Nota de premsa

La Associació de Voluntaris de CaixaBank i l'Institut d'Estudis Financers formaran més de 270 joves d'Extremadura en cultura financera bàsica

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jornada Finances per a joves

Comença la 2a edició del programa "Finances per a joves" a Extremadura, adreçada a estudiants de 4t d'ESO i impartida per voluntaris de CaixaBank formats per l'Institut d'Estudis Financers.

Per a aquesta edició, s'han incorporat als tallers aspectes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

El programa "Finances per a Joves" celebrarà la seva segona edició a la comunitat d'Extremadura. La iniciativa, que està promoguda per l'Associació de Voluntaris de CaixaBank i l'Institut d'Estudis Financers (IEF) amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació i Ocupació de la Junta d’Extremadura, té com a objectiu formar en cultura financera l'alumnat de 4t d'ESO i ajudar-los a adquirir els coneixements bàsics per a prendre decisions responsables sobre la seva economia personal.

La bona recepció d'aquests cursos ha propiciat que per a l'any acadèmic 2021-22 més de 270 estudiants de sis centres es puguin beneficiar dels 31 tallers programats. A més, en aquesta edició es tornarà a la presencialitat després que en l'edició anterior, a causa de la Covid-19, tots els tallers es féssin de forma online per a garantir la seguretat.

Quatre mòduls clau sobre educació financera

Al llarg de tot el programa es tractaran quatre modalitats diferents que aprofundeixen en els conceptes clau per a una bona gestió de les finances personals i familiars: 'L'administració dels teus diners', on aprendran a gestionar un pressupost i a planificar i controlar  les despeses diaries d'una manera responsable i sostenible; 'La prevenció en l'endeutament', que els mostrarà els diversos tipus d'endeutament i reflexionaran sobre el consum responsable; 'Com fer una inversió intel·ligent', on coneixeran el binomi risc/rendibilitat i els avantatges de la diversificació i les finances socialment responsables;  i 'La planificació financera per al futur', en la qual veuran la importància dels objectius vitals i l'impacte en les decisions financeres.  En aquesta edició, a més, s'ha incorporat als tallers aspectes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, per conscienciar l'alumnat de la importància d'orientar el món cap al desenvolupament sostenible.

Per a aquest curs, també es manté el concurs nacional d'infografies, que té com a objectiu potenciar la creativitat, la innovació i el disseny en l'àmbit de l’educació financera. La iniciativa ha permès reforçar amb èxit els continguts que es veuen en els diferents tallers del programa i ha estat de gran utilitat al professorat per seguir formant i motivant a tots els seus estudiants.

Els tallers són impartits per membres de l'Associació de Voluntaris de CaixaBank, els qui, amb la seva experiència i coneixement, expliquen els conceptes bàsics en materia financera als joves. Totes les persones voluntàries han rebut una formació prèvia, incloent consells pedagògics i una metodologia d'ensenyament, per part de l'Institut d'Estudis Financers (IEF).

Institut d'Estudis Financers (IEF), pioner en divulgació financera

Des de l' any 2008 l'IEF desenvolupa projectes d'educació financera bàsica a nivell nacional i europeu, adreçats al conjunt de la societat. L'IEF és membre col·laborador del Pla d'Educació Financera promogut per el Banc d'Espanya i la CNMV i d'altres fòrums internacionals com l'OCDE i EBTN.

Amb 30 anys de trajectòria, l'IEF ha realitzat activitats formatives en les quals han participat més de 120.000 professionals de tots els àmbits del sector. També ha intervingut en projectes de la Comissió Europea i és l'únic membre espanyol de l'Associació Europea d'Instituts Bancaris (EBTN), que integra els 40 instituts de formació financera més prestigiosos de 32 països europeus.

CaixaBank, compromesos amb l'impuls de la cultura financera

Com a part del model de banca socialment responsable, CaixaBank està compromesa amb la millora de la cultura financera de clients, accionistes i, en general, de tota la societat.  Aquest model ha permès, durant molts anys, impulsar el coneixement financer a través d'informació neutra, independent i de qualitat, per tal d'ajudar en la presa de decisions responsables sobre l' economia personal i familiar.

A través del "Programa Funcas de Estímulo de la Educación Financiera", impulsat per la Fundació de les Caixes d'Estalvi (Funcas) i l'Associació de Caixes i Bancos creats per les Caixes (CECA), CaixaBank continua treballant diàriament amb l’objectiu de divulgar coneixement i conscienciar a totes les persones sobre la importància d’adquirir una bona cultura financera. A més, impulsa activitats formatives que cobreixen necessitats específiques de joves, gent gran, emprenedors o persones en situació vulnerable, a través de tallers especialitzats, cursos de formació i conferències.

Sobre els Voluntaris CaixaBank

El programa de Voluntariat de CaixaBank constitueix una de les majors iniciatives de voluntariat a Espanya. Amb una trajectòria de més de 15 anys, l'Associació està formada per empleats i exempleats el Grup CaixaBank i de la Fundació "la Caixa", així com amics, familiars, clients i totes aquelles persones sensibles a aquesta realitat.

En l'últim any, gràcies al treball conjunt amb 1.300 entitats socials, prop de 5.000 voluntaris han ajudat més de 170.000 persones vulnerables a tot Espanya, mitjançant activitats relacionades amb l'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil, gent gran i mediambient, entre d'altres.

El foment del voluntariat corporatiu és una de les línies d'actuació de CaixaBank. Per a l'entitat, aquesta és una forma de contribuir a donar resposta als reptes que demanda la societat, alhora que, a través de l' activitat financera, ofereix serveis i solucions per a tot tipus de persones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES