Nota de premsa

Maximiliana guanya els Premis EmprènXXI a Aragó

15.ª edició d’una convocatòia de referència per a l’emprenedoria

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Guanyador i finalistes del Premi EmprendeXXI d'Aragó

• Maximiliana Co són els creadors del primer mòbil intel·ligent que funciona de forma 100% autònoma.

• El premi inclou una dotació econòmica de 6.000 euros, formació internacional especialitzada impartida per ESADE i experts de Silicon Valley i l'accés a inversors i grans empreses interessades en l'ecosistema emprenedor.

• L'acte de lliurament s'ha realitzat al Caixaforum Zaragoza, en el marc del del DayOne Innovation Summit Aragón, on han participat professionals de la direcció territorial de CaixaBank i ENISA, entre altres ponents.

• Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses.

 

La start-up Maximiliana ha guanyat els Premis EmprènXXI a Aragó, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i cootorgats pel Ministerio de Industria, Comercio i Turismo, a través d’ENISA. A Aragó, l’organització dels Premis EmprènXXI compta amb el suport de la Fundación Aragón Emprende.

Maximiliana Co són els creadors del primer mòbil intel·ligent que funciona de forma 100% autònoma. Perquè les persones majors o amb dificultats puguin comunicar-se sense haver de fer absolutament res.

El premi inclou una dotació econòmica de 6.000 euros, l'accés a formació internacional especialitzada impartida per ESADE i experts de Silicon Valley i l'oportunitat de participar en el Investors Day EmprènXXI, jornada on mantindran contacte amb inversors i empreses amb interès de col·laborar amb l'ecosistema emprenedor.

Un any més, CaixaBank i ENISA continuen impulsant i donant suport a l'activitat emprenedora, així com reconeixent la important labor que exerceixen sota el lema “Converteix-te en un innovador del quinze dels Premis EmprènXXI”. Aquesta 15a edició introdueix un canvi de nom als guardons, passant a denominar-se Premis EmprènXXI amb el que es vol reflectir l'evolució i adaptació a les noves necessitats.

En aquesta ocasió, l'acte de lliurament s'ha realitzat al CaixaForum Zaragoza, durant una trobada en la qual han participat Isabel Moreno, directora de la territorial Ebre de CaixaBank, Pilar Molinero García, Directora Gerent del Instituto Aragonés de Fomento del Gobierno de Aragón i Jesús Millán, director de la divisió d’Admissió d’ENISA, entre altres. L’acte de lliurament dels premis s'ha realitzat en el marc de la jornada d'innovació DayOne Innovation Summit, on s’ha realitzat una sessió de contingut amb Mabel Gimeno CEO a Dive Medical, Alejandro del Amo CEO a Abora Solar, Eduardo Paz CEO a Feltwood, tots premiats d’edicions anteriors, moderada per Carlos Lacosta, director DayOne Ebre CaixaBank.

A Aragó han participat 28 start-ups en aquesta edició. Les altres quatre finalistes que també han estat presents durant la jornada i han presentat els seus projectes:

  • Biztribution; proposa un nou model de distribució empresarial totalment desintermediat basat en blockchain pel sector aeri.
  • Moso3D; es dediquen a la recerca i desenvolupament de tecnologia pròpia, així com fabricació, importació i comercialització de productes relacionats amb la impressió 3D.
  • Signos IoT; monitoratge d'actius, amb productes propis, implanten, connecten, mantenen i lliuren les dades.
  • Spherag; ofereix una eina digital que permet als agricultors accedir a l'última tecnologia IoT, 5G o cloud computing en la gestió diària de les seves finques agrícoles.

Premis a les millors start-ups de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, a la qual han participat un total de 763 start-ups d'Espanya i Portugal, es lliuren 19 guardons a nivell territorial a les empreses de nova creació amb major impacte al seu territori: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centro i Lisboa-sud i Illes).

En paral·lel, es premiarà les empreses, de qualsevol territori, que ofereixin les millors solucions a alguns dels reptes actuals per a l'entitat i per a la societat en general. Les empreses seleccionades per a aquesta categoria obtindran un premi en metàl·lic de 25.000 euros. En total, s’han definit un total de 6 reptes: Banca XXI (solucions innovadores que aportin valor a l'oferta de productes i serveis del sector financer); Ciutat XXI (dirigit a empreses que plantegin solucions per fer que les ciutats i pobles on vivim siguin més sostenibles, segurs, connectats i amb mobilitat adaptada); Planeta XXI (propostes innovadores que ajudin a trobar la millor solució per un estil de vida menys agressiu amb els recursos naturals); Salut XXI (innovar a tot allò que ajudi a millorar la salut dels ciutadans a través de la tecnologia); Llavor XXI (solucions tecnològiques relacionades amb la indústria agroalimentària per establir una producció més eficient, efectiva, sostenible i saludable); Viu XXI (solucions que ajudin a la reactivació del sector, així com nous models de negoci innovadors i solucions que contribueixin a la seva digitalització).

