Nota de premsa

L’alcarrenya Gema Piñeiro guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma” a Castella-La Manxa

Guardó per reconèixer l'excel·lència professional

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Entrega del Premi a Gema Piñeiro

• La fundadora de Women Media Channel (WMC) optarà al guardó nacional, que inclou una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal, i formarà part d'una comunitat virtual per compartir coneixements, idees i experiències amb altres membres d'aquest col·lectiu.

• WMC és una plataforma de comunicació de contingut audiovisual a través d'internet, que compta amb la dona com a protagonista, encara que amb essència integradora Women plus Men, amb l'objectiu que les dones parlin de la seva especialitat no sols per ser dones.

• En el conjunt del territori espanyol, a aquesta primera edició han participat 691 professionals autònomes, de les quals 16 són de Castella-La Manxa

Gema Piñeiro ha estat seleccionada entre les 16 candidatures que s'han presentat a Castella-La Manxa. Per a la seva elecció, el jurat (integrat per directius de CaixaBank) ha valorat la fortalesa dels seus productes o serveis, així com el grau d'innovació del seu projecte professional, la incidència en la creació d'ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors. 

En el conjunt del territori espanyol, a aquesta primera edició dels guardons han participat 691 professionals autònomes. 

WMC és una plataforma de continguts audiovisuals sectorials, multicanals i trasmedia, on la dona és protagonista pel seu talent en companyia del home, women plus man, i a través d'Internet. La plataforma aposta per un món 50-50 en tots els camps professionals, donant valor a la perspectiva de gènere. 

La guanyadora és llicenciada en Ciències de la Informació en Periodisme, especialitzada en comunicació estratègica. També és experta universitària en investigació privada i en polítiques de seguretat per la Uned. A més, compta amb la llicenciatura en Art Dramàtic per la R.E.S.A.D de Madrid. D'altra banda, va ser pionera en la creació de continguts digitals i el 2005 va dirigir “Son Ellas” per al canal de televisió de l’Instituto de la Mujer. D'altra banda, Gema va ser candidata a Top100 el 2019 com a dona revelació i emprenedora, presideix l'Associació Ilusionmedia i és autora del llibre “El Circo Rosa” (2004). A més, ha estat reconeguda amb el Premi Sherlock Holmes Media 2019 del CODPCAT. 

Jaime Campos, director territorial de CaixaBank a Castella-La Manxa ha volgut felicitar a Gema Piñeiro per ser la guanyadora del Premi A Dona Professional Autònoma a Castella-La Manxa reconeixent “que és un guardó molt merescut per ser una dona que gràcies a la seva capacitat de treball, confiança en si mateixa, lideratge i constància, és un referent entre les dones emprenedores”. A més, “Campos ha volgut reconèixer la important tasca que realitza per donar visibilitat al talent d'altres dones expertes en àrees poc conegudes, i que els manca protagonisme”. 

Per part seva, Gema Piñeiro ha volgut mostrar el seu agraïment a CaixaBank per aquest reconeixement expressant “la seva emoció en rebre aquest Premi, contrarestant així un any molt complicat no només per la pandèmia, sinó perquè he patit un càncer de mama. Em sento molt agraïda, gràcies”. 

Gema Piñeiro optarà, juntament amb les altres 13 premiades a la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del Premi Nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms.

També formarà part d'una comunitat virtual que es crearà on podrà accedir juntament amb la resta de les guanyadores de la fase territorial i la guanyadora nacional. A través d'aquesta xarxa de networking podran compartir coneixements, idees i experiències i serà un punt de trobada per establir vincles professionals amb altres membres d'aquest col·lectiu. 

Més d’1,1 milions de dones autònomes a Espanya

Tal com es desprèn de l'Informe Dona Autònoma 2019 elaborat per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), a Espanya hi ha més d’1,1 milions de dones autònomes, la qual cosa representa el 35,9% del col·lectiu. El percentatge és superior a la mitjana europea, on les dones representen el 32,8% dels autònoms.

Es tracta, a més, d'un tipus de professional amb una importància creixent en l'economia: des del 2009, el nombre de dones autònomes s'ha incrementat un 11%.

Per trams d'edat, cal destacar que la franja d'entre 45 i 54 anys és la que concentra un nombre superior de dones que treballen pel seu propi compte, encara que el major percentatge respecte als seus companys homes es troba en el grup entre 25 i 34 anys, on les dones suposen un 39,1% del total d'autònoms. 

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l'economia i ha creat aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D'altra banda, CaixaBank és també l'entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 33,23%, amb més d'un milió de clients. D'aquesta xifra, el 37,3% són dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES