste Group i UBS, la plataforma augmenta el seu abast geogràfic als següents països europeus: Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, França, Alemanya, Itàlia, els Països Baixos, Noruega, Espanya, Suècia, Suïssa i el Regne Unit.

La plataforma we.trade aborda les expectatives de les companyies de simplificar el comerç transfronterer per mitjà de l'extensió de la seva xarxa pel comerç internacional. La colaboració de les entitats internacionals participants posiciona we.trade com una plataforma innovadora en el mercat de finançament comercial i com a soci principal per accedir a nous mercats a Europa i més enllà d’Europa.

“we.trade dona la benvinguda a CaixaBank, Erste Group i UBS com a accionistes i usuaris. Aquesta operació confirma el ja anunciat full de ruta de we.trade i ens alinea amb la nostra estratègia d'expandir la nostra cobertura de xarxa global durant els propers trimestres amb socis bancaris i no bancaris”, va afirmar Roberto Mancone, director d'Operacions de we.trade.

“En unir-nos a we.trade, podrem proporcionar a tots els nostres clients empreses, pimes i corporatives amb activitat  internacional solucions d'avantguarda per gestionar, fer el seguiment i asegurar operacions comercial mitjançant tecnología basada en blockchain i consolidar el nostre model d'innovació íntegrament orientat al client”, indica Mar Santana Rollán, directora de Comerç Exterior i Tresoreria de CaixaBank. “Estem molt contents que Erste Group s'uneixi a we.trade com un accionista amb la mateixa participació que la resta, cosa que ens permetrà unir el coneixement en serveis de comerç basat en blockchain que havíem guanyat amb Batavia; i oferir als nostres clients els serveis de we.trade. Aquest nou we.trade destaca sobre unes altres plataformes de serveis gràcies a la seva innovadora tecnología basada en blockchain i al seu ampli abast en múltiples mercats” apunta Ingo Bleier, responsable de Group Corporates d’Erste Group. “Estem molt satisfets d'haver unit forces amb we.trade, estem convençuts que les companyies suïsses es beneficiaran d'aquesta innovadora oferta en les seves activitats de comerç internacional i en el dono suport al creixement empresarial amb contraparts a l'estranger ”, afegeix Andy Kollegger, responsable de  CIC Products and Services d’UBS.

Hubert Benoot, president del consell d’administració de we.trade i responsable de Trade Finance a KBC ha dit: “Cerquem constantment noves maneres d'aconseguir que l'experiència dels nostres clients sigui més fluida, senzilla i segura del que és avui”. Per això, we.trade dona la benvinguda a nous socis (bancs, clients i altres empreses) per compartir les seves visions i idees d'una plataforma oberta i interoperable en serveis de comerç internacional. we.trade espera continuar creixent a més mercats europeus i també a escala global”.

“IBM creu que la clau de l'èxit de les solucions blockchain es troba en la fortalesa de la xarxa”, afirma Jason Kelley, director general de Serveis Blockchain a IBM. “Ens alegra poder veure aquest èxit com a prova de que les xarxes continuaran creixent per mitjà de l'evolució de la confluència en àrees complementàries per construir ecosistemes més amplis, i en molts casos una xarxa de xarxes. En la innovadora xarxa we.trade existeix la força de poder compartir dades de manera segura a una xarxa  permisionada. Els bancs seran capaços de finançar processos de cadena de subministrament (“supply chain finance”) de manera més eficient i confiable.”

Sobre we.trade

we.trade Innovation DAC és una aliança d'empreses propietat de dotze bancs europeus. Fundada el 2017 sota el nom de Digital Trade Chain, el consorci de nou bancs va presentar oficialment we.trade en l'últim Sibos, l'octubre de 2017. 

Juntament amb IBM, we.trade ha desenvolupat una plataforma digital de comerç internacional que funciona amb la Plataforma blockchain d'IBM, basada en Hyperledger Fabric de la Fundació Linux. La plataforma va ser creada per simplificar els processos de finançament comercial de les companyies abordant el repte de la gestió, el seguiment i la protecció de transaccions comercials nacionals i internacionals. we.trade desenvolupa i llicència la primera plataforma comercial blockchain per a clients comercials i els seus bancs disponible en el mercat.

Les empreses i pimes poden negociar i tancar comandes, establir les condicions de l'operació i accedir als serveis financers que ofereix la plataforma amb total seguretat i amb la confiança de saber que la companyia estrangera és fiable i, a més, és client solvent d'un banc associat de we.trade. El servei ofereix rapidesa i una traçabilitat total. Així mateix, les transaccions poden incloure un compromís de pagament bancari, que elimina qualsevol risc d'impagament, una cosa que fins ara desanimava a algunes companyies a internacionalitzar-se. Aquest nou servei fa possible fer negocis amb més importadors i exportadors, impulsant la internacionalització.

Els clients poden registrar-se en la plataforma a través dels seus bancs. Dotze grans bancs europeus disposen d'una cobertura geogràfica i de clientes garantida en 13 països, i altres bancs podran oferir we.trade als seus clients en els propers mesos.

we.trade ha estat premiada amb el guardó " Ús més innovador de blockchain en el sector financer en 2018" en el Blockchain Expo Europe.

we.trade ha estat recentment preseleccionada per als premis “Blockchain Innovation”.

 Si desitja més informació sobre we.trade, visiti:

www.we-trade.com 

 

Els nostres bancs associats:

 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES