Nota de premsa

Lina Mascaró, presidenta del Grupo Mascaró, guanyadora de la quarta edició del premi “Dona Empresària CaixaBank”

Impuls a la diversitat a les empreses

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Lina Mascaró, Premi Dona Empresària CaixaBank 2020

• CaixaBank atorga el premi d'enguany a la directiva per la seva destacada trajectòria professional, per la seva capacitat d'innovació a l'hora de crear noves marques i nous models de negoci, per la seva visió estratègica per impulsar la internacionalització del Grup i pel seu lideratge transformador.

• Lina Mascaró serà una de les representants espanyoles als premis internacionals IWEC Awards 2020, que es lliuraran durant la 13a conferència internacional Women’s Entrepreneurial Challenge, que enguany se celebra en format virtual entre el 9 i 10 de novembre.

• El Premi Dona Empresària CaixaBank, que celebra la seva quarta edició, s'inscriu dins el programa Wengage de l'entitat, que desenvolupa i promou el valor de la diversitat. L'entitat compta amb un 41,7% de dones a posicions directives i amb el compromís públic d’aconseguir el 43% el 2021.


Lina Mascaró
, presidenta del Grupo Mascaró, que inclou les marques Mascaró i Pretty Ballerinas, dedicades a la fabricació i comercialització de calçat amb seu a Menorca, ha guanyat el Premi Dona Empresària CaixaBank 2020 que, des de fa quatre anys, reconeix el talent i l'excel·lència professional d'empresàries a Espanya i fomenta les xarxes de contactes entre empresàries líders en el món.

El jurat del Premi Dona Empresària CaixaBank, format pel comitè de Diversitat de CaixaBank -integrat per directius membres del comitè de direcció i per diversos líders dels projectes de diversitat-, ha triat d'entre les 11 guanyadores de la fase territorial a Lina Mascaró per la seva destacada trajectòria professional, la seva capacitat d'innovació a l'hora de crear noves marques i nous models de negoci, per la seva visió estratègica per  impulsar la internacionalització del Grup i pel seu lideratge transformador. 

Per a Lina Mascaró, un premi, un reconeixement, és sempre motiu d’orgull. Al seu parer, “aquest premi es el meu petit gra de sorra al lideratge de la dona i a la diversitat a l’empresa”. 

Lina Mascaró, després de finalitzar els seus estudis de C.C. Empresarials per la UIB de Palma de Mallorca, es va traslladar a Londres i després a Madrid on va començar la seva carrera professional a diferents empreses. En tornar a Mallorca, es va incorporar al Departament Financer de la companyia i als tres anys, es va traslladar al departament comercial sota la direcció del seu pare, Jaime Mascaró. Amb la seva incorporació, i la de la seva germana Úrsula, es va obrir una nova etapa de desenvolupament internacional, apostant per la creació de marca i disseny, i enfortint la xarxa de botigues pròpies. En el darrer any, l’empresa ha produït 420.000 parells de sabates i exporta el 70% de la seva facturació (al voltant de trenta milions d'euros), en comparació amb el 5% que exportava quan les germanes es van unir al projecte iniciat pel seu avi. Amb Pretty Ballerinas i Mascaró, el grup compta ja amb una xarxa de setanta-cinc botigues repartides per tot el món. Aquest any obrirà el seu primer punt de venda a Abu Dhabi i ha signat un acord estratègic a la Xina per al desenvolupament de tot el seu negoci online i offline. A les botigues obertes a Beijing i Xangai el 2020, s’afegirà la de Shenyang abans de finals d’any. 

Els Premis IWEC

Lina Mascaró, com a guanyadora del Premi Dona Empresària CaixaBank 2020, és una de les representants espanyoles als premis internacionals IWEC Awards 2020, que lliura la International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) a la seva conferència anual, que enguany se celebra en format virtual entre el 9 i 10 de novembre, sota el títol: “Connectant a les dones empresàries en el món: creixement sostenible a la nova dècada”.

Els premis IWEC busquen reconèixer i fer costat a les dones empresàries de tot el món, perquè puguin representar una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI. 

Enguany, aquests premis internacionals reconeixen la trajectòria de 40 empresàries procedents de 16 països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 2.000 milions de dòlars i donen feina a més de 10.000 persones. 

La International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) és una xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món, que sustenten la propietat de les companyies, i que cooperen a nivell global amb l'objectiu d'ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial.

El programa Wengage de CaixaBank, compromís de la entitat amb la igualtat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant a la companyia com al conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,7% de dones a posicions directives i amb el compromís públic d’aconseguir el 43% el 2021, i amb un 40% de dones al Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank basat en la meritocràcia i en la promoció de la igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

Wengage també desenvolupa iniciatives a nivell extern pels clients i la societat, basant-se en impulsar la diversitat i la igualtat d'oportunitats a 3 àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria; innovació i educació; i esport.

A més, CaixaBank ha signat, el gener de 2020, un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones a posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank compta amb distincions com la inclusió a l'índex internacional d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2020, el Distintiu d'Igualtat a l'Empresa (DIE), gestionat per l'Institut de la Dona i ha estat reconeguda per la Fundació Másfamilia amb la Certificació EFR (Empresa Familiarment Responsable). Ha estat mereixedora de diversos reconeixements, com el Premi 25 aniversari de FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries). Està també inclosa en l'Índex de Diversitat de Gènere EWoB.

A més, l'entitat col·labora amb EJE&CON (Associació Espanyola d'Ejecutiv@s i Consejer@s), amb la qual enguany ha impulsat l'estudi del “Codi de Bones pràctiques per la gestió del talent i la millora de la competitivitat de l'Empresa” del IESE, seleccionat per l'ONU per la seva presentació al Fòrum Anual dels Principis d'Apoderament de les Dones 2020 (WEP) celebrat a Nova York el mes de març passat.

CaixaBank està adherida al programa internacional Target Gender Equality i al Women’s Empowerment Principles, de Nacions Unides; a l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Més dones, millors empreses per una major representativitat de la dona a posicions directives; o al Charter de la Diversitat, per  fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

 

NOTÍCIES RELACIONADES