Nota de premsa

Paloma García López i Patricia Claudia Espinosa guanyen el ‘Premi A Dona Professional Autònoma’ de CaixaBank a la Comunitat de Madrid

Iniciativa de l'entitat financera per contribuir a fomentar la igualtat de gènere

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Paloma García López i Patricia Claudia Espinosa guanyen el ‘Premi A Dona Professional Autònoma’ de CaixaBank a la Comunitat de Madrid.

• Les fundadores de The Circular Project i Express Laptop Parts optaran al guardó nacional, dotat amb 6.000 euros en accions de formació empresarial i personal i una campanya de difusió mitjançant l'Associació de Treballadors Autònoms.

• Entre totes les guanyadores de la fase territorial, se'n seleccionarà una perquè pugui realitzar un curs de l'oferta formativa de l'escola de negocis digital Founderz.

• The Circular Project és un projecte integral de moda sostenible que s’emmarca en l’Economia del Bé Comú i que va més enllà del simple acte de comercialitzar moda.

• Express Laptop Parts és un taller especialitzat en reparacions de telèfons mòbils, ordinadors i consoles, així com en la venda de peces tecnològiques reacondicionades.

• En aquesta tercera edició, han participat un total de 212 professionals autònomes de la Comunitat de Madrid.

 

Paloma García López, fundadora de The Circular Project, i Patricia Claudia Espinosa, fundadora d’Express Laptop Parts, han estat seleccionades per la seva trajectòria professional com les guanyadores de la tercera edició del Premi A Dona Professional Autònoma de CaixaBank a la Direcció Territorial de Madrid Metropolitana i Madrid Sur respectivament.

The Circular Project és el primer i únic espai multimarca especialitzat en moda sostenible de Madrid. Un projecte disruptiu al voltant de la moda sostenible, amb l’objectiu d’impulsar l’ecodisseny i la creació de marca amb impacte positiu, a través d’una activa divulgació i formació, al mateix temps que s’ofereix un aparador on mostrar el treball dels dissenyadors. 

D’altra banda, Express Laptop Parts no és només un taller especialitzat en reparacions de telèfons mòbils, ordinadors i consoles sinó que, en la seva aposta per un model de negoci sostenible, té una línia de negoci dedicada exclusivament a la venda de peces tecnològiques reacondicionades.

Amb aquests premis, l’entitat financera reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d’Espanya i dona suport a la tasca i l'aportació a la societat d’aquest col·lectiu, que és una peça clau en l'economia.

Paloma és llicenciada en Periodisme UCM i experta en Comunicació d’Empresa IART, és alma mater, propietària i CEO Fundadora de The Circular Project. A més, és presidenta de l’Asociación Española para la Sostenibilidad, Innovación y Circularidad en Moda, agrupació nascuda amb la intenció de crear les condicions que ajudin les noves marques a consolidar-se i créixer. La seva experiència en moda sostenible, fruit d’anys d’esforç i un intens treball de camp, també l’han fet mereixedora del premi a les Bones Pràctiques en la categoria Cadena de Valor de la Fundación Cepaim. 

Patricia Claudia va arribar a Espanya fa 8 anys i va començar el seu projecte treballant en el garatge de casa seva fins aconseguir traslladar-se a un local amb venda al públic i tres treballadors en plantilla gràcies al creixement de negoci en els últims anys.

Paloma García López i Patricia Claudia Espinosa han estat seleccionades entre més de 210 candidatures que s’han presentat a la Comunitat de Madrid. Per a la seva elecció, el jurat, integrat per directius i directives de CaixaBank i experts independents, han valorat la seva excel·lència empresarial, tant referent a l'èxit de la seva activitat empresarial com a la seva trajectòria professional. Entre els aspectes que s'han considerat, es troben el grau de desenvolupament i èxit del negoci, la innovació aplicada, l'impacte en la creació d'ocupació i els aspectes mediambientals i de sostenibilitat, entre altres.

En el conjunt del territori espanyol, hi han participat 1.705 professionals autònomes, el que suposa un increment del 66,6% respecte a l'edició anterior.

Paloma García López i Patricia Claudia Espinosa optaran, juntament amb les altres 12 premiades en la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del premi nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms.

Per la seva banda, entre les guanyadores de la fase territorial, se seleccionarà una d'elles perquè pugui realitzar un curs de l'oferta formativa de l'escola de negocis digital Founderz.

Reconèixer l’aportació a la societat d’aquest col·lectiu

Amb aquests premis, CaixaBank pretén reconèixer i donar suport a la tasca i l'aportació a la societat del col·lectiu de treballadores per compte propi, que és una peça clau en l'economia.

Els guardons busquen reconèixer l'excel·lència empresarial de les professionals autònomes, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial present com a la trajectòria general de la seva carrera.

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l'economia i llança per tercer any consecutiu aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Tal com es desprèn de l'Informe Dona Autònoma 2022', elaborat per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), a Espanya hi ha 1,2 milions de dones autònomes, un 36,5% del total del col·lectiu. Les dones autònomes són més nombroses que els homes en els sectors del comerç (24,2% dones, 18,4% homes), hostaleria (9,5% dones, 7,6% homes), activitats professionals, científiques i tècniques (11,6% dones, 8,1% homes), activitats sanitàries (7,1% dones, 2,4% homes), activitats administratives (2,4% dones, 1,7% homes), educació (5,2% dones, 2,1% homes), activitats financeres i d'assegurances (2,4% dones,  1,7% homes) i activitats immobiliàries (1,7% dones, 1% homes). 

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions.

Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge femení empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank), a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW), línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet) i entorn rural (Càtedra AgroBank: Dona, empresa i medi rural, o l'estudi de la bretxa de gènere en el sector agrari de Closingap). 

D'altra banda, CaixaBank és també l'entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 44%, amb més d'1,47 milions de clients.

 

NOTÍCIES RELACIONADES