Amb motiu del 15 aniversari, es lliuraran dos accèssits especials que tindran una dotació de 15.000 euros cadascun. El premi Impacte Social es lliurarà a l'empresa amb major influència positiva a la societat i el premi Deep Tech a la innovació tecnològica més disruptiva.

Premis de referència per a l'ecosistema emprenedor

Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses. Al llarg de la seva història, han participat més de 8.900 start-ups i més de 3.300 professionals han estat involucrats en comitès i jurats.

Amb els Premis EmprènXXI, CaixaBank i ENISA tenen l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Al llarg de la seva trajectòria, s'han consolidat com un guardó de referència per a start-ups d'Espanya i a partir de l’any 2018 també a Portugal.

Sobre CaixaBank DayOne

DayOne és la divisió de CaixaBank especialitzada en serveis financers creats per acompanyar a start-ups i scale-ups a totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i cerca de finançament, fins a la seva consolidació. A més, també disposa d'una línia de serveis dirigida a inversors interessats a destinar fons a empreses innovadores a les seves fases inicials.

D'aquesta manera, CaixaBank potencia la seva estratègia d'oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client.

Des de DayOne es dona suport i s’acompanya tant a empreses joves innovadores que es troben als seus primers anys d'activitat com a aquelles que, gràcies a la tecnologia, tenen un ràpid desenvolupament.  

Actualment, DayOne compta amb espais físics a Barcelona, Madrid, València, Bilbao, Saragossa i Màlaga. Els centres DayOne estan concebuts com hubs per a la trobada del talent i del capital. La seva principal funció és servir de punt de reunió entre els fundadors d'empreses tecnològiques, els socis que els ajudin a fer créixer el seu negoci i els inversors interessats en empreses innovadores amb potencial de creixement. Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l'entitat llança cada any des de la seva creació l’any 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons s'han convertit en un reconeixement consolidat al territori i de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal.

Sobre ENISA

L’Empresa Nacional d’Innovació és una societat pública dependent de la Dirección General de Indústria i de la PIME (Secretaria General d’Indústria i PIME del Ministerio de Indústria, Comerç i Turisme) que des de l’any 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per a pimes, així com per a emprenedors i emprenedores.

L'univers d'empreses que es dirigeixen a ENISA buscant finançament pel seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius d‘ENISA no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports d'entre 25.000 i 1,5 M d'euros.

La cartera històrica d‘ENISA supera els 7.700 préstecs destinats a més de 6.700 empreses per un import de més de 1.165 milions d'euros.

Sobre Fundación Aragón Emprende

La Fundación Aragón Emprende és una organització de naturalesa fundacional, constituïda sense ànim de lucre, el patrimoni del qual es troba afectat, de manera duradora, a la realització dels fins d'interès general, propis de l'Entitat. La fundació té per objecte principal promoure la cultura i iniciativa emprenedora a Aragó afavorint la generació d'un teixit empresarial innovador, per contribuir a un desenvolupament socioeconòmic sostenible dels seus habitants i territoris.

És l'encarregada de coordinar a tots els organismes que presten serveis a l'emprenedor a Aragó, al mateix temps que desenvolupa diferents activitats de promoció i foment realitzant accions en tota la cadena de valor de l'emprenedoria.

El Patronato de la Fundación Aragón Emprende està integrada per 20 entitats patrones el Instituto Aragonés de Fomento, Confederación de Empresarios de Zaragoza, Confederación de Empresarios de Aragón, Instituto Aragonés de Empleo, Asociación de Jóvenes Empresarios de Aragón, Consejo Aragonés de Cámaras de Comercio, Universidad de Zaragoza, Universidad San Jorge, Fundación Caja de la Inmaculada, Ibercaja Banco, Instituto Aragonés de la Juventud, Instituto Aragonés de la Mujer, Fundación Parque Tecnológico Aula Dei, Fundación Caja Rural de Aragón, UPTA-Aragón i CEPYME Aragón.

 

NOTÍCIES RELACIONADES