Nota de premsa

La Fundació "la Caixa" i CaixaBank aporten un milió d'euros a 136 menjadors socials de tota Espanya per ajudar a famílies en situació de vulnerabilitat

En el marc del projecte “Comedores con alma”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Col-laboració de voluntaris “la Caixa” participen en l’activitat diària dels menjadors socials

• La xarxa d'oficines de CaixaBank ha continuat vehiculant aportacions de la Fundació "la Caixa" per valor d'un milió d'euros als menjadors socials des de l'inici d'any, amb especial èmfasi en els que s'han mantingut oberts durant la crisi sanitària de la COVID-19.

• Els menjadors socials, que han pogut distribuir 500.000 racions d'aliments des del començament de l'any gràcies a aquesta aportació, s'han vist desbordats per l'actual crisi sanitària i han incrementat el nombre d'usuaris que atenen diàriament.

 
La Fundació "la Caixa" i CaixaBank han realitzat ajudes per valor d'un milió d'euros a 136 menjadors socials repartits per tota Espanya des de l'inici de 2020, amb especial suport als que s'han mantingut oberts durant la situació de confinament per fer front a l'increment d'usuaris que està provocant la COVID-19.

A l'inici de la crisi sanitària, CaixaBank va decidir reforçar el suport als menjadors socials amb els quals col·labora a través del pressupost descentralitzat de la Fundació "la Caixa". Molts d'aquests menjadors han hagut de readaptar la seva tasca diària mitjançant l'increment de lliuraments a domicili i repartiment d'aliments a les portes dels menjadors, atès que s'han mantingut tancats al públic per evitar contagis.

En total, els 136 menjadors socials han pogut lliurar 500.000 racions d'aliments des de principi d'any, gràcies a les aportacions de la Fundació "la Caixa" canalitzades per CaixaBank. Els ajuts s'han centrat a Andalusia i Madrid, on ambdues entitats han dut a terme més de la meitat de les col·laboracions.

En ambdues comunitats s'impulsa el projecte “Comedores con alma”. Aquesta iniciativa, que va néixer el 2014 a Andalusia i es va implementar a la DT Centre l'any 2019, pretén ser molt més que un conjunt d'ajudes econòmiques a un col·lectiu específic i aspira a convertir-se també en un punt de trobada entre els diferents menjadors socials que agrupa.

“Comedores con alma” realitza una valoració cas a cas i manté un seguiment per adaptar les ajudes a les circumstàncies familiars. També s'atenen especificacions alimentàries (celíacs, diabètics, al·lèrgies, etc.) adequant el lliurament d'aliments a les característiques de cadascuna de les famílies. A més, hi ha un programa especial d'atenció als nadons que facilita les seves primeres necessitats en biberons, bolquers, cremes específiques, etc.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, CaixaBank dóna suport a la Fundació "la Caixa" en la seva tasca social, detectant necessitats en els entorns d'actuació de les oficines bancàries i canalitzant una part del seu pressupost.

 

NOTÍCIES RELACIONADES