Nota de premsa

La lleidatana Sonia Plana guanyadora a la fase territorial dels 'Premis Dona Empresària CaixaBank 2023' a la direcció territorial Catalunya

Compromís amb la diversitat i l’excel·lència empresarial

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Sonia Plana (Exquisitarium) i Josep M. Gonzàlez (CaixaBank).

• Com a guanyadora territorial, la CEO de Exquisitarium S.L. opta al premi nacional dels guardons de CaixaBank, que comporta a més ser una de les representants espanyoles en els premis internacionals IWEC Awards 2023, que enguany es lliuraran a Torí el mes de novembre.

• Sonia Plana, està convidada a formar part de la Comunitat Dona Empresària CaixaBank a LinkedIn, que reuneix les empresàries premiades en les set edicions dels 'Premis Dona Empresària CaixaBank' i les posa en contacte amb altres xarxes de dones empresàries a l’àmbit nacional i internacional.

 

Sonia Plana, directiva de Exquisitairum S.L, empresa dedicada al sector de l’hostaleria, ha estat seleccionada per la seva trajectòria, visió estratègica, capacitat d'innovació i lideratge transformador com la guanyadora de la Direcció Territorial Catalunya dels 'Premis Dona Empresària CaixaBank 2023', que cada any reconeixen el talent i l'excel·lència professional de dones empresàries referents a Espanya; i que fomenten les xarxes de contactes entre directives líders al món.

Sonia Plana que apodera el 71% de la propietat de l’empresa, lidera la gestió des de fa més de 18 anys. Des de llavors ha aconseguit el creixement sostingut des de la creació, amb beneficis tots els anys i posicionant com a referents dins el sector. Exquisitarium S.L, empresa especialitzada en l’elaboració de productes ultracongelats, ofereix una gran varietat de receptes i solucions per l’hostaleria. A més, és una empresa amb procés d’expansió internacional i compromesa amb la sostenibilitat.

Per a Josep Mª Gonzàlez, director territorial Catalunya de CaixaBank, "Un any més, des de CaixaBank estem molt orgullosos de reconèixer la trajectòria d'aquestes dones líders, que són un exemple pel seu lideratge i excel·lència empresarial. Gràcies a elles, els nostres 'Premis Dona Empresària CaixaBank', amb set anys d'història, s'han consolidat en els últims anys pel seu compromís amb la diversitat i per la seva contribució al foment de la igualtat d'oportunitats".

Sonia Plana, com a guanyadora territorial de la direcció territorial Catalunya, opta al premi nacional dels guardons de CaixaBank i, amb aquest, als IWEC Awards 2023 de la International Women Entrepreneurial Challenge (IWEC), la xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món que cooperen a l’àmbit global. Aquests premis, creats el 2007, es lliuren durant la reunió anual d'IWEC, que enguany se celebrarà entre els dies 5 i 7 de novembre de 2023 a Torí (Itàlia).

S'uniria així a Inés Juste, presidenta del Grup Juste; Rocío Hervella, fundadora i consellera delegada de Prosol; Arancha Manzanares, vicepresidenta d'Ayesa; Lina Mascaró, presidenta de Grup Mascaró, Pilar Martínez-Cosentino, vicepresidenta de Grup Cosentino; i Maite Casademunt, presidenta i directora creativa de Lola Casademunt, totes elles guanyadores nacionals de les passades edicions dels 'Premis Dona Empresària CaixaBank' i guardonades IWEC.

La Comunitat Dona Empresària CaixaBank i el fòrum Women's Leadership

La CEO de Exquisitarium S.L., com a guanyadora territorial dels Premis Dona Empresària CaixaBank està convidada també a participar a la Comunitat Dona Empresària CaixaBank, una comunitat virtual operativa a través d'un espai privat a LinkedIn, que es configura com una plataforma per compartir coneixement, idees i experiències, i un punt de trobada per establir vincles professionals entre el grup de directives premiades.

La Comunitat ofereix també accés a experiències exclusives, com fòrums, debats, conferències i esdeveniments nacionals i internacionals, amb els quals es vol contribuir al desenvolupament i el lideratge de la dona en l'àmbit dels negocis.

L'any passat, amb motiu de l'esdeveniment d'entrega dels premis de la sisena edició dels 'Premis Dona Empresària CaixaBank', es va celebrar a Madrid el fòrum 'Women's Leadership', la primera trobada presencial de la Comunitat. El fòrum va reunir més 40 empresàries i va comptar amb la presència del conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, i d'una àmplia representació de directives i directius de l'entitat.

Els Premis IWEC

La International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC), amb seu a Nova York, és una xarxa mundial d'empresàries líders que sustenten la propietat de les seves companyies, i que col·laboren en l’àmbit global a través de les cambres de comerç i organitzacions empresarials amb l'objectiu de connectar i desenvolupar el lideratge femení.

Cada any, en el marc de la seva Conferència Anual es lliuren els premis IWEC amb la finalitat de reconèixer i donar suport a les dones empresàries de tot el món. Entre d’altres aspectes, els premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat de la dona empresària, perquè pugui representar una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI.

En els quinze anys d'història dels premis, IWEC ha guardonat 501 empresàries amb presència a 47 països. Les companyies liderades per aquestes empresàries compten, de manera conjunta, amb més de 338.000 treballadors i una facturació anual de 44.300 milions de dòlars.

El compromís de CaixaBank amb la diversitat i l'excel·lència empresarial

Els 'Premis Dona Empresària CaixaBank' s'inscriuen en el marc del programa de diversitat Wengage, un projecte transversal de CaixaBank desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, LGBTI, cultural...

Wengage inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació i per visibilitzar la diversitat i per reforçar el rol de la dona a l'entitat; i iniciatives en l’àmbit extern per als clients i la societat, focalitzades en impulsar la diversitat i la igualtat d'oportunitats en 4 àmbits d'actuació: lideratge i emprenedoria, innovació i educació, esport i entorn rural.

CaixaBank compta amb un 42,4% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones al Consell d'Administració, un dels percentatges més alts del sector. Gràcies a aquest compromís, CaixaBank es troba entre les tres primeres empreses del món en l'Índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2023.

El projecte està impulsat també per la divisió de CaixaBank Empreses. L'entitat s'ha consolidat com a banc de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització, amb productes i serveis adaptats a les necessitats concretes d'aquest segment de clients. CaixaBank Empreses dona servei a través de 220 centres i oficines especialitzades repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles en les quals treballen 2.400 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial. L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del financer per donar suport i impulsar el sector empresarial. 

En l'àmbit internacional, CaixaBank dona suport als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger.

 

NOTÍCIES RELACIONADES